• امروز : جمعه - 2 آذر - 1403
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4010 امروز 1
12

ضرورت نقش آفرینی در تعیین سرنوشت

  • کد خبر : 6316
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۹:۴۷
ضرورت نقش آفرینی در تعیین سرنوشت
دهمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، پنج روز دیگر یعنی بیستم اسفندماه برگزار می‌شود؛ رویدادی که نشان دهنده نقش آفرینی فعالان اقتصادی در تعیین سرنوشت پارلمان بخش خصوصی است.

با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد کشور و دشواری‌های متعددی که گریبان فعالان اقتصادی را در حوزه ارز و تورم و… گرفته، شاید اینگونه تصور شود که امیدی به بهبود وضعیت موجود نبوده و بر همین اساس، میزان مشارکت فعالان اقتصادی در این رویداد کمرنگ شود؛ اما تاکید برخی چهر‌ه های اقتصادی استان بر این است که با وجود تمامی مسائلی که امروز صاحبان کسب و کارها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، حضور و مشارکت در این رویداد، امری بسیاری مهم و ضروری است. به گفته مریم سراج احمدی، عضو هیات رئیسه دوره نهم اتاق مشهد و فعال حوزه صنایع غذایی، تحریم انتخابات باعث می شود بخش خصوصی نقشی در تصمیم گیری های پارلمان خود نداشته باشد.  در ادامه، مشروح گفت‌وگو با این فعال اقتصادی را می‌خوانید:

چرا مشارکت اعضا در این دوره از انتخابات اتاق بازرگانی اهمیت دارد؟

با توجه به شرایط سخت و تصمیمات خلق الساعه کلان اقتصادی که تاثیر مستقیمی روی بخش خصوصی، تولیدکنندگان، کارآفرین ها و به تبع آن مردم دارد، امروز با مشکلات اقتصادی جدی در جامعه مواجهیم. بنابراین ضروری است که فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی پای کار بیایند و در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند. زمانی فکر می کردیم که قهر با صندوق‌های رای یک شیوه اعتراضی است؛ اما شیوه درستی نیست چون دودش به چشم خودمان می رود. تحریم انتخابات باعث می شود تصمیمات در تاریکخانه ها و پشت پرده گرفته شود و بخش خصوصی نقشی در تصمیم گیری ها نداشته باشد.

امروز همه مردم، مشکلات ناشی از ناپایداری ارزی را لمس می کنند، حتی مردم عادی و کسانی که اصلا با ارز سروکار ندارند. در چنین وضعیتی، راحت ترین کار تعطیلی کارخانه هاست ولی بخش خصوصی پای کار ایستاده است. به ویژه در روزهای پایانی سال که فشارهای مضاعف مالی همچون عیدی، پاداش و حقوقهای معوق کارکنان بر دوش واحدهای تولیدی است. تصمیمات خلق الساعه دولت و ناپایداری قیمت ارز، تاثیر مستقیمی روی بخش خصوصی داشته است.

به نظر شما رای دهندگان چه نکاتی را برای انتخاب افراد کارآمد باید در نظر بگیرند؟

کسانی که کارت بازرگانی دارند، کارآفرینان، تولیدکنندگان و تجار واقعی هستند که مشکلات اقتصادی را با پوست و استخوان لمس کرده‌اند.

معتقدم ترکیب اعضای هیات نمایندگان اتاق بایستی از تنوع و تکثر طیفی برخوردار باشد تا نمایندگی بخش خصوصی به درستی معنا پیدا کند. یعنی از تولیدکننده تا تاجر در آن حضور داشته باشند تا حلقه های زنجیره اقتصاد، در هیات نمایندگان تجلی یابد.

به قهر با صندوق های رای اشاره کردید، چطور می توان بین اعضای اتاق ایجاد انگیزه کرد که حضور پر رنگ تری در انتخابات داشته باشند؟

تصمیمات غیرکارشناسی و خلق الساعه ای که گرفته می شود و آسیب هایش متوجه بخش خصوصی است، اهمیت مشارکت را آشکار می کند.

حضور بخش خصوصی واقعی را در اتاق باید پررنگ کرد نه بخش خصولتی را. نمایندگانی از بخش خصوصی باید انتخاب شوند تا مدافع حقوق ما باشند.

به آینده اتاق بازرگانی امیدوار هستید و فکر می کنید که سال آینده بخش خصوصی بتواند از تنگناهای اقتصادی عبور کند؟

بخش خصوصی از سختی‌ها و تنگناهای اقتصادی زیادی گذر کرده است و اکنون شرط این عبور به نتیجه انتخابات 20 اسفند برمی گردد.

اگر انتخاب ها با دقت نباشد و افراد مناسبی در هیات نمایندگان حضور نیابند، در برهمین پاشنه می‌چرخد. باید عملکرد و برنامه کاندیداها، بررسی شود و صداقت آنها را سنجید؛ اینکه در مسوولیت هایی که داشته‌اند مدافع خوبی برای بخش خصوصی بوده‌اند یا خیر؛ بسیار مهم است. باید رای آگاهانه داد چون نتیجه آن به اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار و اصل 44 قانون اساسی کمک می‌کند. تمام این موارد بستگی دارد به اینکه با چشم باز و آگاهانه، پای صندوق‌های رای بیاییم.

خانم ها چقدر در اتاق بازرگانی فعال هستند؟ چه به عنوان عضو و چه نماینده؟

من اولین زنی بودم که در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی ورود پیدا کردم، خوشحالم که این تابو را شکستم و خانم‌های زیادی در دوره قبل و این دوره، کاندیدا شدند.

دید مثبتی در بین خانم ها و آقایان نسبت به مشارکت زنان در اتاق ایجاد شده است. همواره دغدغه من این بوده که جای خانم‌ها در کمیسیون ها و تشکل‌های اتاق، هیات رئیسه کمیسیون ها و تشکل‌های زیر مجموعه اتاق بازرگانی خالی بوده است. زنان حداقل سهم خواهی 30 درصدی را برای اعضای هر کمیسیون باید

داشته باشند. بنا نیست که یک کمیسیون بانوان تشکیل شود و خانم ها را محدود به یک کمیسیون کنیم، زنان بایستی حداقل یک سوم اعضای کمیسیون ها را تشکیل دهند.

ارزیابی کمیسیون های موفق اتاق بازرگانی نیز نشان می دهد وقتی خانمی در هیات رئیسه کمیسیونی بوده، آن کمیسیون عملکرد بهتر و موفق تری داشته است.

دلیل حضور کمرنگ خانم ها در هیات رئیسه کمیسیون ها چیست؟

متاسفانه بحث عرفی است، خانمها هنوز اعتماد به نفس لازم را برای حضور در میادین مختلف پیدا  نکرده اند و در حاشیه قرار دارند. الان جمعیت زنان اتاق بازرگانی زیاد شده ولی هنوز حضور قابل توجهی در هیات رئیسه کمیسیون ها ندارند.

حضور خانم ها در اتاق تعاون بیشتر از اتاق بازرگانی است. در اتاق اصناف هم به خاطر برخی مشاغل زنانه، حضور خانم ها پررنگ است. خانم ها دارای قابلیت های خوبی هستند. مثلا در بخش های نظارتی و کنترل کیفیت، دقت و عملکرد بهتری دارند ولی در بخش های مدیریتی، حضور خانم ها پررنگ نیست.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=6316

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.