• امروز : جمعه - 2 آذر - 1403
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4009 امروز 0
19
رئیس اتاق ایران تاکید کرد:

افق روشن همکاری اقتصادی بین ایران و قرقیزستان

  • کد خبر : 1470
  • ۳۰ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
افق روشن همکاری اقتصادی بین ایران و قرقیزستان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: تاریخچه همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایران و قرقیزستان مثبت است و افق این تعاملات اقتصادی را نیز روشن می‌بینم؛ در این راستا، ضرورت دارد تا استانداردهای همکاری اقتصادی بین دو کشور با هدف توسعه تعاملات تعریف شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «غلامحسین شافعی» در دیدار با استاندار اوش کشور قرقیزستان و سفیر این کشور در ایران، افزود: ایران و قرقیزستان روابط دیرینه ای دارند. ایران از نخستین کشورهایی بود که در گذشته استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت. امروز این کشور از نظر قوانین اقتصادی در زمره پیشروترین کشورهای آسیای میانه به شمار می‌رود و اقتصاد آزاد به توسعه بازار آن کمک شایانی کرده است؛ به گونه‌ای که در طول سال‌های گذشته با وجود برخی مسائل و مشکلات، قرقیزستان به لحاظ سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی روند رو به رشدی را طی نموده است.

شافعی، طلا و فلزات گرانبها، گوشت و پشم، مس و اورانیوم و حبوبات را به عنوان شاخص‌ترین محصولات صادراتی قرقیزستان عنوان کرد و در تشریح توانمندی‌های این کشور بیان نمود: قرقیزستان دارای معادنی غنی از فلزات گرانبهاست و می‌تواند با ظرفیت مذکور، در کل منطقه اثرگذار باشد. صنعت قرقیزستان و به ویژه صنایع کوچک و متوسط آن، 31.2 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده اند. گفتنی است ؛ قرقیزستان در طول سال‌های گذشته در صنعت متالوژی، منسوجات و الکترونیک پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.

*مزیت‌های قرقیزستان در تولید انرژی و برخورداری از منابع آبی

رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین عنوان کرد: قرقیزستان در بخش تولید انرژی برق مزیت‌های مناسبی دارد و تعرفه برق در این کشور از سایر کشورهای منطقه کمتر است. این کشور به لحاظ برخورداری از منابع آبی در زمره کشورهای شاخص آسیای میانه به شمار می‌آید و عضویتش در اتحادیه اروپا و نقش سازنده‌اش در این اتحادیه اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است.

شافعی خاطرنشان کرد: قرقیزستان در سال 2016 از اتحادیه اروپا حق بهره‌مندی از نظام عمومی ترجیحات تجاری (GSP+) را دریافت کرد که به واسطه آن می‌تواند 6هزار تن کالا را بدون پرداخت حقوق گمرکی به اروپا صادر نماید و این مهم موقعیت بسیار ویژه‌ای را برای این کشور در همکاری با سایر کشورها ایجاد کرده است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران با اشاره به وضعیت اخذ مالیات در قرقیزستان گفت: نرخ مالیاتی این کشور کمتر از نرخ قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و چین است که این مسئله می‌تواند سیاست تشویقی قابل ملاحظه‌ای برای سرمایه‌گذاری در قرقیزستان به شمار آید.

شافعی زمینه‌های همکاری در بخش تولید بین ایران و قرقیزستان را معدن، صنایع غذایی، حمل و نقل، پروژه های آبیاری و کود شیمیایی ذکر کرد و گفت: ایران در طول سال‌های گذشته در این بخش‌ها از توسعه قابل توجهی برخوردار بوده است و می‌تواند همکاری سازنده‌ای با قرقیزستان داشته باشد. همچنین، با توجه به محدودیت‌های منابع آبی ایران و جایگاه خوب قرقیزستان در آسیای میانه از نظر منابع آبی و برخورداری این کشور از کوه‌های یخی، زمین حاصلخیز و رودهای پُرآب، زمینه مطلوبی به جهت تعاملات در حوزه کشاورزی بین دو کشور وجود دارد.

