• امروز : شنبه - ۳ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 24 May - 2025
6
در نشست کمیسیون مسئولیت‌ اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی مطرح شد؛

ضرورت پیگیری جدی برای احیای برند ورزش مشهد

  • کد خبر : 51980
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۹:۱۱
ضرورت پیگیری جدی برای احیای برند ورزش مشهد
در جلسه کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، به موضوعات پیگیری مصوبات گذشته در خصوص پویش مقابله با تصادفات، هم‌اندیشی در خصوص رفع مشکل کمبود فعالیت های ورزشی و تفریحی در استان و معرفی مدل نوآورانه توانمندسازی اجتماعی از مسیر ورزش و صنعت پرداخته شد و در پایان، در خصوص آغاز سایر پویش‌های کمیسیون، هم اندیشی شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدحسین روشنک»، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق مشهد با تاکید بر ضرورت مطالبه‌گری برای حل دغدغه‌های مردم و تمرکز کمیسیون بر این موضوع گفت: نباید یک مطالبه‌گر را در دسته‌بندی‌های سیاسی یا جناحی قرار داد. هر مطالبه‌گری به‌منزله مخالفت سیاسی نیست و باید اجازه دهیم فعالان و دغدغه‌مندان، آزادانه دیدگاه‌ها و مطالبات خود را بیان کنند. همانطور که پیگیری طرح متوقف شده پیرامون حرم رضوی در نهایت به نتیجه رسید و ویرانی‌های ناشی از آن مورد توجه قرار گرفت.

وی با انتقاد از نبود تیم فوتبال حرفه‌ای در استان با وجود ظرفیت‌هایی نظیر شرکت های بزرگ صنعتی استان، اظهار داشت: در همه استان‌هایی که دارای شرکت صنعتی بزرگ هستند، تیم فوتبال نیز وجود دارد، اما خراسان رضوی از این امکان محروم است و حمایتی صورت نمی‌گیرد. جوانان شهر که نیازمند فضایی برای تفریح و تخلیه انرژی هستند، چه باید بکنند؟ با وجود ظرفیت هایی نظیر صنعت فولاد متاسفانه تیم نداریم؛ در حالی که اصفهان، خوزستان و سایر استان‌های دارای صنعت فولاد، در لیگ‌های برتر تیم‌داری می‌کنند.

روشنک از تلاش برای احیای فوتبال استان با کمک فعالان این حوزه خبر داد و افزود: درخواست ما، ایفای مسئولیت اجتماعی خود در قبال جوانان این خطه است تا دوباره فوتبال در این شهر فعال شود. استانداری نیز از این موضوع حمایت می‌کند. آستان قدس رضوی بهترین ورزشگاه را ساخته و به این نحو به فوتبال شهر کمک کرده است. نیاز است در این خصوص همگی پای کار بیاییم.

رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق مشهد در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت رهاشده «کوهستان پارک شادی» اشاره کرد و پرسید: چند سال است این مجموعه برای تغییر کاربری رها شده و جوانان از امکان تفریح در آن محروم‌اند. چه کسی مسئول این وضعیت است؟ کمیسیون ما بنا دارد اینگونه مسائل را مطالبه کند و مسئولان باید پاسخگو باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، مشکل قطعی برق در خراسان رضوی با وجود تولید بالا و مصرف نسبتاً کم را ناشی از «عدم مطالبه‌گری» دانست و گفت: نمایندگان مجلس و مسئولان باید در این خصوص پاسخگو باشند. مصرف برق ما یک سوم برخی استان‌های با جمعیت کمتر است و این موضوع باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

روشنک همچنین به لزوم پیگیری مشکلات مرغداران که عوارض خسارات وارده به آن‌ها شش ماه دیگر گریبان‌گیر جامعه خواهد شد، و نیز عدم اقدام جدی در خصوص ایمنی خودروهای تولیدی و عملکرد وزارت راه در این حوزه  پرداخت.

