به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی؛ «محمدرضا توکلیزاده» در دیدار با اعضای هیات مدیره انجمن نظام صنفی کشاورزی و فعالان این حوزه در استان اظهار کرد: آنچه در چهارچوب این راهبرد پیگیری میشود، مطالبه گری و پیگیری برای روانسازی مسیر پرفراز و نشیب فعالیتهای بخش کشاورزی استان است. توامان ایجاد همگرایی بیشتر در میان تشکلها و فعالان این حوزه و مشارکت جویی از تمام ارکان زنجیره تولید تا صادرات محصولات کشاورزی دارای مزیت برای ورود به عرصه تصمیمسازی، اقدامات دیگری خواهند بود که در همین راستا پیگیری و اجرایی میشوند.
رئیس اتاق خراسان رضوی، قیمتگذاری صحیح محصولات کشاورزی را در دغدغههایی برشمرد که در جلسات با فعالان حوزههای مختلف این بخش مطرح شده و بیان کرد: در مورد محصولی نظیر زعفران، اگر شاخصها و رویههای قیمتگذاری شفاف شود و مشارکت همه ارکان زنجیره ارزش آن در این روند جلب گردد؛ قطعا دغدغههایی که در چند سال اخیر شکل گرفته مرتفع میشود و منصفانهترین سود هم نصیب بخش کشاورزی خواهد شد که بالاترین زحمت را برای تولید آن میکشد.
توکلیزاده عنوان کرد: حوزه کشاورزی استان ما به دلیل تغییرات اقلیمی، نیازمند نگاه ویژهتری در مقایسه با سایر استانهای کشور میباشد. نجات بخش کشاورزی خراسانرضوی باتوجه به اوضاع نابهسامان کنونی منابع آبی؛ مستلزم مطالبهگریهای جدی، تغییر در نوع نگرشها و تصمیمگیریها میباشد و اتاق مشهد در این راستا، حامی و پشتیبان کشاورزان و منعکس کننده صدای بخش خصوصی خواهد بود.
وی اضافه کرد: نه تنها حوزه کشاورزی، بلکه طیف گستردهای از موضوعات و مسائلی که به هر نحو با اقتصاد کشور ارتباط دارد، در وضعیتی است که نیازمند تغییر رویکرد تصمیمسازان میباشد. تنها راه عبور از این شرایط دشوار اقتصادی موجود، تغییر نوع نگاه نسبت به روشهای حل مسئله و بهرهگیری از نظرات بخش خصوصی است. بخشهای صنعت، معدن، بازرگانی، کشاورزی و… هرکدام به نوعی با مشکلات منحصر به خود روبهرو هستند و امید است تا با اعمال تغییرات مناسب و مطلوب در رویکردها، شاهد بهبود وضعیت کشور و استان باشیم.
رئیس اتاق خراسانرضوی بیان کرد: توجه جدی به میزان بهرهوری آب در حوزه کشاورزی، توسعه کشت گلخانهای با نگاه کارشناسی و کاربردی و مدیریت منابع طبیعی با بیشترین آمار بازدهی و تولید، موضوعات مهمی هستند که اگر در عمل از آنها استفاده شود، شاهد بهبود وضعیت کشاورزی را شاهد خواهیم بود.
توکلیزاده تاکید کرد: یکی از دغدغههای کنونی اتاق مشهد در حوزه کشاورزی، پُررنگ شدن نقش کشاورزان در پارلمان بخش خصوصی استان است. از کشاورزان و صاحبنظران حوزه کشاورزی صمیمانه دعوت مینماییم تا به منظور بهبود وضعیت کشاورزی و ارتقای شاخصهای اقتصادی مرتبط با بخش کشاورزی استان، با اتاق بازرگانی مشهد در تعامل بوده و نقشآفرینی موثرتری داشته باشند.
درخواست تقویت نقش بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی
سپس «احمدرضا رضازاده»، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی مشهد نیز به بیان اظهارات خود پرداخت و گفت: از جمله مطالبات مهم ما، تقویت و پررنگ شدن نقش کشاورزی و کشاورزان در اتاق بازرگانی خراسان رضوی میباشد. دیگر درخواست ما، حضور یک فرد صاحبنظر و دغدغهمند در اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش کشاورزی میباشد تا مسیر انعکاس مطالبهگری کشاورزان را تسهیل نماید.
رضازاده تاکید کرد: تحلیل وضعیت چاههای بخش کشاورزی، امر مهمی است که میبایست به صورت جدی نسبت به آن چارهاندیشی کرد و اگر از این مسئله به سادگی عبور کنیم، عواقب زیانآور گستردهای را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: فعالان حوزه کشاورزی همچنین در خصوص مسائلی مثل صادرات و واردات و قوانین و بخشنامههای موجود در این حوزه نیز دچار سردرگمی شدهاند و قوانین موجود در این عرصه میبایست به صورت قطعی و رسمی تعیین تکلیف شود.
رضازاده عنوان کرد: شایان ذکر است؛ خراسانرضوی پتانسیل مطلوب و منحصر به فردی در حوزه تولید مواد پروتئینی دارد؛ اما این ظرفیت مناسب مهجور مانده است و توجه ویژه به این امر مهم، مزایا و فواید گستردهای را برای استان ایجاد خواهد کرد و در بهبود وضعیت کشاورزان نیز نقش پررنگی خواهد داشت.
