• امروز : دوشنبه - 5 آذر - 1403
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل 4026 امروز 5
10
اعضای شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق خراسان رضوی از نقش آفرینی این ساختار در دوره نهم می‌گویند

تمرکز بر هدایت و ارزیابی بازوان مشورتی اتاق

  • کد خبر : 6831
  • ۰۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۸
تمرکز بر هدایت و ارزیابی بازوان مشورتی اتاق
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی از آغاز فعالیت دوره نهم هیات نمایندگان، رویکرد و نگرش جدیدی نسبت به کمیسیون‌ها به عنوان بازوان مشورتی خود در احصاء دغدغه‌ها و انتظارات فعالان اقتصادی حیطه‌های گوناگون اتخاذ نموده است. این رویکرد تازه به شکل‌گیری ساختاری تحت عنوان «شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق» منجر شد. شورایی که نقشه راه کمیسیون‌ها را در ابتدای فعالیت‌شان در این دوره ترسیم نموده و در نهایت به ارزیابی عملکرد آن‌ها می‌پردازد تا در غایت امر، نتایجی ارزشمند از فعالیت این بازوان تخصصی- مشورتی پارلمان بخش خصوصی استان حاصل آید.

تعریف فرایند و سازوکاری برای فعالیت کمیسیون‌ها

«محمود امتی» ریاست این شورا را برعهده دارد و معتقد است که از سال 1398 و هم‌زمان با آغاز فعالیت شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌ها تاکنون، فعالیت و عملکرد بازوان مشورتی اتاق، روبه رشد بوده و تعامل و مشارکت در بدنه اغلب کمیسیون‌ها افزایش‌یافته است. در مجموع، همه این دستاوردها باعث شده تا کمیسیون‌ها به‌صورت هدفمند فعالیت نمایند.

به گفته امتی، در شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق، علاوه بر نظارت بر عملکرد کمیسیون‌ها، فرایند و سازوکار برای فعالیت آن‌ها نیز تعریف و به مرحله اجرا درآمد تا در کنار تشکیل جلسه کمیسیون‌ها، بازخورد لازم نیز از تلاش صورت‌گرفته، حاصل آید. بر همین اساس، تهیه و تدوین برنامه‌های کمیسیون مدنظر قرار گرفت.

رئیس شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد یادآور شد: دیگر مسئله مورد توجه این شورا، ارتباط و تعامل کمیسیون‌ها با بخش‌های مختلف اتاق و شورای گفت‌وگو و… بود تا دستاوردهای حاصل از اقدامات بازوان مشورتی اتاق، با پیگیری در مسیرهای بعدی به نتیجه لازم برسد.

امتی خاطرنشان کرد: گام سوم در شورای نظارت راهبردی، تأکید بر برنامه عملیاتی کمیسیون‌ها شامل برگزاری جلسات و سمینارها و همایش‌ها و… بود. در چهارمین قدم نیز، نتایج و دستاوردهای ناشی از فعالیت کمیسیون‌ها را مدنظر قراردادیم. بدین منظور، «فرم شماره یک و دو» در شورای نظارت طراحی شد و عملا روند فعالیت کمیسیون از آغاز طرح یک دستور کار تا زمان حصول نتیجه آن، مشخص گردید.

تاکید بر ساختار گروهی کمیسیون‌ها

وی با بیان اینکه، تأکید ما در این شورا بر ساختار گروهی کمیسیون‌هاست، تصریح کرد: ارکان کمیسیون از رئیس تا نایب رئیس، دبیر و دیگر اعضا، هر یک نقش و وظایفی را برعهده دارند تا از فردمحور بودن این ساختار جلوگیری گردد. این رویکرد سبب می‌شود تا در نهایت امر، کمیسیون‌هایی پویا، با عملکردی سازنده داشته باشیم.

امتی افزود: شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد طی دو سال اخیر، به منظور شناسایی مشکلات و موانع موجود در مسیر فعالیت کمیسیون‌ها، نسبت به برگزاری جلساتی با هیات‌رئیسه این ارکان اتاق، اقدام نموده است.

