«علی حسینی» در گفتوگو با شهرآرا میافزاید: فراوری ثانویه، یعنی تبدیل زعفران به فراوردههای دیگری که بتواند ارزش افزوده بیشتری را در صنعت غذا نصیب تولیدکننده و واحد صنعتی کند. امری که توأمان ارزش این محصول را افزایش میدهد و بازار آن را توسعه میبخشد.
وی ادامه میدهد: تاکنون این بخش مغفول بوده و عایدی چندانی در این حوزه نصیب فعالان حوزه زعفران نشده است. البته تولیداتی در حوزه محصولات فراوری شده همچون نبات زعفرانی، چای و دم نوش زعفران و… داشتهایم؛ اما رقم درخور توجهی در این حوزه نصیب اقتصاد کشور و فعالان این حوزه نشده است. بنابراین ما باید فراوری را به تولید محصولات غذایی و نوشیدنیهای زعفرانی، تولید لوازم آرایشی- بهداشتی و داروهای حاصل از زعفران تسری دهیم.
ایجاد خط تولید فراوردههای غذایی و دارویی
حسینی با بیان اینکه ما باید بازار مصرف فراوری ثانویه را نیز شناسایی کنیم که در این حوزه گامی برداشته نشده است، میافزاید: برای اینکه بتوانیم جایگاه زعفران را در عرصه بینالمللی حفظ کنیم، در گام نخست باید این محصول را به خط تولید فراوردههای غذایی، دارویی، آشامیدنی و بهداشتی وارد کنیم. متأسفانه در کشور ما سرمایهگذاری لازم در این حوزه صورت نگرفته و حمایتی نیز از سوی دستگاههای متولی نشده است.
وی بیان میکند: امروز بسیاری از کشورهای خریدار زعفران ایرانی همچون اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، هلند و کانادا در حوزه فراوری این محصول ورود کرده و ارزش افزوده این محصول را از آن خود کردهاند .