ضرورت حل محدودیت‎های موجود در مسیر مبادلات اقتصادی دو کشور

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش به برخی محدودیت‌ها در مسیر مبادلات اقتصادی بین ایران و قرقیزستان اشاره و ابراز کرد: از مسائل و مشکلاتی که بر سر راه مبادلات اقتصادی دو کشور وجود دارد، فقدان رابطه بانکی مناسب است که به دفعات در این خصوص پیشنهاد شده تا شعبه‌ای از یک بانک ایرانی در قرقیزستان تاسیس گردد و از این طریق، مشکلات سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی در آن کشور برطرف شود.

شافعی، عدم صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی را یکی از مشکلات موجود در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی ایرانیان به قرقیزستان دانست و بیان کرد: با توجه به تحولات منطقه از جمله اوراسیا و استفاده از سیستم بانکی روسیه، می‌توان صدور این ضمانت‌نامه‌های بانکی را به نقطه مطلوبی رساند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توانمندی‌های بخش خدمات فنی و مهندسی کشورمان، یادآور شد: شرکت‌های ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی ایران خاطرات بسیار خوبی در قرقیزستان دارند. بخش قابل توجهی از روکش آسفالت شهر بیشکک و بخشی از راه میان بیشکک و اوش توسط ایرانیان ساخته شده است، شرکت‎‌های ایرانی توانایی قابل توجهی در پیشبرد پروژه های ساخت و ساز و عمرانی دارند؛ اما مانع بزرگ در مسیر رشد آنها، ضمانت‌نامه‌های بانکی است که امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده، این مهم مرتفع شود.

شافعی از موضوع صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایران در کشور قرقیزستان به صورت بلندمدت، به عنوان یکی از موضوعات گفت‌وگو با سفیر قرقیزستان نام برد و گفت: این مقام دیپلمات، در این خصوص نهایت همکاری را به عمل آورده است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران عنوان کرد: در اجلاس ترکمنستان (که تمامی اعضای سازمان اکو در آن حضور داشتند)، به قرقیزستان پیشنهاد تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با ایران ارائه شد و ما همچنان در انتظار پاسخ این کشور هستیم.

*آمادگی اتاق ایران در حمایت از پروازهای مستقیم بین ایران و قرقیزستان

وی با اشاره به اهمیت پروازهای مستقیم بین ایران و قرقیزستان در توسعه تعاملات دو طرف بیان کرد: امید است تا با تلاش دو کشور پروازهای مستقیم بار دیگر برقرار شود. اتاق بازرگانی ایران نیز در جهت حمایت از این موضوع اعلام آمادگی می‌کند.

شافعی در بخش دیگری از سخنانش به طرح پیشنهادی در خصوص تعاملات بین خراسان رضوی و قرقیزستان پرداخت و عنوان کرد: در حوزه تعاملات بین استان خراسان رضوی و قرقیزستان، می‌توان پیشنهاد همکاری قابل اجرا بین مناطق آزاد «مناس»، «بیشکک» و «سرخس» را مطرح کرد تا این مناطق بتوانند از امکانات یکدیگر به منظور مبادله و ترانزیت کالا استفاده نمایند.

وی اضافه کرد: ایران نیازمند همکاری جدی در زمینه حمل‌ونقل ریلی بین دو کشور است و اگر این امکان فراهم شود تا در فصولی از سال از واگن‌های تجاری قرقیزستان بهره بگیریم، می‌توان به مبادله کالا بین دو کشور با قیمتی مناسب‌تر اقدام نمود و بستر توسعه روابط تجاری نیز فراهم می شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص پذیرش هیات تجاری از قرقیزستان و همچنین اعزام هیات تجاری از ایران به آن کشور برای انجام مذاکرات بین طرفین اعلام آمادگی کرد و بیان نمود: استاندار خراسان رضوی نیز سفری به قرقیزستان و به ویژه استان اوش خواهد داشت و اتاق بازرگانی تلاش خواهد کرد از این فرصت، نهایت استفاده را در راستای توسعه ارتباطات اقتصادی و تجاری ببرد.