  • تالار گفتمان، سرمایه‌ای ماندگار در اتاق مشهد

رئیس شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد، به تشکیل تالار گفتمان به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم و اثرگذار در حوزه کمیسیون‌ها اشاره و اظهار کرد: ایجاد این تالار مجازی در سال گذشته مصوب شد و هدف آن بود تا در بستری نوین، زمینه تعامل اعضای کمیسیون‌ها با همدیگر فراهم شود و این پیوند به طور مستمر تداوم پیدا کند. این ظرفیت، سرمایه‌ای ماندگار برای پارلمان بخش خصوصی استان است و از طریق آن می‌توان بازخورد مصوبات و نتایج جلسات را به صورت مدام، رصد نمود.

امتی به گستردگی فعالیت کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشهد از حیث موضوع پرداخت و متذکر شد: هر یک از کمیسیون‌ها به‌تناسب حوزه فعالیت و مسئولیت خود، با مسائل خاصی روبه‌رو هستند؛ به‌طور مثال، در حیطه فعالیت کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران، موضوع ساخت‌وساز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حوزه‌ای که با پدیده‌های گوناگونی در داخل و خارج کشور مواجه می‎باشد و لازم است به آن‌ها پرداخته شود. مشکلات موجود در حوزه نظام‌مهندسی، تأمین اجتماعی و شهرداری و… نیز به موضوعات مرتبط با کمیسیون خدمات فنی و مهندسی برمی‌گردد. از نگاه تجارت بین‌المللی نیز، یکی از ظرفیت‌هایی که می‌توانیم از آن بهره ببریم، موضوعات مرتبط با حوزه فعالیت همین کمیسیون در صدور خدمات فنی و مهندسی است. به هر رو این ساختار کوشیده تا مسائل مخل محیط کسب و کار فعالان این حوزه را نیز شناسایی کرده و رفع آن‌ها را از مسیر پیشنهاد‌دهی، مطالبه کند.

رئیس شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد، در خصوص مسائل مرتبط با حیطه فعالیت کمیسیون سرمایه‌گذاری و بازار پول نیز ابراز کرد: موضوع نخست در فعالیت این کمیسیون، پرداختن به جذب و حفظ سرمایه‌گذاری‌های داخلی استلز جمله نقش‌آفرینی‌های این کمیسیون را می‌توان در موضوع تدوین سیاست و تهیه بسته‌ای برای جذب سرمایه‌گذاری مولد دانست. در بخش سرمایه‌گذاری خارجی نیز، تجار و فعالان اقتصادی افغانستانی و برخی شهروندان کشورهای عربی و آسیای میانه متمایل به سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در استان ما هستند و این کمیسیون می‌تواند در راستای جذب این سرمایه‌ها بسته‌ای را تعریف نماید. تلاش‌های این ساختار در موضوع تامین مالی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی استان نیز درخور تقدیر است.

  • از بحران آب تا چالش تامین منابع انسانی کارآمد، در دستور کار کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشهد

امتی، از موضوع منابع انسانی به‌عنوان یکی از مسائلی یاد کرد که کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق باید بدان بپردازد و گفت: این کمیسیون می‌تواند با واکاوی دلایل و ابعاد خروج سرمایه‌های انسانی از کشور، در راستای جلوگیری از این امر، به ارائه راهکار بپردازد.

وی ادامه داد: تا به امروز موضوعات متعددی با نگاه به مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی در این کمیسیون مطرح شده و در بزنگاه‌های خاص نظیر اوج شیوع بیماری کرونا و یا حوادثی همچون سیل و…، ظرفیت این کمیسیون در کنار جامعه یاوری خراسان قرار گرفته تا کمک های فعالان اقتصادی تجمیع و ساماندهی شده و به دست جامعه هدف آن برسد.

رئیس شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد از موضوع «آب» به‌عنوان یکی از بحران‌های جدی در حوزه کشاورزی نام برد و از تلاش‌های کمیسیون کشاورزی و آب در این حوزه، یاد کرد و گفت: در شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق به این مسئله اشاره نمودیم که کمیسیون مذکور، با تهیه بسته‌ای پیشنهادی در خصوص افزایش بهره‌وری آب و کاهش مصرف در بخش کشاورزی، می‌تواند در این زمینه مؤثر واقع شود. امروز بحث تقویت و حمایت از کشت پسته و زعفران در کشاورزی استان ما پُررنگ است. این محصولات برای این خطه دارای مزیت هستند و این کمیسیون تا به امروز پیگیری‌های خوبی برای حمایت از آن‌ها داشته و می‌تواند در آینده هم این موضوع را دنبال کند.

