• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4009 امروز 2
19
در سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی جمع‌بندی شد:

تصویب فعالیت 20 کمیسیون تخصصی در دور دهم اتاق مشهد

  • کد خبر : 9266
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۴
تصویب فعالیت 20 کمیسیون تخصصی در دور دهم اتاق مشهد
در سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، اعضای هیات نمایندگان به اتفاق آراء، فعالیت 20 کمیسیون تخصصی به عنوان بازوان تخصصی اتاق را تصویب کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، همچنین در این جلسه سکانداران 7 کمیسیون از مجموع 20 کمیسیون تخصصی اتاق مشهد مشخص شدند و تکلیف 13 کمیسیون باقیمانده نیز به انتشار فراخوان و دعوت از فعالان اقتصادی استان برای اعلام آمادگی و ارسال برنامه جهت تصدی کرسی ریاست این کمیسیون‌ها موکول شد.

براساس تصمیمات اخذ شده در این جلسه، ریاست کمیسیون توسعه صادرات به «حسین محمدیان» محول شد. سکانداری کمیسیون‌ سرمایه گذاری و تأمین مالی بر عهده «فرهاد سحرخیز» قرار گرفت. «عبدالله یزدان بخش» به عنوان رئیس کمیسیون صنعت برگزیده شد و مسئولیت کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته نیز به «احمد سلحشور» واسپار گردید. همچنین، مقرر شد تا «رضا حمیدی»، عهده دار ریاست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و ارتقای اخلاق کسب و کار شود. «غلامرضا نازپرور» هم بر کرسی کمیسیون معدن و صنایع معدنی تکیه زد. «محمدمهدی شکورزاده» دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد بود که هدایت و سکانداری کمیسیون «بهبود محیط کسب و کار» را در دوره دهم بر عهده گرفت.

*ورود تخصصی 20 کمیسیون مشورتی اتاق خراسان رضوی به چالش‌های بخش خصوصی استان

«محمدرضا توکلی زاده»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در این نشست اظهار داشت:20 کمیسیونی که برای دوره دهم مصوب شده، ورود تخصصی به چالش‌های بخش خصوصی استان خواهند داشت.

وی توضیح داد: تعدد کمیسیون‌های تخصصی پارلمان بخش خصوصی استان در دوره دهم، افزون بر این نکته که نگاه تخصصی‌تر و دقیق‌تر پارلمان بخش خصوصی به حوزه‌های مختلف اقتصادی استان را در بَر خواهد داشت؛ موجب مشارکت جمع کثیری از فعالان اقتصادی در پیگیری‌ها و اقدامات اتاق خواهد شد. بدین ترتیب پارلمان بخش خصوصی در عرصه مطالبه‌گری، به صورت جامع‌تری ورود خواهد کرد و حل چالش‌های فعالان اقتصادی با صدایی واحد و رساتر، پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد بازوان تخصصی اتاق می‌تواند زمینه‌ساز حضور فعالان اقتصادی مستعد و جوان استان در اتاق باشد، تصریح کرد: در نشست‌هایی که طی یک ماه اخیر با فعالان اقتصادی و تشکلی استان در اتاق برگزار شد، با افرادی پُرانرژی و مستعد و توانمند به تبادل نظر پرداختیم که تا زمینه حضور و مشارکت بیشتر آنان در پارلمان بخش خصوصی استان فراهم شود. فراخوانی هم از تشکل‌های تخصصی استان داشتیم تا موضوعاتی که مورد مطالبه ایشان است، در متن کمیسیون‌های ما گنجانده شود.

توکلی زاده تصریح کرد: فعالان اقتصادی جوان، نسل آینده اتاق به شمار می‌آیند و به واسطه حضور و عضویت آنان در کمیسیون‌ها، فرصتی برای پرورش نسل آینده اتاق نیز فراهم می‌شود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان یادآور شد: اتاق خراسان رضوی در دوره دهم بر ضرورت بررسی کارشناسانه و تخصصی مسائل موثر بر فعالیت بنگاه‌های اقتصادی از طریق کمیسیون‌ها به عنوان بازوان تخصصی خود تمرکز دارد و بر جلب مشارکت بخش خصوصی در قالب عضویت در این کمیسیون‌ها و اخذ نظرات آنان در موضوعات مختلف، هدف‌گذاری نموده است.

