به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «محمدرضا توکلیزاده» در دیداری با اعضای هیأت رئیسه انجمن صنفی شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی، اظهار داشت: حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان یک ضرورت ناگزیر است که باید دیر یا زود آن را بپذیریم و برایش برنامههای کارآمد ارائه کنیم. طبیعتا همیشه در برابر تغییر مقاومت وجود دارد اما شرایط امروز ما در بخشهای مختلف از منابع انرژی گرفته تا نیازهای آتی بازارهای داخلی و جهانی، سرعت گرفتن این روند را به امری ناگزیر بدل مینماید.
او نسبت به فعالیت موثر تشکلهای تخصصی در حوزه فعالیتهای دانشبنیان و ترویج آن، ابراز خرسندی نمود و متذکر شد: پارلمان بخش خصوصی استان، نگاهی جدی به موضوع حمایت از تشکلها دارد البته که در مقابل انتظار میرود تا تشکلها نتایج و اقدامات موثری را در عرصه فعالیت تخصصی خود رقم بزنند.
توکلیزاده سهم نیم درصدی دانشبنیانها از اقتصاد کشور را برآوردی نادرست دانست و توضیح داد: واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی متعددی در مسیر فعالیتهای دانشبنیان گام برداشتهاند اما الزاما این عنوان را جهت اقدامات خود به کار نمیبرند. به هر رو روند تغییر و حرکت در این عرصه هنوز آن سرعت کافی را ندارد اما در سالهای اخیر، رد و اثر بیشتری از دانشبنیانها را در فعالیتهای اقتصادی و تولیدی شاهدیم.
او یادآور شد: تامین مالی بنگاههای اقتصادی حوزه دانش بنیان، از جمله دغدغههای بزرگ به شمار میآید و خاصه این موضوع باید در بخش انرژیهای تجدیدپذیر مورد توجه قرار بگیرد.
محمدعلی چمنیان، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشهد نیز در این نشست عنوان کرد: درخواست شرکتها برای عضویت و مشارکت در انجمن شرکتهای دانش بنیان زیاد است؛ زیرا فعالیت و اقدامات موثر انجمن در استان ثابت شده است.
وی، شکل گیری کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان در اتاق مشهد را گامی در راستای توجه بیشتر اتاق بازرگانی استان به این حوزه عنوان و ابراز امیدواری کرد: به واسطه فعالیت این کمیسیون اقدامات قابل توجهی در حمایت از حوزه دانش بنیان در استان صورت گیرد.
لزوم ایجاد یک مرکز نوآوری ذیل اتاق بازرگانی خراسان رضوی
همچنین در این دیدار سیدمهدی مدنی، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی، بر لزوم ایجاد یک مرکز نوآوری ذیل اتاق بازرگانی خراسان رضوی تأکید کرد و افزود: امیدواریم در پوشش کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق، شرکتهای فعال در این حوزه نیز با اتاق مرتبط شوند.
وی بیان کرد: ما در محاسبه اقتصاد دانشبنیان دچار اشکال هستیم، اگر چهارچوب محاسبه و انتخاب شرکتهای دانشبنیان دقیق باشد، تعداد این شرکتها بیشتر خواهد شد. البته شرکتهایی نیز وجود دارند که تنها نام دانشبنیان را یدک میکشند؛ اما دانشبنیان نیستند.
مدنی ادامه داد: خوشبختانه انجمن شرکتهای دانش بنیان استان نزدیک دو سال است که به عنوان عضو ثابت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی انتخاب شده است. مسیر بسیار خوبی را در شورا طی کردهایم، اما در حال حاضر به نقطهای رسیدهایم که همه مصوبههای لازم از سوی شورا به دستگاه اجرایی ابلاغ میشود و متاسفانه توسط برخی دستگاهها اجرایی نمیشود.
وضعیت تامین انرژی کشور نگران کننده است
شهریار صابر، رئیس کمیسیون انرژی انجمن شرکتهای دانشبنیان استان نیز با اشاره به مشکلات توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: بر اساس قانون صنایع مکلف شدهاند که یک تا 5 درصد از انرژی خود را به صورت تجدید پذیر تامین کنند که این برای برخی صنایع بزرگ از یک مگاوات بالاتر است و برای تامین آن، به 25 تا 30 میلیارد تومان هزینه نیاز است؛ اما تاکنون تسهیلاتی برای انجام این اقدامات تعیین نشده است.
وی ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر یکی از بخشهایی است که اتاق بازرگانی میتواند به آن ورود کند و بر ضرورت توجه به این موضوع تاکید نماید؛ چراکه وضعیت انرژی کشور نگران کننده است. ما در سالهای گذشته هیچ نیروگاه جدیدی احداث نکردهایم و هرچه پیش برویم، شرایط تامین انرژی کشور بدتر خواهد شد. بر این اساس به صنایع توصیه میکنم که خود به دنبال تکمیل امکانات در حوزه انرژی باشند.
صابر با بیان اینکه متاسفانه سازمانها، نیروگاههای تجدیدپذیر را با اهمیت نمیدانند و به آن توجهی نمیکنند، بیان کرد: توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر بخشی از مشکل کشور در حوزه انرژی مرتفع میگردد. امیدواریم کمیسیونهای اتاق بازرگانی بیشتر به مسئله انرژی توجه کنند.
عباسزاده، نایب رئیس کمیسیون تجاریسازی انجمن شرکتهای دانش بنیان استان نیز، با اشاره به لزوم توجه به قانون جهش تولید دانشبنیان، گفت: قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب شده و موارد خوبی در آن لحاظ شده است، اما بسیاری از مفاد آن مغفول مانده و اجرایی نمیشود و از سویی، در حالی که شرکتهای بزرگ در کنار شرکتهای دانشبنیان میتوانند از مفاد این قانون استفاده کنند، همچنان با این ظرفیت بیگانهاند.