رئیس کمیسیون مسئولیت‌ اجتماعی اتاق مشهد، در خصوص تعطیلی پنجشنبه‌ها نیز هشدار داد: با این تصمیم، ارتباط اقتصادی کشور با دنیا به سه روز در هفته کاهش می‌یابد که با مشکل قطعی برق در این روزها، عملاً فعالیت اقتصادی به شدت محدود خواهد شد.

مطالبه‌گری هدفمند و آرامش اقتصادی، پیش‌نیاز توسعه فرهنگی و اجتماعی
محسن خندان‌دل، رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، مشاوره‌ای و عمران اتاق بازرگانی مشهد، در بخش دیگری از این جلسه بر لزوم انجام مطالبه‌گری در سطوح مناسب و متناسب خود تأکید کرد و افزود: باید به این مهم پرداخته شود که تا چه میزان می‌توانیم فرهنگ ورزش را به صورت واقعی و ریشه‌ای در جامعه ایجاد کنیم. متأسفانه امروز، فرهنگ روزمرگی اقتصادی بر جامعه حاکم شده و بسیاری را از سایر موضوعات اجتماعی، از جمله ورزش، دور کرده است. امروزه تمامی شئون تحت‌الشعاع مسائل اقتصادی قرار گرفته‌اند.

وی بر اهمیت ایجاد بستر مناسب برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی تاکید کرد و گفت: ایجاد بستر مناسب، ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی دارد. اگر آرامش اقتصادی در سیستم حاکم شود، سایر امور نیز در جایگاه صحیح خود قرار خواهند گرفت و ثبات بیشتری را شاهد خواهیم بود.

ضعف مطالبه‌گری خراسان رضوی را از سهم واقعی خود محروم کرده است

شهرام عیدی‌زاده، مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، با تأکید بر توانمندی بالای استان در پرورش کارشناسان و مسئولان تراز ملی، گفت: این در حالی است که در مطالبه‌گری و سهم‌خواهی نسبت به استان‌های دیگر با ضعف جدی روبرو هستیم که عامل اصلی چالش‌های موجود و عدم بهره‌مندی کامل از ظرفیت‌هاست.

وی با ارائه آمار و ارقامی، به نابرابری در تخصیص و مصرف انرژی در استان اشاره کرد و گفت: در حالی که سرانه مصرف برق هر فرد در کشور ۳۹۰۰ کیلووات ساعت است، این رقم در خراسان رضوی تنها ۲۹۰۰ کیلووات ساعت می‌باشد. این در شرایطی است که استان‌هایی مانند یزد با ۸۸۰۰، هرمزگان با ۹۸۰۰ و سایر استان‌ها با بیش از ۵۰۰۰ کیلووات ساعت سرانه مصرف، وضعیت به مراتب بهتری دارند و شاهد چنین قطعی برق نیستند. این آمار بدون احتساب جمعیت قابل توجه اتباع و ۳۰ میلیون زائر سالانه است که در خراسان رضوی حضور دارند.

عیدی‌زاده با اشاره به خاموشی‌های بیش از ۵۰ ساعته در کارخانجات و صنایع مشهد تصریح کرد: خراسان رضوی با تولید ۴۲۰۰ مگاوات برق و مصرف ۳۸۰۰ مگاوات، نه تنها کسری ندارد، بلکه مازاد تولید خود را به شبکه سراسری ارسال می‌کند تا دیگر استان‌ها از آن بهره‌مند شوند با این حال با قطعی گسترده برق مواجه است و این وضعیت، مصداق بارز «عدم مطالبه‌گری» است.

مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه به وضعیت نامطلوب درآمد سرانه در استان پرداخت و خاطرنشان ساخت: درآمد سرانه استان ما تنها ۷۰ درصد میانگین کشوری است و با وجود تمامی ظرفیت‌ها، مضجع شریف رضوی و زیرساخت‌های موجود، در رتبه ۲۵ کشور از این حیث قرار گرفته‌ایم و جزو استان‌های فقیر و ضعیف محسوب می‌شویم. این نشان می‌دهد که ما هنر مطالبه‌گری حقوق خود را به درستی نیاموخته‌ایم.