*پیشنهادی به منظور تبادل اطلاعات بین اوش و خراسان رضوی در جهت همکاری‌های مشترک

شافعی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: ما نیازمند مبادله اطلاعات بیشتری بین استان خراسان رضوی و اوش هستیم؛ در این راستا، با معرفی نماینده‌ای از سوی استاندار اوش و اتاق بازرگانی خراسان رضوی، می‌توان تبادل اطلاعات را انجام داد. پس از مبادله اطلاعات، دو کارشناس از خراسان رضوی به استان اوش سفر خواهند کرد تا زمینه‌های همکاری مشترک بین دو منطقه احصاء گردد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اهمیت پایداری قوانین در راستای حمایت از سرمایه گذاری‌های خارجی در هر کشور، گفت: ایرانیان تاکنون در مناطق آزاد مناس و بیشکک سرمایه‌گذاری‌های متعددی را انجام داده‌اند. این سرمایه‌گذاری‌ها در دوره‌ای از رونق خوبی برخوردار بود؛ اما در مقاطعی هم مشکلاتی بروز نمود. امیدواریم با پایدارسازی و تقویت قوانین، حمایت های موثرتری از سرمایه‌گذاری‌های هموطنان ما در این کشور، صورت بگیرد.

شافعی بزرگترین عامل جذب سرمایه را، احساس امنیت و بهای مقرون‌به صرفه زیرساخت‌ها و امکانات دانست و بیان کرد: در قرقیزستان هزینه برق، دستمزد کارگر و نرخ مالیات پایین است و این عوامل مشوق‌های خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید؛ اما رفت‌وآمد سرمایه‌گذاران نیز باید تسهیل شود و امنیت سرمایه‌گذاری هم ارتقا یابد. تمامی این مولفه‌ در کنار همدیگر، انگیزه ورود سرمایه‌های خارجی به این کشور را افزایش می‌دهد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری‌های شانگهای موقعیت ویژه‌ای را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است و در صورتی که دو کشور از این شرایط به نحو مطلوب بهره بگیرند، حجم مبادلات اقتصادی آن‌ها، افزون خواهد شد.

ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری ایرانیان در قرقیزستان

استاندار اوش قرقیزستان گفت: کشور ما و به ویژه استان اوش، در حوزه کشاورزی و معادن قابلیت‌های منحصر به فردی دارد و ظرفیت سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها وجود دارد.

«ضیالدین جمال‌الدین‌اف» اظهار کرد: معادن زغال سنگ منطقه اوش بسیار غنی است، در کنار آن مواد معدنی از جمله سنگ مرمر، بازالت و طلا را می‌توان از ذخایر غنی این استان برشمرد که زمینه جذب سرمایه‌گذار در آن فراهم است.

استاندار اوش از پروژه های ساخت و ساز به عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های جذب سرمایه‌ در این استان نام برد و افزود: ما حاضر به همکاری در زمینه تغییر کاربری زمین‌های مورد نیاز سرمایه گذاران هستیم. بحث جذب سرمایه گذاری در اوش جدی است و شرایط خوبی برای حضور سرمایه گذاران ایرانی مهیا است.

جمال‌الدین‌اف با دعوت از ایرانیان برای حضور در نمایشگاه‌های آتی در قرقیزستان گفت: سه روز است که به دعوت استاندار خراسان رضوی به مشهد سفر کرده ایم و با وی درباره مسائل مختلفی صحبت نموده ایم، قرار است در ماه های آتی دو نمایشگاه در بیشکک برگزار شود که نمایشگاه نخست ویژه کالاهای ایران با محوریت خراسان رضوی در بیشکک و نمایشگاه دوم توسط شرکت بای اکسپو در اوش برگزار می شود که از استاندار خراسان رضوی و فعالان اقتصادی دعوت می کنیم در این دو نمایشگاه حضور فعالانه ای داشته باشند.

