به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد؛ «محمدعلی چمنیان»، در گفتوگو با خبرنگار ما عنوان کرد: متاسفانه، بخش قابلتوجهی از این صندوقها برخلاف ماهیت اصلی خود، به شیوهای مشابه بانکها عمل میکنند؛ در حالی که ماهیت این صندوقها ایجاب میکند نقش فعالتری در فرآیند رشد و توسعه شرکتهای نوآور ایفا کنند.
وی ادامه داد: عملکرد برخی از VCها عملا به ارائه تسهیلات با تضامین سنگین تقلیل یافته، حال آنکه صندوقهای جسورانه باید در شرکتهای پُرریسک سرمایهگذاری کرده و از طریق مشارکت واقعی در مدیریت، خلق بازار، تکمیل زنجیره تامین، انتقال دانش و منتورینگ، ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه بانکها تامینکننده صرف منابع مالی هستند و نقشی در کاهش ریسک یا رشد بنگاهها ندارند، خاطر نشان کرد: آنچه صندوقهای جسورانه را متمایز میسازد، نقشآفرینی فعال و هوشمندانه آنها در فرایند رشد کسبوکار است، نه پیروی از الگوی سنتی بانکها.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی همچنین از انتخاب برخی مدیران فاقد تجربه عملی در زیستبوم نوآوری برای هیأتمدیره صندوقهای جسورانه انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در برخی موارد، بازنشستگان نظام بانکی در رأس مدیریت این صندوقها قرار دارند؛ در حالیکه موفقیت ویسیها مستلزم حضور مدیرانی است که با زیستبوم استارتآپی و مقتضیات رشد بنگاههای نوپا آشنا باشند.
وی تاکید کرد: تجربه جهانی نشان میدهد که سودآوری صندوقهای جسورانه عمدتا از محل افزایش ارزش سهام شرکتهای تحت حمایت حاصل میشود، نه از سودهای بانکی یا تضامین. بنابراین، مهارت در شناسایی شرکتهای دارای پتانسیل رشد سریع و ایفای نقش فعال در رشد آنها، باید بهعنوان وظیفه کلیدی این صندوقها بازتعریف شود.
چمنیان در پایان تصریح کرد: اگر نهادهای مالی جسورانه بخواهند نقش موثر خود را در توسعه اقتصاد دانشبنیان ایفا کنند، باید نگاه خود را از «بانکداری پُرریسک» به «مشارکت در نوآوری» تغییر دهند و در کنار تامین منابع، شجاعت پذیرش مسئولیت در توسعه بنگاههای نوپا را نیز داشته باشند.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