ضرورت استفاده از ظرفیتهای اتاق بازرگانی در حوزه قانونگذاری
سپس «حمیدرضا رضوی خبیر»، مدیرعامل صندوق توسعه کشاورزی خراسانرضوی به اظهار سخن پرداخت و گفت: پارلمان بخش خصوصی خراسان رضوی، از ظرفیتهای قانونی متعدد و وسیعی برخوردار است. اتاق بازرگانی میبایست به ایجاد پلهای ارتباطی با مجلس و نمایندگان با هدف ارتقاء ظرفیتهای اقتصادی استان و اصلاح قوانین، بپردازد.
وی افزود: معضلات موجود در عرصه کشاورزی باید گام به گام بررسی شده و محوریت هر معضل جداگانه زیر ذرهبین قرار بگیرد. همچنین پیشنهاد میشود اتاق مشهد کمیته ویژهای با عنوان «آب و انرژی» تشکیل داده و ظرفیتها، دغدغهها و راهکارهای مفیدی که جهت مدیریت دو مولفه مهم آب و انرژی ارائه میشود را رصد و تحلیل کند.
«فرشید صراف»، مدیرعامل اتحادیه گاوداران خراسانرضوی نیز اظهار کرد: اقدامات و عملکرد مطلوب اتاق خراسان رضوی در حمایت از بخش خصوصی استان امری انکارناپذیر است؛ البته توقع فعالان اقتصادی از پارلمان بخش خصوصی استان با توجه به ظرفیتی که در دست دارد، چیزی فراتر از آنچه که تا به امروز ارائه شده است، میباشد.
وی افزود: اعلام فراخوانها و اطلاعرسانیهای مرتبط به حوزه کشاورزی و فعالیتهای ذیربط در زمان مناسب، حمایت بیش از پیش از بخش کشاورزی استان و استفاده مطلوب از ظرفیتهای اتاق در راستای ارتقاء توانمندیهای اقتصادی خراسانرضوی، شاخصترین مطالبه ما از پارلمان بخش خصوصی استان میباشد.
زنگ خطر نهادههای دامی خراسانرضوی به صدا درآمده است
سپس «مجید مهدوی»، مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی به اظهار سخن پرداخت و گفت: درحال حاضر آنچه که میتواند در بهبود شرایط نابهسامان دامداران مفید فایده واقع شود، ثبت یک تشکل مفید و قدرتمند برای این قشر با هدف افزایش بهرهوری دامداران از ظرفیتهای مطلوب اتاق بازرگانی میباشد. پررنگ شدن نقش فعالان حوزه کشاورزی در جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و بها دادن به حضور افراد مذکور، سنگینتر شدن وزنه کشاورزی در اتاق بازرگانی و تقویت تعاملات میان کشاورزان و پارلمان بخش خصوصی، از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه اتاق مشهد قرار بگیرد.
وی ادامه داد: تقاضا میشود اتاق بازرگانی خراسانرضوی طی مکاتبهای با مسئولان ذیربط، نسبت به بالقوه کردن بعد مسئولیت اجتماعی در صنایع بزرگ جهت اعتباردهی این صنایع به تشکلهایی که نیازمند حمایت و پشتیبانی مالی و اعتباری هستند، اقدام نماید.
مهدوی اضافه کرد: متاسفانه در سطوح کلان کشوری، نوع نگاه به تشکلها از شایستگی لازم برخوردار نیست و انتظار میرود اتاق بازرگانی جهت تثبیت و تقویت نقش تشکلهای اقتصادی در نگاه مسئولان ذیربط و مقامات بلندمرتبه، ورود پیدا کرده و به شکل مطلوبی نقشآفرینی کند.
در ادامه این دیدار، «آرش آوان»، مدیر تعاون روستایی خراسانرضوی به اظهار سخن پرداخت و گفت: با توجه به آشنایی و تسلط رئیس اتاق استان به حوزه کشاورزی، مسیر پیشرفت این حوزه و مطالبهگری جهت رفع معضلات موجود در این حیطه، روانتر خواهد بود. اتاق خراسان رضوی در بخش کشاورزی و سایر تشکلهای ذیربط جایگاه ویژهای دارد؛ لذا اهمیت و توجه به شکلگیری اتاق اصناف کشاورزی و ارتباط آن با اتاق بازرگانی مشهد میتواند در ایجاد صدایی واحد برای مطالبهگری در بخش کشاورزی خراسانرضوی، اثرگذار باشد.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد اراضی کشور در معرض بیابانزایی و تخریب قرار گرفتهاند و این مهم زنگ خطری است تا نسبت به وضعیت هشداردهنده اراضی کشور و استان آگاه شده و به چارهاندیشی بپردازیم. توسعه و نجات اقتصاد، در گرو اهتمام ویژه نسبت به رشد بهرهوری در بخش کشاورزی است و امیدواریم زین پس با تقویت تعاملات میان اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی، شاهد بهبود اوضاع کنونی باشیم.
لازم به ذکر است؛ افزایش فعالیت و روانسازی مسیر حضور کشاورزان در کمیسیون کشاورزی اتاق مشهد، بازنگری در انتخاب اعضای این کمیسیون و بهرهوری از نظرات افراد خبره و صاحب نظر و… از دیگر مطالباتی بود که از جانب فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی عنوان شد.