جمال الدین اف افزود: خوشبختانه ایران آماده همکاری های اقتصادی با کشور قرقیزستان است و قرقیزستان نیز برای سرمایه گذاران احترام زیادی قائل می شود، یکی از مزیتهای سرمایه گذاری در کشور ما سهل بدون امور مالیاتی است، از نظر منابع انرژی و نیروگاه های تولید برق وضعیت مناسبی در قرقیزستان حاکم است و قیمتهای کالا در این کشور ارزانتر و صرفه اقتصادی بیشتری دارد، نیروی کار نیز در این کشور ارزان است.

وی اظهار داشت: قرقیزستان به عضویت اتحادیه اوراسیا درآمده و با کشورهایی مانند ارمنستان و قزاقستان و بلاروس هم پیمان شده که کل جمعیت کشورهای عضو اوراسیا به 250 میلیون نفر می رسد، جدا از این کشور قرقیزستان مرز مشترک با چین و از گذرگاه مرزی فعالی با آن برخوردار است.

تسهیل شرایط صدور ویزا برای ایرانیان

سفیر قرقیزستان در ایران نیز گفت: دو ماه قبل با استاندار خراسان رضوی دیداری داشتیم که سرآغاز ارتباط خوب بین ما بود، ما علاقه مند به توسعه همکاریها با استان خراسان رضوی هستیم و آن استان نیز تاکنون روابط خوبی با قرقیزستان داشته است، این روابط دیپلماتیک بیش از 30 سال ادامه یافته است.

«تورداقون صدیق اف» افزود: یکی از اتفاقات خوب در بین روابط دو کشور می تواند توسعه بخش تولید باشد که با مشارکت تولیدکنندگان قرقیزستانی در ایران می توان صادرات کالا به کشورمان را افزایش داد، از سوی دیگر حضور پرتعداد شرکتهای ایرانی در نمایشگاه های بیشکک و اوش می تواند به معرفی قابلیتها و توانمندیهای بخش تولید و صادرات ایران و همچنین توسعه روابط و تبادلات کالا بین دو کشور بیانجامد.

وی اظهار داشت: کمیته مشترک تجاری بین اتاق بازرگانی ایران و قرقیزستان تشکیل شده بود و بنای ما فعال کردیم این کمیته و راه اندازی اتاق مشترک بازرگانی بین دو کشور است.

سفیر قرقیزستان گفت: شرایط صدور روادید برای ایرانی ها در قرقیزستان بسیار آسان شده و دیگر مشکلی از جانب کشور ما برای روادید وجود ندارد و حتی امکان صدور رودادید در فرودگاه نیز فراهم شده است، از ایران درخواست داریم که صدور روادید برای قرقیزستانی ها را ساده کند.

وی بیان کرد: با یکی از شرکتها گفتگوهایی انجام گرفته و قرار شده است هر هفته یک پرواز مستقیم بین ایران و قرقیزستان برقرار کند، از استاندار اوش هم خواسته ایم برای افزایش این پروازها تلاش کند، مهم این است که دو طرف خواهان توسعه همکاریها هستند.

وی ادامه داد: توافق نامه ای بین تعدادی از کشورهای آسیای میانه از جمله ایران و قرقیزستان برای تسهیل حمل و نقل کالاهای صادراتی و ترانزیتی وجود دارد تا تعرفه ها مورد بازنگری قرار گیرد که کشورهای مزبور آن را امضا کرده اند و امید است ترکمنستان نیز این توافق نامه را امضا کند تا شرایط حمل کالا از ایران از طریق کشور ترکمنستان آسانتر و هزینه تمام شده کالا کمتر شود.

*لزوم احیای مسیر «کتای» با هدف کاهش هزینه های حمل و نقل

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست عنوان کرد: در سنوات گذشته، تبادلات تجاری بین ایران و قرقیزستان از روند مطلوبی برخوردار بود اما بروز پاره‌ای موانع و مشکلات از حجم این مراودات کاست.

محمود امتی افزود: هم اینک خراسان رضوی بیش از 8هزار ناوگان در حوزه حمل و نقل بین المللی در اختیار دارد که از بیشترین نقش را در حمل کالا به قرقیزستان و کشورهای آسیای میانه ایفا می‌کنند

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر رشد هزینه های حمل و نقل کالا (که دلیل عمده آن عوارض وضع شده بود) کاهشی را در این بخش منجر گردید.