پیگیری چالش‌های زیرساختی و ورزشی استان در کمیسیون مسئولیت اجتماعی

سهیل پروازی، دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی مشهد نیز در ادامه این جلسه، ضمن تشریح دستورکارهای این جلسه گفت: پیگیری و توسعه زیرساخت‌های استان، با همکاری کانون کارآفرینان، از برنامه‌های محوری این کمیسیون است و در این راستا، نشست‌هایی با کمیسیون‌های تخصصی برای بررسی ابعاد مختلف این مسئله برگزار خواهد شد.

دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق مشهد، هم‌اندیشی در خصوص کمبود فعالیت‌های ورزشی و تفریحی استان را دومین دستور جلسه و معرفی طرح‌های نوآورانه توانمندسازی اجتماعی از مسیر ورزش و صنعت را سومین دستور کار برشمرد و تأکید کرد که سبک زندگی ناسالم، ریشه در نبود ظرفیت و زیرساخت مناسب دارد.

وی هم‌اندیشی در خصوص آغاز سایر پویش‌های کمیسیون را چهارمین دستور جلسه عنوان کرد و گفت: این فرصتی برای بازتعریف نقش اخلاقی و مسئولیت‌پذیری ماست. در این مسیر سه گام اساسی برای اجرای موثر پویش‌ها تبیین شده است. که شامل تعریف دقیق مسئله و ارائه مستندات کافی در خصوص اهمیت آن، شناسایی ذینفعان و بازیگران کلیدی هر موضوع توسط کمیسیون و برنامه‌ریزی از ابتدا برای مشارکت آنان در طراحی و اجرای پویش، وطراحی قالب مشخص و مدون برای هر پویش است.

پروازی خاطرنشان کرد: پویش‌های مورد تاکید که با مشارکت و پای کار آوردن دستگاه‌های مختلف همراه باشند، اثربخشی لازم را خواهند داشت. اگر موضوعی در سطح جامعه مردمی شود، می‌تواند نقش‌آفرینی موثری داشته باشد. هدف ما حساس‌سازی، ترویج و باز کردن مباحث و دغدغه‌های موجود است.

مسئولیت مستقیم آموزش، ورزش و درمان برعهده دستگاه‌های متولی است و نه شهرداری

«حمید ضمیری» رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه به تفکیک مسئولیت‌ها در حوزه ورزش و نقش شهرداری پرداخت و تصریح کرد: در شرایط مطلوب، شاید انتظار برود شهرداری در تمامی امور دخیل باشد، اما در ساختار فعلی کشور، مسئولیت مستقیم آموزش، ورزش و درمان بر عهده دستگاه‌های متولی دیگری است و مطالبه‌گری باید از این نهادها صورت پذیرد.

ضمیری با تأکید بر اینکه شهرداری تنها دستگاهی است که منابع مالی خود را مستقیماً از شهروندان تأمین می‌کند، افزود: هرگونه افزایش بار مسئولیت بر دوش شهرداری، به معنای تحمیل هزینه بیشتر به مردم شهر است، در حالی که دستگاه‌های دیگر موظف به انجام وظایف ذاتی خود هستند. متأسفانه، عدم مطالبه‌گری جدی در استان ما موجب شده اعتبارات و منابع لازم جذب نشود و به استان‌هایی تخصیص یابد که در این زمینه پیگیری و مطالبه‌گری قوی‌تری دارند.

احیای ورزش خراسان رضوی با همت بخش خصوصی

علی خسروشاهی، از فعالان حوزه رسانه مشهد نیز در بخشی از این جلسه، بر لزوم بازگرداندن ورزش استان خراسان رضوی به جایگاه پیشین خود تأکید و اظهار داشت: زمانی خراسان رضوی در ورزش سرآمد بود، اما اکنون شاهدیم که نخبگان ورزشی ما در استان‌های دیگر فعالیت می‌کنند و متأسفانه در ویترین ورزش استان و شهر مشهد، از داشتن یک تیم فوتبال در لیگ برتر محروم هستیم. همواره این سوال از سوی فعالان ورزشی دیگر استان‌ها مطرح بوده که چرا صنایع و سازمان‌های بزرگ استان در عرصه ورزش و تیم‌داری سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

