به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «حسین محمودی خراسانی» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: مقام معظم رهبری ابتدای سال جاری، با نگرشی جامع نسبت به شرایط کنونی کشور، دو محور «رونق تولید» و «مهار تورم» را در نامگذاری سال 1402 لحاظ نمودند؛ محورهایی که اگر محقق گردد، کشورمان در مسیر رشد و شکوفایی اقتصادی قرار خواهد گرفت.
وی در تشریح مهمترین اقتضائات رونق تولید، ابتدا به تامین زیرساختهای بخش صنعت اشاره و اظهار کرد: تامین زمین لازم در شهرکهای صنعتی برای توسعه صنایع موجود یا احداث واحدهای جدید (مبتنی بر نیاز صنعتی استان)، یکی از شروط زیرساختی در رونق گرفتن تولید است. مسئله مهم زیرساختی دیگری که بایستی بدان توجه شود و در سالیان اخیر، بخش صنعت را در فصول تابستان و زمستان آزرده است، تامین انرژی مورد نیاز صنایع و جلوگیری از قطع انرژی با برنامهریزی و سیاستگذاری لازم است. لازم به ذکر است که بسیاری از صنایع به دنبال احداث نیروگاه در جهت تامین انرژی مورد نیاز واحد خود هستند که ضروری است تسهیلات حمایتی در این زمینه درنظر گرفته شود.
محمودی از اصلاح قوانین زائد در حوزههای کار، تامین اجتماعی و مالیات، ثبات مقرراتی که تسهیل کننده امور کسبوکارهاست و نیز، پرهیز از صدور بخشنامهها و آیین نامههای خلقالساعه، به عنوان یکی دیگر از الزامات رونق تولید نام برد و گفت: از مهمترین درخواستهای بخش خصوصی در سالهای اخیر، نظرخواهی از تشکلهای این بخش به ویژه اتاق بازرگانی در هنگام تدوین قوانین و مقررات اقتصادی بوده است. در صورت مشورتگیری از بخش خصوصی در هنگام تدوین مقررات و بخشنامهها، تبعات منفی قوانین، بخشنامهها و آییننامهها بر فعالیتهای اقتصادی به میزان چشمگیری کاهش مییابد. اتاق بازرگانی در سالهای اخیر بارها در قالب نشستها و مکاتباتی که داشته، قوانین مخل کسبوکار را به سمع و نظر مسئولان رسانده و امیدواریم در سال جاری که مزین به نام رونق تولید است، به طور اساسی شاهد اصلاح یا حذف قوانین زائد باشیم.
ضرورت زمینهسازی برای پیشبینی آینده فعالیتهای صنعتی
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: ثبات قوانین مناسب کسبوکار و پرهیز از صدور بخشنامههای خلقالساعه، پیش بینی آینده بخش تولید و صادرات را ممکن میسازد و بدین ترتیب، صنعتگران بدون واهمه از تغییر مداوم شرایط موثر بر فعالیت خود، میتوانند به تولید، بازاریابی، فروش و صادرات محصولات خود بپردازند. امری که در رونق تولید نقشی چشمگیر و اساسی دارد.
وی از توسعه صادرات و نقش آن در رونق تولید سخن گفت و اذعان کرد: از اقتضائات توسعه صادرات میتوان به حل مشکلات ارزی و انتقال پول، توسعه مراودات بینالمللی، گسترش بازارهای هدف و بازاریابی دقیق کشورهای هدف صادراتی اشاره کرد. در صورت برنامهریزی و سیاستگذاری مطلوب به منظور تحقق این اقتضائات، تولیدات صادرات محور به شکل چشمگیری رونق مییابد و شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود.
محمودی، کاهش جذابیت فعالیتهای غیرمولد را یکی از راههای افزایش سرمایهگذاری در بخش مولد و به دنبال آن رونق تولید دانست و خاطرنشان کرد: یکی از ضروریات رونق تولید، سرازیر شدن سرمایهها به سمت و سوی بخش مولد است و این امر در صورتی امکانپذیر است که با وضع قوانین و مقررات لازم، از جذابیت سرمایهگذاری در فعالیتهای غیرمولد به شدت کاسته شود.
وی یادآور شد: ارائه تسهیلات با سود بالا، دریافت مالیاتهای سنگین و معضلات بیمهای، مشکل تأمین مواد اولیه و نبود بسترهای امن سرمایهگذاری، از جمله مشکلات واحدهای صنعتی میباشد و ضروری است مسئولان با تغییر نگرش لازم در این حوزهها، در راستای رفع این چالشها گام بردارند.