وی خاطر نشان کرد: در همین راستا یک موافقت نامه چهارجانبه بین کشورهای افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ایران بر سر ایجاد مسیری برای عبور کامیون‌های ترانزیتی به عنوان «کتای»، چهار سال قبل به سرانجام رسید که این مسیر از مبدا ایران به سمت آسیای میانه تعریف شده و با عبور از کشورهای افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان، منطقه جنوب غربی و مرکز قاره آسیا را دربرمی گیرد.

نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های بین‌ المللی حمل و نقل خراسان رضوی بیان کرد: در صورتی که پیگیر اجرایی شدن این موافقت نامه و استفاده از مسیر ترانزیتی «کتای» باشیم، هزینه حمل و نقل کالا از ایران به کشورهای آسیای میانه به شدت کاهش می یابد.

امتی اضافه کرد: هم اینک به دلیل محدودیت های کشور ترکمنستان و تخلیه و بارگیری کامیون های ترانزیتی از ایران در مرز آن کشور، هزینه های حمل و نقل افزایش یافته و در نهایت قیمت تمام شده کالا افزون می شود.

وی اظهار داشت: مسیری هم از دریای خزر برای عبور کالاهای ترانزیتی از ایران به سمت آسیای میانه وجود دارد که البته باز هم بهای آن در قیاس با ظرفیت اشاره شده، بیشتر است و همچنان به منظر می‌رسد که مسیر کتای، بهترین گزینه باشد.

سفیر قرقیزستان در ایران، در پاسخ به مطالبه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: با موانعی که ترکمنستان ایجاد کرده است، تجار نمی‎توانند به صورت مستقیم کالای خود را ترانزیت کنند و این مساله کالا را گران خواهد کرد.

وی بیان کرد: در این راستا توافق نامه ای هم بین کشورهای ترکمنستان ایران، قرقیزستان و تاجیکستان وجود دارد که در آن تعرفه ها بازنگری شده و ارقام بهتری در این رابطه اعمال خواهد شد که امیدواریم ترکمنستان به این توافق نامه عمل کند.

* آمادگی مهندسان ساختمان خراسان رضوی برای مشارکت در پروژه های عمرانی قرقیزستان 

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به نیاز کشور قرقیزستان به زیرساخت های عمرانی و ساخت و ساز، بیان کرد: خوشبختانه خراسان رضوی از مزیت‌های ویژه ای در حوزه خدمات فنی و مهندسی و ساخت و ساز برخوردار است و دومین استان کشور از نظر قابلیت‌های این حوزه و ظرفیت‌های شرکت های ساختمانی و مشاور می‌باشد.

مسعود دباغ افزود: نزدیک به 40 هزار مهندس در هفت رشته ساختمانی و فنی و مهندسی، با ظرفیت و توانمندی بالا آماده ارائه خدمات به بخش ساخت و ساز و عمرانی در استان اوش و کشور قرقیزستان هستند.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در طول 40 سال گذشته پیشرفت های قابل توجهی در حوزه ساختمان سازی ایران شکل گرفته و می توان به جرات گفت که استانداردهایی که در صنعت ساختمان ایران لحاظ می شود؛ با استانداردهای روز اروپا برابری می کند و لذا در این راستا آماده همکاری و ارائه خدمات به قرقیزستان هستیم.

*مشوق‌های دولت قرقیزستان برای جذب سرمایه‌گذاری، تشریح شود

مدیر گروه کارخانجات پارت لاستیک نیز در بخشی از این جلسه، تریبون را در اختیار گرفت و عنوان کرد: علاقه مندی دو کشور ایران و قرقیزستان در خصوص سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی بسیار زیاد است اما باید مشوق ها و امتیازات و امکاناتی که این کشور برای جذب سرمایه گذاران خارجی در نظر می گیرد، مشخص و تبیین شود.