ارائه طرح «جسوران محله» برای توسعه ورزش در مناطق کم‌برخوردار

در بخشی از این جلسه به عنوان یکی از دستورکارها، مرتضی عظیم‌زاده، رئیس هیات مدیره انجمن صنعت ورزش استان خراسان رضوی، از طرح پیشنهادی «جسوران محله» رونمایی کرد. وی در این خصوص گفت: این طرح که با هدف کشف استعدادهای ورزشی و توسعه ورزش در محلات، به‌ویژه مناطق کم‌برخوردار، توسط این انجمن تدوین شده، به دنبال ایجاد پیوندی موثر میان صنعت و جامعه از طریق ورزش است.

عظیم زاده با بیان اینکه ورزش یک حق بشری است، اظهار کرد: در انجمن صنعت ورزش، پیگیر احقاق این حق هستیم. طرحی کاملاً عملیاتی را دنبال می‌کنیم، چرا که اگر از مباحث صرفاً تئوریک خروجی ملموسی حاصل نشود، منجر به فرسایش خواهد شد. در صورت تصویب و موافقت کمیسیون، این طرح از هفته آینده قابلیت اجرایی شدن دارد.
وی آسیب‌های اجتماعی و عدم کشف استعدادها را از جمله چالش‌های موجود دانست و افزود: این طرح فرصتی برای جبران این نقیصه و شناسایی سرمایه‌های اجتماعی پنهان در محلات است.

وی در خصوص اهداف این طرح گفت: توسعه ورزش در محلات کم‌برخوردار، ایجاد پل ارتباطی موثر میان صنایع و بدنه جامعه، کشف و پرورش استعدادهای ورزشی، ایجاد فضای نشاط، همدلی و اعتماد در بطن جامعه شهری، و حمایت از سبک زندگی سالم و ایجاد نشاط اجتماعی بخشی از این اهداف هستند.

عظیم زاده با بیان اینکه این فرآیند فرصتی برای برندها فراهم می‌آورد تا در کنار مردم قرار گیرند و مسئولیت اجتماعی خود را ایفا نمایند، ادامه داد: ساختار اجرایی طرح، نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها در محلات هدف را پوشش می‌دهد و برگزاری رویدادهای هفتگی شامل مسابقات، جشن‌ها و اهدای جوایز از محصولات برندها و کارخانجات حامی، در این محلات پیش‌بینی شده است.

نیاز به اقدام عملی برای احیای فوتبال مشهد

علی عباسی، مدیرعامل پیشین باشگاه سیاه‌جامگان مشهد، در بخشی از این جلسه، با اشاره به تجربیات این باشگاه و صعود تیم سیاه‌جامگان از لیگ دسته دوم تا لیگ برتر و سه سال حضور مستمر در این سطح، فقدان یک ساختار اقتصادی پایدار و حمایتی را عامل اصلی افول تیم‌های فوتبال در استان دانست.

وی همچنین تصریح کرد: فقدان پشتوانه اقتصادی مستحکم برای تیم‌ها، منجر به از بین رفتن آن‌ها می‌شود. در حال حاضر نیز تیم‌های متعلق به بخش خصوصی در لیگ برتر عمدتاً در انتهای جدول قرار دارند و در نهایت محکوم به سقوط هستند.

عباسی بر لزوم پیگیری عینی و عملیاتی راهکارها تأکید کرد و گفت: باید تصمیمی اتخاذ شود که در بازه زمانی مشخص قابل پیگیری باشد. در فروردین‌ماه جلسه‌ای در استانداری داشتیم و مسئولان همواره حمایت خود را از ورزش و حل مشکلات اعلام کرده‌اند. ما نیز موافق ایجاد یک مدل اقتصادی صحیح و پایدار برای تیم‌داری در استان هستیم. با وجود حضور اهالی فوتبال پای کار، هنوز جلسه بعدی مشخص نشده است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت عبور از مرحله شعار و وعده، خواستار اقدام عملی و جدی برای برون‌رفت از وضعیت فعلی و احیای فوتبال در استان خراسان رضوی شد.

بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای و مردمی در مطالبه‌گری

در ادامه این جلسه، علی‌اکبر سبزیان، رئیس نهاد کتابخانه‌های عمومی استان گفت: یکی از چالش‌های خراسان، شناسایی رسانه‌های مطالبه‌گر واقعی است. ضروری است خروجی این جلسات در فضای مجازی به طور گسترده دیده شود و یک رسانه ثابت در این فضا، به این مباحث ضریب داده و فضای لازم را ایجاد نماید. مطالبه‌گری فرآیندی زمان‌بر است و نیازمند استمرار می‌باشد.

رئیس نهاد کتابخانه‌های عمومی همچنین پیشنهاد دعوت از ستاد امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کرد، چرا که بسیاری از مسائل به این ستاد مرتبط بوده و می‌تواند در پیگیری آن‌ها موثر باشد.

سلامت اجتماعی مشهد نیازمند توجه ویژه

فرشته سلجوقی فعال اجتماعی در حوزه زنان و عضو انجمن علمی حقوق کودک نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۳۰ درصد اعتبارات از محل مالیات تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: به همین خاطر دولت باید زمینه تولید ثروت توسط بخش خصوصی را فراهم آورد و خود مانعی برای آن نباشد.

وی تصریح کرد: متأسفانه مشهد، علی‌رغم اهمیت و جایگاه خود، از توجه کافی در حوزه سلامت اجتماعی برخوردار نیست. از طریق ورزش می‌توان به مسائلی همچون کاهش انزوای اجتماعی، ارتقای عدالت اجتماعی، بهبود شرایط زندگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت. این در حالی است که سرانه ورزشی ما حتی از میانگین کشوری نیز پایین‌تر است.

این فعال اجتماعی اظهار کرد: با استفاده بهینه از فضاهایی نظیر مدارس و پشت‌بام‌های اماکن عمومی برای فعالیت‌های ورزشی می‌توان این محدودیت ها را کم کرد. از سوی دیگر شهرداری باید پاسخگو باشد که چرا نیمی از جمعیت مشهد یعنی زنان و دختران نمی‌توانند از طرح دوچرخه‌های اشتراکی استفاده کنند.

بی‌انگیزگی مدیران و بحران‌های ورزش و کشاورزی، زنگ خطری برای آسیب‌های اجتماعی

ساقی، از فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی و ورزش نیز در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به وجود مشکلاتی که انگیزه را از مدیران گرفته و عدم انگیزه نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد تصریح کرد: امروز وضعیت بلاتکلیف در انتخاب مدیرکل ورزش استان را شاهد هستیم و شاهد اسامی مختلف در این رابطه هستیم. مطالبه‌گری و لابی‌گری نادرست و ورود جریان‌های سیاسی، مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کرده است. ورزش نباید سیاسی شود. استان ما باید در سطح کشور حرفی برای گفتن داشته باشد و جایگاه شایسته‌ای کسب کند.

وی در ادامه به بحران در بخش کشاورزی و دامداری اشاره کرد و هشدار داد: این مشکلات منجر به مهاجرت به حاشیه شهر خواهد شد و ما بیشترین آسیب‌های اجتماعی را از همین حاشیه‌نشینی شاهد هستیم. خشکسالی شدید نیز این آسیب‌ها را تشدید می‌کند و باید برای کنترل آن اقدام شود.

ساقی بر لزوم آموزش کارآفرینان در بخش‌های صنعت، بازرگانی و کشاورزی تأکید کرد و پیشنهاد داد: برای پیگیری بهتر مسائل کمیسیون، باید تقسیم کار صورت گیرد و از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و اساتید دانشگاه‌ها نیز بهره‌مند شویم تا با هم‌افزایی، راهکارهای عملیاتی تدوین و اجرا گردد.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=51980
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 49 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ضرورت پیگیری جدی برای احیای برند ورزش مشهد بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.