• امروز : چهارشنبه - ۲۵ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 16 July - 2025
0
اتاق بازرگانی خراسان رضوی و دانشگاه جامع علمی‌-‌کاربردی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند؛

مهارت‌افزایی جوانان در پیوند دانشگاه و بخش خصوصی

  • کد خبر : 54606
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
مهارت‌افزایی جوانان در پیوند دانشگاه و بخش خصوصی
در نشستی مشترک میان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی و رئیس دانشگاه جامع علمی- ‌کاربردی استان، تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید که هدف آن، ایجاد ارتباطی منسجم و ساختاریافته میان ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه و توانمندی‌های اجرایی و اقتصادی بخش خصوصی است. این همکاری مشترک در راستای ارتقای سطح مهارت جوانان و توسعه اقتصادی استان طراحی و اجرایی خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی مشهد، «محمدرضا توکلی زاده»، رئیس اتاق بازرگانی استان، در ابتدای این نشست، با تاکید بر نقش کلیدی مهارت‌آموزی در توانمندسازی نیروی کار، اظهار کرد: امروز یکی از خلأهای جدی در کشور، کمبود مهارت‌های کاربردی در میان جوانان است. بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، در عمل فاقد تجربه و مهارت کافی هستند و هنگام ورود به بازار کار در انجام برخی امور با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

آموزش مهارت، ضرورت امروز اقتصاد کشور

وی افزود: آموزش مهارت از سنین پایین‌تر، مسیر جذب جوانان به بازار کار را هموارتر می‌کند. تجربه نشان داده است هرگاه نیروی انسانی از آموزش تخصصی برخوردار باشد، در گذر زمان می‌تواند همان مهارت را به دیگران منتقل کند و این زنجیره انتقال دانش، سرمایه‌ای ماندگار برای اقتصاد کشور خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: پیوند میان تشکل‌های بخش خصوصی و مراکز آموزش عالی می‌تواند بستری مناسب برای توسعه این رویکرد فراهم آورد. در این صورت، جوانان با مهارت و آمادگی بیشتری وارد عرصه کار می‌شوند و منافع این موضوع، هم به فعالان اقتصادی و هم به جامعه بازمی‌گردد.

توکلی‌زاده در ادامه سخنان خود، به اهمیت مدرن‌سازی کشاورزی اشاره کرد و گفت: بخش عمده‌ای از مشکلات سنتی در کشاورزی مربوط به خرده‌مالکان است که به دلیل کمبود منابع مالی، امکان مکانیزه‌کردن و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین را ندارند. این در حالی است که در کشاورزی و دامداری‌های بزرگ‌مقیاس، گرایش به مکانیزاسیون به‌خوبی دیده می‌شود و ظرفیت اشتغال‌زایی بالایی نیز فراهم شده است.

ارتقای بهره‌وری با آموزش مهارتی هدفمند

«علی کبیر»، دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست بر ضرورت طراحی و برگزاری دوره‌های آموزشی کاربردی تاکید کرد و گفت: یکی از خلأهای محسوس در محیط کار، ضعف مهارت‌هاست و اتاق مشهد بر اساس رسالت خود، این موضوع را به‌طور جدی در دستور کار دارد.

وی با اشاره به اهمیت هم‌افزایی با دانشگاه‌ها افزود: همکاری با دانشگاه جامع علمی-‌کاربردی در کنار تفاهم‌نامه‌های متعدد با سایر دانشگاه‌ها، فرصتی فراهم می‌آورد تا آموزش‌های مهارتی و تخصصی در بخش‌های مختلف اقتصادی، به‌ویژه کشاورزی، تقویت شود.

دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به سیاست‌های این نهاد تشکلی در توجه ویژه به بخش کشاورزی اظهار کرد: در یک‌سال گذشته تمرکز ویژه‌ای بر توسعه دانش فنی و مهارت‌های نوین در حوزه محصولاتی چون زعفران و پسته صورت گرفته است. هدف نهایی این تفاهم‌نامه نیز ارتقای سطح مهارتی استان و افزایش بهره‌وری در بخش‌های کشاورزی و صنعت است.

توسعه پایدار بدون بخش خصوصی ممکن نیست

«محمدجواد حسین‌زاده سلجوقی»، رئیس دانشگاه جامع علمی‌- ‌کاربردی خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه توسعه پایدار از دل بخش خصوصی و مشارکت مردم شکل می‌گیرد، گفت: اتاق بازرگانی به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل بخش خصوصی، نقش محوری در پیوند میان دولت و فعالان اقتصادی دارد.

وی افزود: دانشگاه جامع علمی‌- ‌کاربردی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی توانسته است کمترین بار مالی را بر دوش دولت بگذارد و هم‌زمان بزرگ‌ترین شبکه دانشگاهی کاربردی کشور را مدیریت کند. بسیاری از صنایع بزرگ استان که عضو اتاق بازرگانی هستند، همکاری نزدیکی با این دانشگاه دارند.

او ادامه داد: این دانشگاه در حوزه‌های مدیریت، خدمات اجتماعی، هنر، صنعت و کشاورزی فعالیت می‌کند و تلاش دارد با تعریف رشته‌هایی نظیر «هوشمندسازی کشاورزی»، پیوند میان دانش روز و فعالیت‌های کشاورزی را تقویت کند.

حسین‌زاده سلجوقی با اشاره به آمارهای قابل تامل در حوزه مهارت نیروی کار گفت: در حال حاضر، ۶۵ درصد از صاحبان مشاغل، تخصص لازم برای حوزه فعالیت خود را ندارند و حدود ۳۸ درصد افراد، در شغلی مشغول به کار هستند که ارتباطی با رشته تحصیلی یا مهارت اصلی‌شان ندارد. این یعنی بخش زیادی از ظرفیت‌های انسانی کشور به‌درستی به‌کار گرفته نمی‌شود. به همین دلیل، همکاری میان اتاق بازرگانی و دانشگاه می‌تواند با ارائه آموزش‌های کاربردی، بخشی از این کمبود مهارتی را جبران کند و به ارتقای بهره‌وری کمک کند.

 

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=54606
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 24 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای مهارت‌افزایی جوانان در پیوند دانشگاه و بخش خصوصی بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.