به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی، محسن شرکاء، رئیس این کمیسیون، ضمن تاکید بر تلاش در راستای توسعه و دستیابی به منافع ملی کشور اظهار کرد: رسالت کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی همگرایی، همدلی و نقشآفرینی مطلوب اجتماعی در راستای کاهش فقر است. فصل مشترک این کمیسیون با تمامی طیفها، توسعه منافع ملی خصوصا اقتصاد ملی کشور میباشد.
وی همچنین گریزی به اهداف اصلی کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی زد و گفت: یافتن راهکارهایی جهت افزایش نشاط، امیدواری، ریسکپذیری، ایجاد ثروت و در پی آن رفع مشکل اشتغال و در نهایت ایجاد یک زندگی شرافتمندانه برای تمامی شهروندان از جمله اهداف ما در کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی است.
رئیس کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد ادامه داد: ما درحال حاضر در مسیر رشد قرار داریم و زمانی میتوانیم موفق شویم که نیازها و مطالبات خود را به درستی اعلام کنیم. سوق دادن مردم به سوی مولد بودن میتواند موجب توسعه کشور شود.
شرکاء تاکید کرد: مدیران جدیدی که در سازمانهای گوناگون شروع به فعالیت میکنند باید با مدیران پیشین آن سازمان در ارتباط و تعامل باشند و به ادامه مسیر نیک و اقدامات مطلوب مسئولان مذکور بپردازند.
شرکاء افزود: رفتارهای مدیریتی کلان کشور موجب دلزدگی فعالان و بزرگان اقتصادی و اجتماعی استان شده است. بدین دلیل باید میدان را برای مسئولان حرفهای و متخصص آزاد گذاشت و بستر رشد آنها را فراهم نمود.
حکمرانی مطلوب شهری از بهترین برنامههایی بود که در مشهد اجرا شد
کیوان کاووسی، معاون کسبوکار گروه انتخاب نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: مسئله حکمرانی مطلوب شهری از ابعاد گوناگونی برخوردار است که شامل شهر هوشمند، شهر ایمن، معماری جامع شهری و… میشود. این مبحث تاثیر خوبی در همافزایی و پیشرفت فعالیتهای شهری داشته و موجب آگاهی مسئولان ذیربط نیز میشد.
کاووسی خاطرنشان کرد: در گذشته توسط مسئولان ذیربط در شهرداری مشهد، هماندیشیهای متعددی صورت گرفت که منجر به تعیین برنامه جامع شهر مشهد شد. حین اجرای برنامه مذکور، بودجههای شهری نیز به فعالیتهای مرتبط به آن اختصاص مییافت لذا وقوع رویدادهای مطلوب و تاثیرگذاری مستقیم این رویدادها در زیرساختهای مشهد پیشبینی میشد. حکمرانی مطلوب شهری از بهترین برنامههایی بود که در مشهد اجرا شد و نقش زیادی در تغییر نوع نگاه مدیریتی در خراسانرضوی داشت.
کاووسی عنوان کرد: اگر امروزه نیز بتوانیم مسئولیتهای اجتماعی را به همین صورت تدوین و اعمال کنیم شاهد دستاوردهای مثبت و مطلوبی خواهیم بود.
وی ادامه داد: رفتوآمد دانشجویان نیز از دیگر مسائلی است که در حوزه دغدغههای شهری نیازمند اهتمام و توجه ویژهای میباشد.
اهمیت ایجاد کانال ارتباطی کارشناسان و متخصصان با سیستم دولتی
سلیمان فرامرزی، عضو دیگر کمیسیون مسئولیت های اجتماعی نیز در این جلسه گفت: تمام مباحث اجتماعی ریشه در رویدادهای فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و… دارد. لذا کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی باید در نقش یک کانال ارتباطی میان تمام ابعاد مذکور به ایفای عمل بپردازد.
وی افزود: دولتهای مختلف با ورود به عرصههای گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و… اقدام به آوارسازی زیرساختهای جامعه کردهاند که از جمله این اتفاقها میتوان به حذف ارز ترجیحی و عواقب آن اشاره کرد. اگر در خصوص ارز ترجیحی فسادی صورت میگرفته است، باید نسبت به برطرف نمودن آن فساد اقدام میشد.
