«سید احمد نظام» در گفتوگو با ترابرد یادآور شد: به لحاظ فیزیکی بستر لازم برای فعالیت 24 ساعته مرز با گسترش روشنایی تقریبا مهیا است ولی عملا با توجه به کمبود نیرو که دستگاه ها دارند امکان پذیر نیست. با این حال افغانستان مشکلات فیزیکی بسیار گسترده ای در این رابطه دارد و این مشکلات در طول روز بسیار محسوس است چه بسا شب که میانگین تردد تقریبا تا 700 دستگاه است. تجربه سه ماهه آخر 1399(فعالیت مرز در این بازه زمانی تا ساعت 22 بود) حاکی از آن است حجم تردد کامیون ها با افزایش ساعت کاری چندان افزایش نداشت و نهایتا 20 الی 30 دستگاه به حجم تردد روال قبل افزایش داشته است.
نظام ادامه داد: با روی کارآمدن طالبان از تیر 1400 فعالیت ناوگان در روزهای جمعه هم متوقف شد و عملا ورود و خروجی در مرز صورت نمی گیرد، در صورتی که در سنوات گذشته تردد فعال و موثر بوده است. در واقع اگر تمام ارگان ها و سازمان های دخیل در مرز در همان ساعت کاری تعریف شده یعنی 7 صبح تا 17 فعالیت داشته باشند نهایتا تا ساعت 15 ناوگانی باقی نخواهد ماند. به طوری که در چند روز گذشته ساعت 13 و 14 درب خروج پلمپ شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر، توقفی در پشت مرزها وجود ندارد و ناوگان به محض ورود به لاین های خروجی هدایت می شوند و توقفات صرفا بابت پایش سوخت و سرریز مجدد سوخت است. در واقع پایش ناوگان توسط مرزبانی در درب خروج به دلیل تخلف رانندگان و جاساز سوخت است. حال اگر گمرک به وظیفه ذاتی خود که حفاظت از مرز و جلوگیری از تردد افراد غیرمسئول است، عمل کند و خودش با کالای قاچاق مبارزه نماید سرعت کار بیشتر خواهد بود و با پایش اضافه توسط مرزبانی و شرکت نفت مواجه نخواهیم بود