به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، «احمد اثنیعشری» در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص موفقیت شورای گفتوگوی استان در اخذ رتبه نخست کشور در سال 1403 اظهار کرد: یکی از مؤثرترین دلایل موفقیت شورای گفتوگوی استان در سطح کشور، استقلال عملکرد این شورا بود؛ بهگونهای که هیچگونه فشار یا اعمالنظر، نه از سوی دولت و نه از جانب بخش خصوصی، بر این نهاد وارد نشد. در عین حال، نمایندگان بخش خصوصی با صراحت، تمامی چالشها و موانع پیشروی فضای کسبوکار را در دبیرخانه و جلسات شورا مطرح کردند.
وی افزود: نکته قابل توجه آن که موضوعات جزئی که امکان بررسی و حلوفصل آنها در سطح کمیتهها و کمیسیونها وجود داشت، هرگز به دبیرخانه ارجاع نمیشد و بالعکس، مسائل کلان و اصلی با رویکرد کارشناسانه در این نهاد مورد بررسی قرار میگرفت.
اثنی عشری، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی را بستر مطلوبی برای طرح مسائل فعالان اقتصادی و پیگیری آنها از طریق گفتوگو با مدیران و مقامات دولتی دانست و افزود: این شورا در استان خراسان رضوی طی دو تا سه دوره گذشته موفق شده رتبه نخست کشوری را کسب کند؛ موفقیتی که حاصل مجموعهای از عوامل است و در صورت استمرار این روند، دستیابی به جایگاه نخست در دورههای آتی نیز دور از انتظار نخواهد بود. البته فاصله امتیاز میان شورای گفتوگوی این استان و دیگر استانها چندان زیاد نیست که این موضوع بیانگر رقابت نزدیک و عملکرد قابل توجه سایر اتاقهای بازرگانی نیز هست.
نایب رئیس اتاق مشهد با اشاره به برخی از این عوامل موفقیتآمیز خاطرنشان کرد: برگزاری منظم جلسات ماهانه (که گاهی دو بار در ماه نیز تشکیل میشد)، حضور فعال و متعهدانه ذینفعان از بخشهای مختلف نظیر دولت، بخش خصوصی، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی، و همچنین پایبندی آنها به اجرای مصوبات شورا، از جمله شاخصههایی بود که به ارتقای جایگاه شورای گفتوگوی خراسان رضوی در سطح ملی کمک کرد.
وی در ادامه افزود: دبیرخانه شورای گفتوگوی استان در وهله نخست به بررسی و تحلیل دقیق موضوعات میپردازد و پس از اولویتبندی، موارد مهم در صحن علنی شورا مطرح میشود. تداوم این رویکرد تحلیلی، ضرورت دارد. همچنین همراهی استاندار خراسان رضوی در این فرایند بسیار مؤثر بوده است. اهتمام ایشان به برگزاری منظم جلسات و تشکیل نشستهای فوقالعاده برای بررسی فوری چالشهای اقتصادی استان، جای قدردانی دارد.
توسعه تعاملات میان بخشهای مختلف در استان
نایبرئیس اتاق مشهد با تاکید بر تعامل مطلوب میان بخشهای دولتی، نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و فعالان اقتصادی در قالب شورای گفتوگوی استان تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل موفقیت دبیرخانه شورای گفتوگوی استان، نقش تسهیلگرانهای بود که در ایجاد هماهنگی میان نهادها ایفا کرد. اگرچه برخی از دستگاههای اجرایی استان وظایف خود را بهدرستی ایفا کردند؛ اما در مواردی عدم برخورداری از استقلال عمل بهعنوان مانعی برای تعامل کامل با بخش خصوصی مطرح شد؛ مسئلهای که بعضاً منجر به طولانیشدن فرایند تصمیمگیری و تفاهمات شد.
اثنیعشری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفویض اختیار از سوی رئیسجمهور به استانداران اشاره کرد و گفت: با انتقال برخی از اختیارات کلان به سطح استانها، این امیدواری به وجود آمده که تصمیمگیری در خصوص بسیاری از مسائل، از جمله چالشهای حوزه بانکی، ارزی و تامین اجتماعی، بدون نیاز به مراجعه به مرکز، در سطح استان قابل حلوفصل باشد.
وی همچنین افزایش نسبی نسبت مصارف به منابع در استان را یکی از دستاوردهای مشخص شورای گفتوگوی استان در سال گذشته عنوان کرد و گفت: هرچند این نسبت تا سطح مطلوب فاصله دارد؛ اما روند رو به بهبودی را طی میکند و امیدواریم با استمرار پیگیریها به حد نصاب مورد انتظار برسد. حل بخشی از مشکلات مرتبط با تامین اجتماعی نیز از جمله اقدامات ارزشمند شورای گفتوگوی استان بوده که باید در دورههای آتی تداوم یابد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