وی تاکید کرد: در موضوع گیاهان دارویی و کشت ارگانیک و همچنین مباحث مرتبط با رفع تعهدات ارزی، پیگیری‌های ارزشمندی در این کمیسیون صورت پذیرفت.

امتی با بیان اینکه بیشترین تحرکات مالی و اقتصادی در سال‌های اخیر در حوزه معدن و از آن مهم‌تر صنایع وابسته به این بخش بوده، به رسالت سنگین کمیسیون معدن و صنایع معدنی در این زمینه اشاره و ابراز کرد: در بحث جانمایی صنایع فولادی به لحاظ مسائل آبی و تهیه مواد اولیه موردنیاز آن‌ها، معضلاتی وجود دارد و کمیسیون معدن اتاق می‌تواند در این مسائل، واکاوی و ارائه راهکار نماید.

وی تاکید کرد: خوشبختانه کمیسیون معدن اتاق مشهد تا به امروز پیگیری‌های خوبی را در شاخه‌های تخصصی این بخش داشته و پیگیر احیای معادن راکد استان بوده است.

  • رسالت کمیسیون حمل‌ونقل و ترانزیت در پیگیری بحث نوسازی ناوگان

وی از معضلات جدی موجود در بحث حمل‌ونقل و ترانزیت سخن گفت و اظهار داشت: متاسفانه اهمیت «ترانزیت» برای اقتصاد کشور هنوز نهادینه نشده است.  نگرش‌ها در این حوزه اصلاح ‌نشده و یکی از رسالت‌های کمیسیون حمل‌ونقل و ترانزیت اتاق، پرداختن به همین موضوع است. در بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل نیز، مشکلات زیادی وجود دارد و به همین استناد هم کمیسیون اتاق این موضوع را در اولویت کاری خود قرار داده است.

امتی در خصوص فعالیت‌های کمیسیون انرژی در دوره نهم هیات نمایندگان اتاق مشهد تأکید کرد: در بحث کمیسیون انرژی نیز یکی از مسائلی که بدان پرداخته‌شده، موضوع تولید برق است. امروز دولت در مقام مالک، تولیدکننده، توزیع‌کننده و قیمت‌گذار در حوزه این انرژی نقش ایفا می‌کند؛ اما بازهم شاهد کسری برق در کشور هستیم. کمیسیون انرژی اتاق در حوزه فعالیت خود، به مشکلات برقی و راهکارهای موجود در این زمینه می‌پردازد.

وی با بیان اینکه کمیسیون‌های اتاق هم‌اکنون در حوزه فعالیت خود به دغدغه‌ها و نگرانی‌ها و ابهاماتی می‌پردازند که نسبت به آینده وجود دارد، عنوان کرد: کمیسیون تجارت ما در بحث بازرگانی خارجی و تعاملات تجاری با کشورهای همسایه، پیگیری‌های شایسته‌ای داشت. توامان مشکلات تجار و بازرگانان در موضوعات مختلف از رفع تعهدات ارزی تا مباحث مرتبط با ناوگان ریلی و… را مطرح و مطالبه‌گری نمود. کمیسیون صنعت، دغدغه خود را به واکاوی چالش های بنگاه های فعال در بخش تولید متمرکز نمود و بر بهبود فضای کسب و کار و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط تاکید کرد.

وی با تقدیر از اقدامات پیگیرانه کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق مشهد در پیگیری قوانین مخل در هر سه این حوزه‌ها، عنوان کرد: این کمیسیون دارای کمیته‌های تخصصی توانمندی است که در هر کدام از سرفصل‌های مذکور، تلاش‌های ارزشمندی را به ثمر رساندند و حتی ماحصل بعضی از آن‌ها، حل شدن مشکل در سطح ملی بود.

امتی یکی از کمیسیون‌های توانمند اتاق را در بخش «گردشگری» دانست و عنوان کرد: این ساختار تخصصی، در این ایام مجدانه پیگیر مشکلات واحدهای خدماتی حوزه گردشگری بود که به ویژه در ایام شیوع کرونا، آسیب‌های جدی را متحمل شدند. حمایت از سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در بخش گردشگری، حل مشکلات و موانع قانونی برای واحدهای فعال در این حوزه و تمرکز ویژه بر موضوع گردشگری سلامت به عنوان یکی از شاخه‌های پُربهره این بخش برای استانمان، از دیگر مواردی هستند که در باب اقدامات این کمیسیون می‌توان عنوان نمود.