فرامرزی عنوان کرد: پاک کردن مسئله به جای حل نواقص آن در بسیاری از تصمیمگیریهای کلان کشوری دیده میشود و بدین دلیل است که شاهد مشکلات گستردهتری همچون فقر، تفاوتهای اجتماعی، اختلاف طبقاتی و… هستیم.
وی اضافه کرد: یکی از رسالتهایی که کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی باید مدنظر قرار دهد، ایجاد کانال ارتباط و تعاملات کارشناسان و متخصصان با سیستم دولتی میباشد. در نتیجه این مهم، از تصمیمگیریهای نامطلوب که عواقب مخربی در پیش دارند جلوگیری شده و نظارهگر توسعه زیرساختهای کشور خواهیم بود.
فعالیت رمزارزها، زنگ خطری که طی سالهای آتی به صدا درخواهد آمد
سیدحسن هاشمی، مدیرعامل شرکت گرین وب نیز با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی در جامعه اظهار کرد: فضای مجازی موجب پدیدآمدن یک کشور، استان و شهر مجازی شده و مرزهای دنیای مجازی و دنیای واقعی با یکدگر منطبق نیستند لذا این مسئله باید وظیفه نوینی را برای کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد به وجود بیاورد و نیازمند اهتمام ویژهتری از جانب اتاق مشهد دارد.
وی افزود: ورود پررنگ مسئولان ذیربط و نقشآفرینی مطلوب آنها در حوزه شهرهای نوین مجازی که به تازگی در تمام دنیا صورت گرفته است، میتواند ظرفیتهای جدیدی را در حوزه فرهنگی، رسالتهای اجتماعی و… ایجاد کند.
هاشمی تاکید کرد: موضوع رمزارزها از مسائلی است که باید نسبت به آن اقدامات جدی و مهمی صورت بگیرد. درحال حاضر ۵ میلیون نفر از مردم کشور درحال استفاده از رمزارزها هستند و حدود ۷۰۰ فعال حقوقی در این حوزه وجود دارد. در ایران نزدیک به ۲۰۰ صرافی فعال در زمینه رمزارزها وجود دارد که هیچکدام از آنها مجوز فعالیت ندارند؛ این درحالی است که ۵۰ درصد از این صرافیها هیچ رمزارزی ندارند.
هاشمی متذکر شد: ادامه روند فعالیتهای رمزارزی در کشور طی سالهای آینده با روبهرو شدن با هر بحرانی میتواند منجر به وقوع یک اتفاق مخرب شود اما متاسفانه هیچ گوش شنوایی در جهت جلوگیری از این گونه فعالیتها وجود ندارد.
«توانمندسازی دارایی محور» در ریشه کنی فقر موثر است
دکتر حمیدرضا همتآبادی، پژوهشگر اجتماعی نیز در این جلسه بیان کرد: توانمندسازی دارایی محور از جمله مسائلی است که باید در تصمیمگیریها و نگاه ما به رویدادهای عمیقی همچون فقر در نظر گرفته شود. این مهم به داشتههای هر فرد و پتانسیلهای آن پرداخته و سپس نسبت به استفاده از آن داراییها اقدام میکند.
هاشم صفار، مسئول هماهنگی امور کمیسیونهای مشهد نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از بدترین دشواریهایی که در هر دستگاه یک پارچهای وجود دارد، عدم تعیین نقطه شروع برای اقدامات موثر و بزرگ است. کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی باید به تعیین نقطه شروع و ریشهیابی تصمیمگیریهای بزرگ است.
ضرورت به روزرسانی زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی کشور
در ادامه حمید طالبی، رئیس هیات مدیره برج پولادین آریایی نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: کار گروهی، اصلیترین روش حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… در هر جامعهای میباشد. زیربناهای اقتصادی و اجتماعی کشور روز به روز فرسودهتر شده و بهبود این وضعیت، یک تصمیم جدی و اقدامی بزرگ را میطلبد.
وی خاطرنشان کرد: برطرف نمودن مشکلات زیربنایی باید اولویت هر اقدامی در کشور قرار بگیرد. فعالیتهای اقتصادی و صنعتی در خراسانرضوی در شرایط بحرانی قرار دارد و باید توجه ویژهای به حفظ پتانسیلهای عظیم این استان داشته باشیم.
