به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدرضا توکلیزاده» در این نشست ضمن اشاره به نقشآفرینی زنان در حوزههای مختلف اقتصادی استان، اظهار کرد: زنان نقش پررنگ و تاثیرگذاری در حیطههای مختلف اقتصادی دارند و میبایست با بهکارگیری توان و استعداد آنها در راستای توسعه اقتصادی و تجاری استان استفاده کرد.
وی افزود: برآیند مکاتبات اخیر با بانوان اقتصادی حاکی از این است که شاخصترین مطالبه آنان، گشایش مسیر فعالیتهای تجاری در بازارهای خارجی است. تسهیل این مسیر، از طریق دستگاههای دولتی و در سیاستگذاریها بایستی صورت گیرد و خارج از اختیارات اتاق بازرگانی است؛ اما اتاق مشهد از تمام تلاش و ظرفیت خود برای مطالبهگری در این عرصه استفاده خواهد کرد.
رئیس اتاق خراسانرضوی با اشاره به افزایش تعداد کمیسیونهای اتاق استان با هدف گسترش همکاریها و تعاملات پارلمان بخش خصوصی با فعالان اقتصادی در دوره دهم، اظهار داشت: به ثمر رسیدن فعالیتهای کمیسیونها در گرو حضور پررنگ تشکلها و فعالان اقتصادی به ویژه زنان در بدنه این بازوان تخصصی اتاق است.
وی تاکید کرد: مطالبهگری برای حل مشکلات و تسهیل روابط فعالان اقتصادی خراسان رضوی با کشورهای همسایه و به ویژه زنان فعال اقتصادی در عرصه تجارت خارجی، نکات حائز اهمیتی است که در اتاق به آن توجه خواهیم داشت.
اتاق مشهد از نقشآفرینی بانوان در عرصههای اقتصادی حمایت و استقبال میکند
«علی کبیر»، دبیرکل اتاق خراسان رضوی نیز در این نشست به اظهار سخن پرداخت و در پاسخ به دغدغه برخی از حاضران در این نشست در خصوص حمایت اتاق از فعالان اقتصادی جهت شرکت در نمایشگاههای خارجی گفت: درحال حاضر اتاق ایران پشتیبانی مطلوبی در خصوص حضور فعالان اقتصادی در هیاتهای تجاری و شرکت در نمایشگاههای خارجی دارد و مسیر حضور فعالان اقتصادی در بازارهای صادراتی از طریق پشتیبانیهای پارلمان بخش خصوصی تسهیل گردیده است. پیشنهاد میشود فعالان اقتصادی خصوصا زنان توانمند در این حوزه، از فرصتها و شرایط ویژهای که از جانب اتاق ایران جهت تقویت تعاملات اقتصادی با دیگر کشورها در نظر گرفته شده است، استفاده نمایند.
وی افزود: اصلیترین مسئلهای که طی این سالها موجب زائل شدن حقوق بانوان خصوصا در مسیر فعالیتهای اقتصادی شده است، تفکیک جنسیتی و نوع نگاهی است که زنان خود در مقایسه عملکردشان با مردان در نظر میگیرند. نگاه زنان و مردان در جامعه و خصوصا در حیطههای اقتصادی میبایست به صورت یکسان و برابر باشد و نباید هیچ برتری نسبت به جنسیت افراد در نظر گرفته شود. ما نیز در اتاق خراسان رضوی معتقدیم که میبایست حضور بانوان را در عرصههای مختلف اقتصادی پررنگ کنیم و نه این که با ایجاد کمیسیونهای مختص به آنان، به تفکیک میان زنان و مردان بپردازیم.
دبیرکل اتاق خراسان رضوی در پاسخ به درخواست یکی از حاضران در این نشست در خصوص حمایت اتاق برای شکلگیری تشکلی مختص به زنان در استان بیان کرد: اتاق مشهد از توسعه همکاریها و تعامل با بانوان فعال اقتصادی با روی گشوده استقبال میکند؛ اما موافق ایجاد یک تشکل موازی با کانون زنان بازرگان نیستیم بلکه بانوان فعال اقتصادی میبایست با تقویت حضور و تحکیم جایگاهشان در کانون زنان بازرگان استان، مسیر تعامل و ارتباطاتشان با اتاق مشهد را تسهیل و تحکیم کنند. از طرفی، اتاق بازرگانی استان نیز حمایت و پشتیبانیهای لازم جهت پررنگ شدن نقش و حضور زنان در مسیر فعالیتهای اتاق را خواهد داشت.