 

فعالیت کمیسیون‌های اتاق مشهد، هدفمندتر از گذشته

«حسین محمودی خراسانی»، عضو شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی معتقد است که عملکرد حوزه کمیسیون‌ها در دوره نهم هیات نمایندگان اتاق استان، بهبود قابل‌توجهی یافته است و نسبت به گذشته هدفمندتر و با نقشه راه کامل‌تری به تشکیل جلسات و پیگیری موضوعات اقدام نموده اند

وی تاکید کرد: با وجود شرایط ناشی از شیوع کرونا و سختگیری‌های متأثر از رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اغلب کمیسیون‌ها اقدام به برگزاری منظم جلسات و بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف مبادرت نمودند . از ظرفیت تعاملات مجازی برای تداوم این تعاملات، بهره گرفتند.

محمودی اذعان کرد: در برخی جلسات کمیسیون‌ها از مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و برخی مدیران کشوری نیز دعوت به عمل آمد تا چالش‌ها و دغدغه‌های فعالان اقتصادی و تدابیری که می‌توان در رفع مشکلات به کار بست، با آنان در میان گذاشته شود.

وی در خصوص نقش شورای راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد در ارتقای عملکرد این حوزه، اظهار داشت: با برنامه‌ریزی در شورای راهبردی نظارت کمیسیون‌های اتاق، سعی نمودیم تا نقشه راه موثری را برای هر یک از آن‌ها تعیین کنیم و درنهایت، با بررسی میزان دستیابی به اهداف تعیین‌شده، نسبت به ارزیابی عملکرد این ساختار، اقدام نماییم.

عضو شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد با تاکید بر اینکه در این دوره، برخی کمیسیون‌ها عملکرد مطلوب‌تر و قابل‌قبول‌تری از خود به‌جای گذاشتند، ابراز داشت: امید است با توجه به تأکیداتی که از سوی شورای نظارت راهبردی صورت گرفته است، شاهد تداوم تلاش این ساختارهای تخصصی – مشورتی به منظور پیگیری مشکلات فعالان هر حوزه و ارائه راهکارهای تخصصی در جهت عبور از چالش‌های موجود باشیم.

نقش بازوان مشورتی اتاق در بازتاب مطالبات بخش خصوصی

«مجید محمدنژاد»، دیگر عضو شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد نیز با اشاره به نقش کمیسیون‌ها در انعکاس اطلاعات سطح جامعه به فعالان اقتصادی و متقابلاً، بازتاب مطالبات بخش خصوصی به مسئولان دولتی، گفت: با ارتباط سازنده میان این دو حوزه، می‌توان تا حدی به خروجی مورد نظر در جهت حل مشکلات و چالش‌های پیش روی فعالان اقتصادی دست یافت.

وی اظهار داشت: مطابق با برنامه‌ریزی شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق مشهد، مطالبات سطح جامعه و به ویژه فعالان اقتصادی هر بخش بایستی به اطلاع کمیسیون‌ها رسانده شود تا این ساختارها بتوانند بر مطالبات بیشتر تمرکز کرده، مسائل را به صورت کارشناسی واکاوی نمایند و نتیجه حاصل شده را به سمع و نظر هیات نمایندگان و نیز بخش دولتی در سطح استانی و ملی برسانند.

عضو شورای نظارت راهبردی کمیسیون‌های اتاق خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این شورا با نظارت‌هایی که در طول سه سال اخیر داشته، تلاش کرده تا خط‌ مشی کمیسیون‌ها را به هیات رئیسه آنان گوشزد و مسیر پیش رو را تبیین کند.

محمدنژاد معتقد است که نظارت بر عملکرد کمیسیون‌ها و رصد فعالیت آنان، به احصاء نقاط قوت و ضعف آن‌ها می‌انجامد و در غایت امر، بهبود عملکرد و حرکت هماهنگ‌تر این بازوان مشورتی اتاق را در پی دارد.

 

 

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=6831

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.