رئیس هیات مدیره برج پولادین آریایی با ارائه پیشنهادات خود در راستای حل معضلات اجتماعی گفت: عمل به قانون و بررسی مشکلات صنعتگران یکی از راههای برطرف نمودن دغدغههای اجتماعی محسوب میشود. صنعت و جامعه رابطه مستقیمی با یکدیگر داشته و در صورت حل مشکلات صنعتی، شاهد بهبود وضعیت اجتماعی نیز خواهیم بود. این مهم در فعالیتهای معدنی نیز صدق میکند.
طالبی عنوان کرد: صنعت در خراسانرضوی از لحاظ زیرساخت در شرایط خطرناکی به سر میبرد و اگر اقدامات لازم به موقع صورت نگیرد، طی سالهای آتی شاهد وقوع بحرانهای عظیمی در صنعت استان خواهیم بود.
افزایش سواد اقتصادی مردم، کلید حل معضلات اجتماعی است
امید احمدیان، عضو هیئت مدیره بتن شرق و عضو کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: برای بهبود وضعیت و مسئولیتهای اجتماعی، باید بر سواد اقتصادی مردم تمرکز کرده و نسبت به بهتر شدن کیفیت زندگی مردم دست به کار شویم. مادامی که مردم از وضعیت اقتصادی مطلوبتری برخوردار باشند، بهتر زندگی خواهند کرد.
وی افزود: جامعه ما و خصوصا مردم مشهد در انجام فعالیتهای گروهی نواقص زیادی دارند که ما خود را ملزم به بررسی و بهبود این شرایط میدانیم.
حسین خانیزاده، دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی باید آنچه را که موجب توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در خراسانرضوی میشود به همگان یادآوری کند. همچنین اقدامات قابل اجرا را در دستور کار خود قرار دهد تا با وقوع اقدامات مختلف، اثربخشی ملموسی در سطح جامعه داشته باشد.
مجتبی بهاروند، عضو پیشین شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: از ویژگیهای خوب کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی میتوان به فراجناحی بودن آن اشاره کرد. ایجاد نمایشگاههای تخصصی از جانب این کمیسیون اقدام بسیار مناسبی است و اتاق بازرگانی میتواند با رایزنیها و بررسی زمینه های حضور پررنگ تجار و فعالان اقتصادی در این نمایشگاهها به این مسئله کمک نماید.
در ادامه علیرضا کیوانی، مدیر شعبه انجمن دارندگان نشان استاندارد ایران در استان، به اظهار سخن پرداخت و گفت: جابهجایی متعدد مدیران رده بالا که قدرت تصمیمگیری زیادی دارند موجب نابسامانیهای گستردهای در ابعاد زیرساختی خراسانرضوی شده است.
مجید فرقانی، نماینده انجمنهای صنفی دفاتر مسافرتی نیز در این جلسه گفت: باتوجه به وضعیت اقتصادی کنونی، سفر دیگر از اولویتهای سبد خانوار محسوب نمیشود و این مهم احتیاج به نگرش و اقداماتی دارد که منتج به گستردهتر کردن سبد خانوار اقشار کمدرآمد یا بدون درآمد، بشود. کمیسیون مسئولیت های اجتماعی در این حوزه بایستی ورود نماید.
همچنین محمد رفسنجانی، مدیرعامل خانه میوهوترهبار ایران نیز به موضوع مدارس در حوزه مسئولیت های اجتماعی اشاره و اظهار کرد: درحال حاضر مدارس نسبت به تعلیم مسئولیتها و وظایف اجتماعی ضعیف عمل میکنند. بهتر است در این حوزه کشورهایی همچون ژاپن، فنلاند و… را به عنوان الگوی آموزشی مدارس قرار دهیم.
وی اضافه کرد: تاکید ویژه و آموزش مسئولیتهای اجتماعی به د انشآموزان از جمله اقداماتی است که میتواند از جانب کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی پیگیری شده و نتایج مطلوبی نیز داشته باشد.
سید حسین کرابی، معاون سابق اشتغال و خودکفایی کمیته امداد نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی میتواند نقش موثری در بررسی جزئیات تصمیمگیریهای دولت و سازمانهای دولتی داشته باشد و به افزایش چاشنیهای علمی در تصمیمگیریهای دولتی بپردازد.
وی افزود: این کمیسیون همچنین میتواند در هدفمندسازی فعالیتهای کوچک و بزرگی که به تصمیمگیریهای دولتی مربوط میشود نیز موثر واقع شده و به بخش دولتی در راستای دستیابی به اهدافش کمک کند.