مطالبات زنان فعال اقتصادی استان فراتر از حمایتهای مالی است
«سحر امینی فر»، مسئول کمیسیون بانوان خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این جلسه به بیان مطالبات و پیشنهادات خود پرداخت و گفت: تاکیدی که عمده بانوان فعال اقتصادی در مطالبات خود طی جلسه امروز دارند، اهمیت به حضور زنان در عرصههای بینالمللی و نقشآفرینی آنان در ارتباطات تجاری با کشورهای خارجی میباشد. اتاق بازرگانی پتانسیل مطلوبی در خصوص حمایت و پشتیبانی از بانوان فعال اقتصادی در حیطههای مزبور دارد.
وی اضافه کرد: مطالبات زنان فعال اقتصادی استان منحصر به حمایتهای مالی نمیشود؛ بلکه ما نیازمند پشتیبانی و حمایت اتاق جهت حضور و نقشآفرینی در عرصههای بازاریابی و نفوذ در بازارهای تجاری و کشورهای هدف صادراتی هستیم.
امینی عنوان کرد: هم فکری و تقویت خرد جمعی با اتکا بر دانش و توانایی زنان، پشتیبانی و حمایت اتاق مشهد در خصوص تامین و تهیه مکانی مشخص جهت تجمیع زنان فعال اقتصادی در سطح استان و… از دیگر مطالبات ما از اتاق مشهد میباشد.
تشریح نقش و نحوه اثرگذاری جامعه زنان کارآفرین و فعال اقتصادی
سپس «جاهد»، عضو کمیسیون بانوان خانه صنعت استان در این جلسه به ایراد سخن پرداخت و گفت: مشهد یکی از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشود و از لحاظ اقتصادی از ظرفیتهای مطلوبی همچون همسایگی با افغانستان و کشورهای آسیای میانه برخوردار است. اتاق بازرگانی می بایست نسبت به شناخت، بررسی و استفاده از توانمندیها و پتانسیلهای خراسانرضوی به خصوص مشهد، به منظور توسعه بازارهای هدف و نفوذ در بازارهای صادراتی موجود به صورت جدی اقدام کند.
وی افزود: تقویت روابط اقتصادی با سرکنسولگریها در مشهد و برگزاری سمینارها و وبینارهای تخصصی به منظور تشویق و ترغیب فعالان اقتصادی جهت سرمایهگذاری در خراسان رضوی، اقدامات مهمی است که اتاق بازرگانی باید به صورت جدی نسبت به انجام آنها اقدام نماید.
جاهد تاکید کرد: البته که تمام مطلب در پشتیبانی اتاق بازرگانی از زنان خلاصه نمیشود؛ بلکه بانوان فعال اقتصادی نیز قدرت عملی فراوانی جهت تقویت توانمندیها و همچنین افزایش عضوگیری اتاق دارند.
«سیده فاطمه حسینی»، یکی از بانوان فعال اقتصادی و تولیدکننده بود که در این جلسه از ظرفیت فعالیت زنان در عرصههای اقتصادی سخن به میان آورد و دشواریهای پیش روی آنها را تشریح کرد و گفت: بانوان نقش پررنگی در توسعه فعالیتهای اقتصادی دارند و این نقشآفرینی نبایست نادیده گرفته شود. چالشهای زنان در این عرصه با توجه به مسئولیتخطیری که در بطن خانواده دارند نیز دو چندان است.
وی به تبیین تجارب خود در ایجاد یک فعالیت اقتصادی پرداخت و توضیح داد: مبارزه و تلاشهای زیادی در این سالها صورت گرفته تا مسیر لازم برای فعالیت بانوان در عرصههای مدیریت اقتصادی فراهم شود و این ظرفیت همچنان مورد حمایت قرار بگیرد.
«اشکناز اورعی»، فعال اقتصادی استان در حوزه دانش بنیان نیز در این نشست به اظهار پیشنهاداتی همچون توجه و تمرکز بر بازارهای صادراتی، برگزاری نمایشگاههای اقتصادی در استان، دعوت از دانشجویان و اساتید در جلسات کمیسیونهای اتاق، توجه به نقشآفرینی بانوان در کمیسیونها و… پرداخت.
شایان ذکر است، حمایت از تولیدکنندهها جهت نفوذ در بازارهای خارجی، توجه به معضلات ارزی و حفظ بازارهای هدف در کشورهای همسایه، ضرورت توجه به حضور بانوان در عرصههای اقتصادی و استفاده از مهارتهای بانوان در عرصه بینالملل و… از دیگر نکات شاخصی بود که در این نشست به آنها اشاره شد.