به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «سیدمهدی مدنی بجستانی» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: تاکید استاندار و رئیس اتاق ایران در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی بر لزوم «جلوگیری از انحرافات احتمالی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان» صحیح است. بر همین اساس، معتقدیم میتوان از نقش حمایتی و صیانتی تشکلهای بخش خصوصی از اعضای خود در راستای جلوگیری از بروز این انحرافات بهره برد.
مدنی در حاشیه نشست هم اندیشی رئیس و هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی با اعضای منتخب هیئت رئیسه کمیسیونهای تخصصی و عمومی این تشکل که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، تصریح کرد: تشکلهایی چون انجمن شرکتهای دانشبنیان، علاوه بر حمایت از اعضای خود، بر لزوم حفظ شان و جایگاه شرکتهای دانشبنیان تاکید دارند. اگر شرکتهایی به دلایل مختلف به دنبال نمایش مباحث دانشبنیانی و تظاهر در این زمینه باشند، به راحتی از سوی این انجمن که متشکل از خبرگان این حوزه میباشد، قابل تشخیص هستند. لذا دولت و حاکمیت میتوانند از نقش مشورتی انجمن و تشکلهای بخش خصوصی در این حوزه استفاده نمایند و ما نیز آمادهایم این مسیر را با کمترین خطا طی نماییم.
رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی درباره مهمترین الزامات حمایت از دانشبنیانها گفت: در راستای حمایت از این حوزه، بحث فرهنگسازی استفاده از محصولات و خدمات داخلی، مهمترین الزامی است که بخش دولتی و حاکمیتی و مردم باید بدان توجه نمایند. متاسفانه پیشینهای نسبتاً منفی درباره تولیدات و خدمات داخلی وجود دارد؛ این مسئله باید حل گردد و همزمان با اولویتهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در بحث صادرات، سرمایه گذاری و حمایت مالی و… مدنظر قرار گیرد.
مدنی با اشاره به شکل گیری کمیسیونهای این انجمن براساس اولویتهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: به منظور حمایت بهتر از شرکتهای فعال در این حوزه، کمیسیونهای «حقوقی و رفع موانع»، «تجاری سازی»، «صادرات»، «تامین مالی» و «شبکه سازی» و نیز کمیسیونهای تخصصی «کشاورزی»، «انرژی»، «سلامت»، «صنایع معدنی فلزی» و «آی.سی.تی» در انجمن مصوب شده است.
وی خاطرنشان کرد: انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی از سال 1398 آغاز به کار کرد و با توجه به شیوع کرونا، دومین مجمع این تشکل را در سال 1400 برگزار کردیم و دور دوم فعالیت هیئت مدیره این انجمن از اواسط سال گذشته آغاز شد. خوشبختانه با فروکش کردن همه گیری کرونا توانستیم در هفته نخست خردادماه، مجامع تمامی کمیسیونهای انجمن را به صورت حضوری برگزار کنیم و در این زمینه استقبال بسیار خوبی در سطح استان صورت گرفت که در کشور بینظیر بود.
مدنی افزود: تعداد اعضای انجمن هم اکنون به بیش از 200 شرکت رسیده است و عضوگیری همچنان ادامه دارد. با فعالسازی کمیسیونهای تخصصی و عمومی و با توجه به عنوان شعار سال، امید بیشتری برای تکیه به توان بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دانشبنیان پیدا کردهایم که البته در این میان، نقش حمایتها و قوانین حاکمیتی را نباید نادیده گرفت. انجمن شرکتهای دانشبنیان استان آماده همکاری با دستگاههای اجرایی و دیگر تشکلهای بخش خصوصی است تا برنامههای مدنظر در خصوص توسعه اقتصاد دانشبنیان و هدفگذاری بزرگ سال 1404 در حوزه دانشبنیان، محقق گردد.