دغدغه مندی کارآفرینان اجتماعی برای جامعه خود
سهیل پروازی ، دبیر کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد نیز از بررسی الگوی کارآفرینی اجتماعی با رویکرد مدلسازی، ایجاد تعامل و عقد تفاهمنامههای اجرایی با مراکز علمی و پژوهشی در ارتباط با دغدغهها و فصلهای مشترک مجموعهها، پیگیری در حوزه ایجاد نمایشگاه دائمی تولیدات و توانمندیهای صنایع در نمایشگاه بینالمللی مشهد، توجه به مسئله اجتماعی ترافیک، مطالعه ایجاد شرکت تعاونی مسکن فعالان اقتصادی، تلاش برای ایجاد گفتمان میان دستگاههای اقتصادی و تصمیم ساز، ارائه پیشنهادها در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی خانواده زندانیان و… به عنوان برخی موضوعاتی نام برد که از سوی این کمیسیون پیگیری گردیده است و در دستور کار قرار دارد.
وی به تفاوت کارآفرینی اجتماعی و کارآفرینی عادی پرداخت و گفت: تفاوت میان این دو امر در دغدغههای اجتماعی به وضوح دیده میشود. کارآفرین اجتماعی در انجام امورات مختلف، توجه ویژهای به مباحث و دغدغههای اجتماعی میکند.
دبیر کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد درباره برخی از اقدامات این کمیسیون بیان کرد: ایجاد گفتمان و تبادل دیدگاهها و راهکارهای اجرایی (از جمله صندوق کارگشایی)، برگزاری نشستهای متعدد کارگروه با جمعی از کارشناسان و بازیابی فصلهای مشترک این موضوع با سایر مجموعههای مشترک از جمله اقدامات کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی میباشد.
عقد تفاهمنامههای اجرایی با مراکز علمی و پژوهشی
پروازی ادامه داد: کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی همچنین به ایجاد تعامل و عقد تفاهمنامههای اجرایی با مراکز علمی و پژوهشی با توجه به دغدغهها و فصلهای مشترک آن پرداخته است. عقد تفاهم نامه این کمیسیون با دانشگاه فردوسی و پارک علموفناوری خراسان رضوی در مرحله تنظیم پیش نویس میباشد.
وی، ایجاد نمایشگاه دائمی تولیدات و توانمندی های اقتصادی استان را از دیگر دغدغههای این کمیسیون نام برد و گفت: ایجاد نمایشگاه دائمی تولیدات و توانمندیهای صنایع استان در نمایشگاه بین المللی مشهد با اهداف ایجاد فضایی برای رشد و توسعه صنایع، معرفی ظرفیتها و توان تولیدی استان به صورت متمرکز، امکان بازدید هیاتهای خارجی با صرفه جویی در زمان و رعایت عدالت در معرفی همه ظرفیتهای اقتصادی استان، در مرحله مذاکره است.
دبیر کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد خاطرنشان کرد: تاسیس شرکت تعاونی احداث مسکن با هدف ایجاد سرپناه و افزایش امید به آینده برای کارگران صنعتی نیز از دیگر اقداماتی است که از جانب کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد در دست عمل قرار گرفته است. این مهم در مرحله ارائه پیشنویس اساسنامه میباشد.
پروازی ادامه داد: ایجاد گفتمان و افزایش نقشآفرینی بخش خصوصی با هدف تلاش برای برقراری تعاملات میان دستگاههای اقتصادی و تصمیمساز نظیر معاونت اقتصادی شهرداری مشهد و معرفی طرح توسعه اقتصاد مشهد نیز از دیگر فعالیتهای این کمیسیون محسوب میشود.
وی تاکید کرد: توجه به مسئله ترافیک با هدف کاهش تاثیرات منفی رانندگی بر زندگی و اجتماع نیز از دیگر برنامههایی است که ما با برگزاری جلسات منظم کارگروههای کمیسیون با دستگاههای متولی، تهیه پیشنویس طرح و انجام پیگیریهای لازم جهت تدوین طرح جامع و ایجاد کارگروه تخصصی با حضور ذینفعان در دست مکاتبه داریم.
مدیر نمایشگاه هنر ایران در ادامه خاطر نشان کرد: ارائه پیشنهادها در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی خانواده زندانیان و ارائه خدمات رفاهی، فرهنگی و سلامت نیز از دیگر مسائلی است که کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد در دست بررسی و پیگیری قرار داده است.