عبدالله یزدان بخش متذکر شد: گروه کارخانجات پارت پلاستیک 15 واحد صنعتی را در اختیار داشته و در حوزه قطعه سازی، تولیدات متعددی را روانه بازار می‌کند و از امکان سرمایه گذاری در این کشور برخوردار است اما باید تشریح و تبیین شود که  دولت قرقیزستان توان و ظرفیتی برای همکاری با سرمایه گذاران خارجی دارد و چه مشوق‌هایی را برای جذب سرمایه ارائه می کند.

*تلاش قرقیزستان برای تسهیل حضور ایرانیان در آن کشور

اکملحان حکیموف، مدیرکل شرکت الحکیم از کشور قرقیزستان نیز که همراه این هیات به مشهد سفر کرده بود نیز در این جمع بیان کرد: مشکلاتی در روند حمل و نقل کالاهای ترانزیتی از ایران به کشورهای آسیای میانه وجود دارد اما همه آن مربوط به قرقیزستان نیست و باید راه های دیگری برای عبور از این چالش ها پیدا کنیم.

وی اظهار داشت: شرایط برای سرمایه گذاری و تولید شرکتهای خارجی در قرقیزستان فراهم است و دولت ما نیز زمینه آن را فراهم کرده تا سرمایه گذاران به حوزه های مختلف اقتصادی، خاصه موضوع تولید ورود کنند و در این زمینه مشوق هایی را هم مدنظر دارد.

وی بیان کرد: با کشور ایران اگرچه متاثر از تحریم های بین المللی است اما قرقیزستان تاکنون شرایط تسهیل شده ای را برای سرمایه گذاران و تجار ایرانی در موضوعات بانکی به وجود آورده است و این نشان از حُسن نظر قرقیزستان نسبت به فعالان اقتصادی ایرانی دارد.

*پروازها از مشهد به بیشکک بدون اخذ حمایت، توجیه اقتصادی ندارند

نماینده شرکت هواپیمایی «وارش»، نیز در این نشست گفت: برای تسهیل رفت و آمدها بین ایران و قرقیزستان ایجاد پروازهای مستقیم بویژه از مشهد به بیشکک که اتصال دهنده خراسان رضوی با قرقیزستان است، ضرورت دارد.

عبدالرضا محمدی، به عدم مقرون‌به صرفه بودن پروازهای مستمر در مسیر مذکور به واسطه تعداد کم مسافران، خواستار مشارکت اتاق بازرگانی در حمایت از این موضوع شد.

وی ضمن قدردانی از همکاری های دولت قرقیزستان برای صدور روادید، اضافه کرد: قرقیزستان تمام هزینه های فرودگاهی ایران را تا 40 درصد کاهش داده است، در غیر این صورت قادر نبودیم پرواز بین مشهد- بیشکک را راه اندازی کنیم.

پرویز محبعلی، نماینده رسمی اتاق بازرگانی و صنایع قرقیزستان، یکی دیگر از اعضای هیات همراه استاندار اوش بود که در سخنانی، عنوان کرد: نمایشگاهی که این مقام قرقیز به آن اشاره کرد، فرصت مغتنمی برای فعالان اقتصادی ایران است و می تواند زمینه معرفی توانمندی های شرکت های ایرانی را به مردم قرقیزستان فراهم کند.

وی از جمع بندی جزئیات و اطلاعات برپایی این نمایشگاه برای اطلاع رسانی به فعالان اقتصادی در ایران خبر داد و گفت: قرقیزستان یک بازار بزرگ را در اختیار دارد که تجار کشورهای مختلف از روسیه گرفته تا چین و آمریکا در آن حضور دارند و این یک فرصت خوب برای ایرانی ها به شمار می آید تا دامنه روابط تجاری خود را از مسیر شرکت در چنین رویدادهایی، توسعه ببخشد.

وی اضافه کرد: سازمان سرمایه گذاری خارجی قرقیزستان کتابچه ای را منتشر کرده است که شامل پروژه های مختلف سرمایه گذاری در زمینه های انرژی، کشاورزی، معدن و حمل و نقل و همچنین پروژه های عمرانی و ساختمانی می شود. این ظرفیت وجود دارد که اطلاعات مذکور در اختیار شرکت‌های ایرانی قرار بگیرد.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=1470

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.