به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علیاکبر علیزاده قناد» توضیح میدهد: ذیل کمیسیون گردشگری اتاق مشهد، چهار کمیته تحت عناوین «آموزش و پژوهش»، «گردشگری سلامت»، «سرمایهگذاری و توسعه گردشگری» و «اقتصاد ورزش» به منظور بررسی دقیق و تخصصی هر یک از این حوزهها تشکیل شده است.
وی در خصوص برخی از اقدامات و پیگیریهای شاخص کمیسیون گردشگری اتاق مشهد در دوره جاری هیات نمایندگان، عنوان میکند: طی سالهای اخیر موضوعات مهمی را از طریق شورای گفتوگوی استان پیگیری کردیم؛ از احصاء قوانین و مقررات مخل حوزه گردشگری و انعکاس مشکلات و پیشنهادها در خصوص بحران کرونا گرفته تا پیگیری موضوع چالشهای پیش روی شرکتهای گردشگری سلامت، مطالبهگری پیرامون ماده 38 قانون تأمین اجتماعی، پیگیری مساعدتهای شهرداری و شورای شهر در حوزه گردشگری در بحران کرونا و اعتراض به افزایش غیر متعارف گازبهای هتلها و اقامتگاهها.
برگزاری دوره آموزشی مالیاتی ویژه دفاتر خدمات مسافرتی و هتلداران با همکاری اداره امور مالیاتی، برگزاری دوره آموزشی تأمین اجتماعی ویژه دفاتر خدمات مسافرتی و هتلداران با همکاری سازمان تأمین اجتماعی و برپایی دوره آموزشی بررسی سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی و اثرات آن در قانون جدید ارزش افزوده ویژه انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی در مرکز آموزش و پژوهش اتاق مشهد نیز، از دیگر موضوعاتی هستند که به گفته علیزاده قناد در دوره اخیر از سوی کمیسیون گردشگری و با همکاری دیگر بخشهای اتاق مشهد، پیگیری و مطالبهگری شدهاند.
وی توضیح میدهد: در بیش از دو سال شیوع بیماری کرونا و محدودیتهای ناشی از این اپیدمی، بخش گردشگری بیشترین لطمات و آسیبها را متحمل شد؛ کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز از همان ابتدای این بحران، تلاش کرد تا مشکلات و چالشهای ناشی از تعطیلی یا رکود فعالیت بنگاههای فعال در بخش گردشگری را به گوش مسئولان و تصمیمگیران برساند و کمکها و حمایتهای لازم را مطالبه کند.
علیزاده قناد در این خصوص اذعان میکند: طی مدت بحران کرونا تلاش نمودیم با دعوت از مسئولان دستگاههای اجرایی همچون ادارات کل امور مالیاتی، تأمین اجتماعی، شورای هماهنگی بانکها و…، مسائل و مشکلات فعالان حوزه گردشگری را مطرح و رفع آنها مطالبه و درخواست نماییم. پیگیری موضوع عدم اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر بازپرداخت وامهای کرونایی با سود 12 درصد، از جمله این اقدامات بود که با دعوت از مسئولان شورای هماهنگی بانکهای استان انجام گرفت و در نهایت موضوع از طریق این شورا به بانکهای استان ابلاغ گردید تا طبق دستورالعمل مربوطه عمل شود. همچنین، در جهت همکاری و همراهی سازمانهایی همچون شهرداری با صاحبان کسبوکارهای گردشگری پیگیریهای لازم صورت پذیرفت و ثمرات ارزشمندی رقم خورد.
* سه پیگیری مهم کمیسیون گردشگری در چهار سال اخیر
پیگیری موضوع چالشهای پیش روی شرکتهای گردشگری سلامت در سطح ملی که منجر به مکاتبه استاندار وقت با وزارتخانههای میراث فرهنگی و بهداشت و در نهایت صدور بخشنامهای از سوی هیات وزیران شد و پیگیری موضوع ماده 38 قانون تأمین اجتماعی و مکاتبه رئیس اتاق با سازمان تأمین اجتماعی کشور که در غایت امر به ابلاغ بخشنامهای در خصوص قراردادهای مقاطعهکاری ختم گردید، از دیگر تلاشهایی هستند که به گفته رئیس کمیسیون گردشگری اتاق مشهد در چهار سال اخیر انجام شده است.
وی خاطرنشان میکند: در دوره جاری فعالیت کمیسیون گردشگری، موضوع معافیت مالیات بر ارزش افزوده واحدهای اقامتی 3ستاره به پایین و دفاتر خدمات مسافرتی را طی مکاتبات و حضور نماینده کمیسیون گردشگری اتاق در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیگیری نمودیم که در نهایت، منجر به تصویب جزء (16) بند (ب) ماده (9) لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی شد. این تصمیم خدمات اقامتی هتلهای سه ستاره و پائینتر، مهمانپذیرها و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیههای ذیربط را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کرد.