تسریع در آغاز فعالیت کمیسیون‌ها، موجب پویاتر شدن بیشتر اتاق مشهد می‌شود

«محمود امتی»، عضو هیات رئیسه اتاق خراسان رضوی اظهار کرد: در سه نشست اخیر هیات رئیسه اتاق، در خصوص کمیسیون‌های تخصصی اتاق، عناوین و تعداد آنها، تبادل‌نظر شد و در نهایت مقرر گردید در خصوص 20 عنوان کمیسیون در جلسه هیات نمایندگان به جمع‌بندی نهایی برسیم.

وی با بیان اینکه تسریع در آغاز فعالیت کمیسیون‌ها، موجب پویاتر شدن بیشتر اتاق می‌شود، افزود: 11 کمیسیون طی دوره نهم در اتاق فعالیت می‌کردند. هدف هیات رئیسه از افزایش تعداد کمیسیون‌ها، تعامل بیشتر اتاق با طیف وسیعی از فعالان اقتصادی است تا زمینه مشارکت و حضور آنان در اتاق افزایش یابد.

*افزایش عناوین کمیسیون‌های تخصصی، با هدف جلوگیری از تضاد منافع و افزایش پوشش بخش‌های مختلف اقتصادی

«محمدعلی چمنیان»، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در این نشست گفت: طبق آیین‌نامه اتاق بازرگانی، ریاست کمیسیون‌ها بایستی بر عهده اعضای هیات نمایندگان باشد؛ اما در صورت افزایش تعداد کمیسیون‌ها، می‌توان از دیگر تشکل‌های اقتصادی استان برای ریاست کمیسیون دعوت نمود. پیشنهاد این است که طی فراخوانی که اعلام می‌کنیم، از کسانی که داوطلب ریاست یا عضویت در کمیسیون‌ها هستند، ثبت‌نام شود و درصورتی‌که کمیسیونی به حدنصاب نرسید و از آن استقبال نشد و داوطلبی برای ریاست و عضویت در آن وجود نداشت، در کمیسیونی دیگر ادغام می‌گردد.

وی افزود: یکی از دلایل تفکیک برخی کمیسیون‌های دوره نهم اتاق در دوره جاری، جلوگیری از تضاد منافع در کمیسیون‌ها بود؛ زیرا برخی مباحث ممکن است در سایه دیگر موضوعات یک کمیسیون قرار گیرد و آن‌طور که باید به آن پرداخته نشود. از طرفی توسعه عناوین با هدف ایجاد پوشش حداکثری برای نیازهای بخش خصوصی، مدنظر بوده است.

چمنیان گفت: ممکن است برخی موضوعات در دوره جاری بین برخی کمیسیون‌ها همپوشانی داشته باشد، به‌طور مثال قطع برق صنایع مرتبط با چند کمیسیون است و برای بررسی این موضوع می‌توان جلسات کمیسیون‌ها را به‌طور مشترک برگزار کرد.

وی اذعان داشت: مهم‌ترین بخش کمیسیون‌ها، دبیران آن‌هاست که در این دوره تلاش می‌شود بحث دبیری کمیسیون‌ها قوی‌تر  و تخصصی‌تر باشد تا امور کمیسیون‌ها به شکلی منسجم و دقیق پیگیری گردد.

محدودیتی در خصوص تعداد کمیسیون‌های اتاق وجود ندارد

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق خراسان رضوی نیز گفت: اعضای هیات رئیسه در خصوص مبحث کمیسیون‌ها در چند جلسه و چندین ساعت به تبادل‌نظر پرداختند تا به این جمع‌بندی برسیم.

وی افزود: طبق آیین‌نامه اتاق بازرگانی، محدودیتی در خصوص تعداد کمیسیون‌های اتاق وجود ندارد و می‌توان در حوزه کمیسیون‌ها برای حضور فعالان اقتصادی و تشکلی استان زمینه‌سازی کرد.

روشنک تصریح کرد: در مرحله نخست، معتقدم اعضای هیات نمایندگان اولویت مسئولیت کمیسیون‌ها را دارند و در مرحله دوم، می‌توان از کسانی که در رقابت انتخابات حضوری سالم داشتند و دغدغه مطالبه گری برای بخش خصوصی را دارند، دعوت نمود و از حضور آنان استفاده کرد. نکته دیگر اینکه کمیسیون‌ها، بازوان مشورتی اتاق هستند که به هیات نمایندگان و هیات رئیسه مشورت می‌دهند و هیچ کمیسیونی برای خارج از اتاق نمی‌تواند مصوبه‌ای داشته باشد. مصوبات کمیسیون‌ها برای داخل اتاق است و اگر قرار است انتقال مصوبات از دل اتاق صورت گیرد، از سوی رئیس باید انجام شود.

