علی اکبر لبافی در گفتوگو با ایسنا درباره تامین برق برای صنایع خراسان رضوی در پیک مصرف برق اظهار کرد: در کشور به ۷۰ هزار مگاوات برق نیاز است اما آنچه که تولید میشود، حدود ۶۰ هزار مگاوات است. در حال حاضر حدود ۱۰ هزار مگاوات کسری برق در کشور داریم. این کسری در کشور ناترازی ایجاد کرده و این کسری تبعات خود را در تولید و مصرف نشان میدهد.
وی افزود: علیرغم اینکه ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار تاکید میکند که نباید قطع برق،آب و گاز بنگاه های اقتصادی در اولویت باشد، برخلاف آن عمل شده و ضرر و زیان بخش خصوصی در سالهای گذشته جبران نشده است. بخش خصوصی نگران محدودیتهای برق در سال جاری است، زیرا برای تولید به انرژی نیاز دارد. راهکارهای متعددی برای مدیریت برق وجود دارد، یکی از راهکارها این است که باید بخش تولید را از اولویت در قطع بر اساس تصویب قانون گذار خارج کرد و به جای آن برق مراکز عمومی که تاثیر چندانی در تولید ناخالص داخلی ندارد قطع شود. تغییر ساعات اداری، استفاده از ژنراتور و …. از موارد دیگر است. تغییر ساعات کار ادارات در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی بیان کرد: شرکتهای مدیریت تولید و توزیع برق باید برنامههای لازم در این زمینه را با هماهنگیها و اولویت بندی با بخش خصوصی و از طریق گفتوگو تعیین کنند. از همه مهمتر باید شرایط وضعیت تولید برق برای مردم ترسیم شود و باید موضوع صرفه جویی را در کشور تبیین کرد. نتایج این صرفه جوییها منجر به تولید و ادامه فعالیت بنگاههای اقتصادی میشود.
لبافی تصریح کرد: در حوزه سرمایه گذاری تولید برق در استان بخش دولتی و شبه دولتی میتواند ورود پیدا کند. در خراسان رضوی شرکتهای و هلندینگهای دولتی بسیار کم است و بودجه بخش دولتی در استان ما بیش از ۶۰ درصد نیست. این مساله موجب میشود تا استان در تکانههای اقتصادی دچار ضرر و زیان شود زیرا بیش از ۹۰ درصد سرمایه گذاری در استان مربوط به بخش خصوصی است. استان ما استانی رو به توسعه بوده و سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر به این استان سفر میکنند. در خراسان رضوی ظرفیت ملی وجود داشته و به همین دلیل باید بخش حاکمیتی به صورت ویژه نیازهای استان را پیگیری کند.
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی درباره تولید برق در استان بیان کرد: یک سری ژنراتورها در استان داشتیم که به دلیل اختلاف با شرکتهای برق منطقه ای در فصول گرم سال در خط تولید قرار نمیگرفت. این ژنراتورها ظرفیت تولید حدود ۲۰ مگاوات برق دارند. با پیگیریهای صورت گرفته قراردادها در این زمینه اصلاح و زمان قرادادها از ۴ ماه به ۱۲ ماه رسید و ژنراتورها به خط تولید برگشته و مطالبات شرکتهای تولید کننده پرداخت شد. در حال حاضر در استان ژنراتورهای مصرف کننده گازی غیر فعال نداشته و همه آنها به مدار تولید برگشتهاند.
لبافی تصریح کرد: در خراسان رضوی با کمبود ۱۰۰۰ مگاوات برق مواجه هستیم و تامین برق باید مدیریت شود. به نظر بنده علاوه بر اینکه این موضوع باید در استان مدیریت شود بلکه باید حاکمیت نیز پیگیر تامین برق باشد. در تخصیص برق به استان باید سهم استان از نظر ملی بیشتر دیده شود زیرا همانطور که گفته شد، استان ما از بودجه شرکتهای دولتی سهم زیادی ندارد و باید به دنبال این سهم باشیم زیرا در شرایط کمبود برق در استان در ابتدا برق شرکتهای خصوصی قطع میشود.
وی با اشاره به شعار سال جاری «مهار تورم و رشد تولید» ادامه داد: با توجه به شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری، تورم نقطه مقابل تولید است اگر تورم مهار نشود، تولید صورت نمیگیرد. کاهش تورم باید از طریق تولید رخ دهد.
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خبر داد
کمبود ۱۰۰۰ مگاوات برق در خراسان رضوی
رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: در استان با کمبود ۱۰۰۰ مگاوات برق مواجه هستیم و بخش خصوصی نگران محدودیتهای برق در سال جاری است.
لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=7631
- نویسنده : روابط عمومی
- ارسال توسط : روابط عمومی
- منبع : ایسنا
- 161 بازدید
- بدون دیدگاه