ضرورت برنامه‌ریزی برای جلوگیری از تضارب آرا در کمیسیون‌ها

«حسین محمودی خراسانی» نیز در این جلسه بر اهمیت بررسی دقیق عناوین کمیسیون ها و تعیین هیات رئیسه آن‌ها تاکید کرد و گفت: عملکرد این ساختارهای تخصصی-مشورتی، انعکاسی از اقدامات اتاق در دوره جاری بوده و از این حیث دارای اهمیتی دو چندان است. به همین جهت توصیه داریم تا با صرف زمان مقتضی، روند تعیین و واسپاری کمیسیون ها انجام بگیرد.

«محمدمهدی شکورزاده»، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز گفت: اگر تعداد کمیسیون‌ها بیشتر باشد، افراد بیشتری درگیر ارتباط با اتاق خواهند شد و به نتایج بهتری دست می‌یابیم؛ اما باید مراقب این باشیم فصول مشترک میان برخی کمیسیون‌ها، موجب تضارب آرا و اثر منفی در خروجی آنها نشود. از سویی، ممکن است جمع بندی هر یک از کمیسیون‌ها با هم تضاد داشته باشد و نتایج یکدستی حاصل نشود.

«عبدالله یزدان بخش»، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی گفت: اضافه شدن بر تعداد کمیسیون‌ها به ذات خود مطلوب است؛ اما باید به این نکته توجه نمود که این افزایش تعداد، وقت و افراد بیشتری را درگیر می‌کند و اگر جمع بندی آنها مطلوب نباشد، این امر در نهایت به ضرر اتاق خواهد بود و می‌توان به روش‌های دیگری مشارکت فعالان اقتصادی را در اتاق جلب کرد.

وی افزود: باید روی اجزای کمیسیون‌ها بیشتر تمرکز کنیم. تعداد بیشتر این بازوان تخصصی- مشورتی، دلیل بر راندمان و عملکرد بهتر نیست؛ بلکه مسئولیت اتاق را افزایش می‌دهد. باید در خصوص این مسئله تمرکز لازم را داشته باشیم.

«غلامرضا نازپرور»، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز گفت: باید اول به این نکته توجه شود که ظرفیت برگزاری جلسات همه کمیسیون‌ها در ماه در اتاق وجود دارد؟ و اینکه آیا به حد نصاب جلسات خواهیم رسید؟ اینکه کمیسیون‌ها زیاد باشد و عملکردی از آنها وجود نداشته باشد، به مراتب آثار نامطلوبی خواهد داشت و باید در این زمینه به طور دقیق برنامه‌ریزی کرد.

«حسین محمدیان»، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد اظهار داشت: با کلیات تعداد کمیسیون‌ها مخالفتی ندارم؛ زیرا معتقدم هر چه بازوان تخصصی اتاق در موضوعات مختلف تفکیک شوند، شاید بهتر به نتیجه برسیم. اما نظرم این است که در صورت امکان، فعالیت کمیسیون‌ها برای دوره یکساله برنامه‌ریزی شود تا در صورت عدم نتیجه‌گیری کافی، در خصوص آن در پایان سال تصمیم‌گیری شود. از سویی، برخی کمیسیون‌ها می‌توانند نه به طور ماهانه، بلکه در طول هر فصل، یکبار جلسه تشکیل دهند؛ در واقع، اینکه در جمعی تخصصی به موضوعات پرداخته شود، مهم است.

«فرهاد سحرخیز»، عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی نیز گفت: جوانان خوبی در میان فعالان اقتصادی داریم که می‌توانند در دل کمیسیون‌ها فعالیت کنند. از سویی، باید میثاقی در خصوص خروجی محور شدن و عمل‌گرایی در کمیسیون‌ها وجود داشته باشد.

«رضا حمیدی»، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق استان گفت: اتاق باید برای تک تک کمیسیون‎ها هدف مشخصی را تعیین کند. اینکه چرا کمیسیون ایجاد می‌شود و ظرف مدتی مشخص چه فعالیتی باید داشته باشد. اگر روی تک تک کمیسیون‌ها هدفگذاری صحیح و جامعی صورت گیرد، اثرگذاری بهتری خواهد داشت.

«مجید محمدنژاد»، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد نیز گفت: موضوعات و مسائل تخصصی برخی کمیسیون‌ها را می‌توان در قالب چند کمیسیون تفکیک یا در یک کمیسیون تجمیع کرد تا برآیند مطلوب‌تری به دست آید.

 

کمیسیون‌ها به شکلی دقیق ارزیابی می‌شوند

«علی کبیر»، دبیرکل اتاق خراسان رضوی نیز گفت: در خصوص کمیسیون‌های مشورتی اتاق علاوه بر جلسات هیات رئیسه، با تشکل‌های مختلف صحبت و نظرات آنها را جمع بندی کردیم و در نهایت به جمع بندی 20 کمیسیون رسیدیم.

وی از «آب و محیط زیست»، «اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی»، «انرژی»، «برند و تولید بدون کارخانه»، «بهبود محیط کسب و کار»، «توسعه صادرات»، «حقوقی و قضایی»، «حمل‌ونقل و ترانزیت و امور مرزی»، «خدمات فنی، مهندسی مشاوره‌ای و عمران»، «سرمایه گذاری و تأمین مالی»، «سلامت»، «صنعت»، «کار و تأمین اجتماعی»، «کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال»، «کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته»، «گردشگری و صنایع‌دستی»، «مالیات»، «مدیریت واردات و بازرگانی داخلی»، «مسئولیت اجتماعی و ارتقاء اخلاق کسب و کار»، «معدن و صنایع معدنی» به عنوان کمیسیون‌های پیشنهادی اتاق مشهد در دوره دهم نام برد.

کبیر با بیان اینکه ارزیابی کمیسیون‌ها به طور جدی پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: در این راستا، شاخص‌های ارزیابی را برای روسای کمیسیون‌ها ارسال می‌کنیم. روسای کمیسیون‌ها نیز می‌بایست برنامه یکساله خود را ارائه دهند تا در ارزیابی ما، میزان تحقق برنامه‌ها و اهداف بررسی گردد. مدت فعالیت کمیسیون‌ها در ابتدا دوساله پیش‌بینی شده است و حتی می‌توان در ارزیابی 6 ماهه نسبت به فعالیت آنها تجدیدنظر کرد. ما به دنبال این هستیم که جامعه فعالان اقتصادی در خصوص بازوان تخصصی- مشورتی اتاق تصمیم‌گیری کنند.

وی ادامه داد: در تقویم برگزاری جلسات کمیسیون‌ها و دستورالعمل فعالیت آنها، چندوچون کار اعلام شده و کمیسیون‌ها باید براساس آن عمل کنند. اعضای این بازوان تخصصی اتاق توسط شورای راهبری کمیسیون‌ها مشخص میشود و نواب رئیس از سوی رئیس پیشنهاد خواهد شد.

گفتنی است در بخش پایانی این نشست، اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد به اتفاق آراء در خصوص فعالیت 20 کمیسیون در اتاق موافقت کردند.

طبق تصمیم گیری در این نشست، ریاست کمیسیون توسعه صادرات به «حسین محمدیان» محول شد. ریاست کمیسیون‌ سرمایه گذاری و تأمین مالی، بر عهده «فرهاد سحرخیز»، کمیسیون صنعت بر ذمه «عبدالله یزدان بخش» و کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته بر عهده «احمد سلحشور» گذارده شد. همچنین، مقرر گردید «رضا حمیدی» عهده دار ریاست کمیسیون مسئولیت اجتماعی و ارتقاء اخلاق کسب و کار شود. «غلامرضا نازپرور»، ریاست کمیسیون معدن و صنایع معدنی و «محمدمهدی شکورزاده» نیز ریاست کمیسیون بهبود محیط کسب و کار را بر عهده خواهند گرفت.

همچنین، مصوب شد طی فراخوانی، از متقاضیان برای ریاست 13 کمیسیون دیگر اتاق شامل:  «آب و محیط زیست»، «اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی»، «انرژی»، «برند و تولید بدون کارخانه»، «حقوقی و قضایی»، «حمل‌ونقل و ترانزیت و امور مرزی»، «خدمات فنی، مهندسی مشاوره‌ای و عمران»، «سلامت»، «کار و تأمین اجتماعی»، «کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال»، «گردشگری و صنایع‌دستی»، «مالیات»، «مدیریت واردات و بازرگانی داخلی»، دعوت شود تا ثبت‌نام کنند و برنامه خود را ارائه دهند. شاخص‌های ارزیابی کمیسیون‌ها نیز از سوی اتاق برای متقاضیان ارسال خواهد شد.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=9266

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.