به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، «محمدرضا توکلیزاده»، رئیس اتاق خراسان رضوی در این نشست، با تاکید بر اهمیت تقویت زیرساختهای نمایشگاهی به عنوان ظرفیتی برای عرضه توانمندیها، عنوان کرد: برخی کالاها و محصولات تولیدی عرضه شده در نمایشگاه بینالمللی مشهد، از ظرفیت و کیفیت مناسبی جهت ارائه به بازارهای جهانی برخوردار بوده و امکان رقابت در بازارهای خارجی را دارند؛ اما متاسفانه نحوه عرضه این کالاها و محصولات، متناسب با رویه های بین المللی نیست.
توکلیزاده خاطرنشان کرد: بخش نمایشگاهی ما باید به دنبال جذب مخاطبان داخلی و از آن مهمتر متقاضیان بینالمللی باشد و در این راستا باید ابزارهای تبلیغی به شایستگی به کار گرفته شوند. آنچه تا به امروز انجام شده عمدتا متمرکز بر بازار داخلی بوده است.
رئیس اتاق خراسان رضوی در ادامه، از پیشنهاداتی سخن گفت که میتواند در توسعه فعالیت این نمایشگاه در عرصه بین المللی اثرگذار باشد. وی عنوان کرد: در گام نخست؛ بایستی در راستای جذب فعالان اقتصادی خارجی، سرمایهگذاران، هیاتهای تجاری و بخش خصوصی دیگر کشورها به نمایشگاه بینالمللی مشهد اقدام نمود؛ به منظور جذب بخش خصوصی دیگر کشورها، میتوان از ظرفیت تورهای خارجی استفاده کرد. ایجاد مشوقها برای غرفهداران نمایشگاه بینالمللی مشهد و در مجموع، ایجاد منافع دو سویه نیز در این میان حائز اهمیت ویژهای است. اتاق بازرگانی خراسان رضوی آماده همکاری با نمایشگاه بینالملل مشهد را دارد.
توکلیزاده در بخش دیگر سخنانش، بر ضرورت تبلیغ و معرفی نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران به آسیای میانه و افغانستان که در آبان ماه سال جاری در مشهد برگزار میگردد، تاکید کرد و گفت: در راستای رونق هر چه بیشتر این نمایشگاه، ضروری است سفارتخانههای ایران در کشورهای حوزه آسیای میانه نسبت به معرفی و تبلیغ این رویداد اقدام نمایند و زمینه حضور پُررنگ هیات های تجاری و اقتصادی از این کشورها فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر چنین فرصت هایی را مغتنم بدانیم و از ظرفیت مذکور بهره لازم را ببریم، قطعا منافع آن در بخش سرمایهگذاری و مراودات تجاری و اقتصادی، نصیب استانمان خواهد شد.
تاکید بر ایجاد محلی دائمی در نمایشگاه بینالمللی مشهد برای نمایش دستاوردهای صادراتی استان
«علی کبیر»، دبیرکل اتاق بازرگانی مشهد نیز در بخش دیگر این جلسه، اظهار کرد: کشورهای همسایه، بازارهای سنتی استان هستند و ضرورت دارد فعالان اقتصادی این بازارها را حفظ کرده و به تقویت آن بپردازند. در این راستا، بایستی نهادهای متولی دولتی و بخش خصوصی در کنار یکدیگر قرار گیرند تا با استفاده از ظرفیتهای موجود، چالشها رفع و توسعه صادرات تقویت گردد.
وی افزود: لازم است زمینه برای بازدید هیاتهای اقتصادی خارجی از توانمندیهای صادراتی استان با حضور در نمایشگاه بینالمللی مشهد، فراهم شود. با ایجاد فضایی به منظور نمایش دائمی دستاوردهای صادراتی استان در نمایشگاه بینالمللی مشهد، زمینه برای تحقق این امر، بیشتر از گذشته فراهم میگردد.
کبیر خاطرنشان کرد: با افزایش جذابیت برای غرفهداران در نمایشگاه بینالمللی مشهد، نمایشگاه رونق خواهد یافت و در آینده نیز، تقاضای بنگاههای اقتصادی برای ورود به این عرصه بیشتر خواهد شد. ضمن اینکه در فعالیت نمایشگاهی، بیش از سوددهی آنی، بایستی به منفعت طولانی مدت توجه نمود. مادامی که سودآوری بلندمدت برای غرفهدار ایجاد نشود، نمایشگاه بینالمللی مشهد نیز سودآوری بلندمدتی نخواهد داشت.
تاکید بر توسعه روابط اتاق بازرگانی خراسان رضوی با نمایشگاه بینالمللی مشهد
سپس، «فرزین سلطانی»، سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد بیان کرد: رویکرد نوینی در نمایشگاه بینالمللی مشهد در ارتباط با اتاق بازرگانی شکل گرفته و بر همین اساس، برنامههای آتی نمایشگاه به اتاق بازرگانی مشهد ارسال خواهد شد تا از نظرات فعالان اقتصادی و پارلمان بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود. پیشنهاد میگردد به منظور همکاری مستمر و عملی، کمیته همکاری مشترک میان کارشناسان اتاق بازرگانی و نمایشگاه بینالمللی شکل گیرد تا نمایشگاههای اقتصادی در شأن و جایگاه بخش خصوصی برگزار شود.
سلطانی تاکید کرد: نمایشگاه بینالمللی مشهد آمادگی دارد که فضایی مستقل برای نمایش دستاوردها و توانمندیهای صادراتی استان به هیاتهای تجاری خارجی فراهم کند که در این راستا ضرورت دارد درخواست و طرح آن توسط اتاق بازرگانی مشهد به نمایشگاه بینالمللی ارسال گردد. طرح پیشنهادی در این زمینه، به مشاور طرح جامع نمایشگاه بینالمللی نیز ابلاغ خواهد شد تا فضای مدنظر را طراحی و ایجاد کند.
او در بخش دیگر سخنانش به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران به آسیای میانه و افغانستان در آبانماه سال جاری در نمایشگاه بینالمللی مشهد اشاره کرد و افزود: پیشبینی میشود که 300 هیات تجاری در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران به آسیای میانه و افغانستان حضور پیدا کنند. برگزاری نمایشگاه سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از دیگر برنامههای آتی و مهم نمایشگاه بینالمللی مشهد است. در کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد نیز بر حضور حداکثری و فعالیت در این نمایشگاه نیز تاکید شد.
«منوچهر سلطانی»، فعال حوزه نمایشگاهی نیز تاکید کرد: با تعامل نمایشگاه بینالمللی مشهد با بخش خصوصی، بازدهی نمایشگاه بیشتر خواهد شد. رفتوآمد بخش خصوصی به نمایشگاه بینالمللی، سودآوری به همراه داشته و طیف وسیعی از بازدیدکنندگان و فعالان اقتصادی را به این مکان سوق خواهد داد.
سلطانی خاطرنشان کرد: نمایشگاه بینالمللی مشهد در برخی کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی خراسان رضوی عضویت دارد که باتوجه به فعالیتهای نمایشگاه ضرورت دارد که همکاری و ارتباط کمیسیونهای تخصصی با این نمایشگاه افزایش پیدا کند.
وی افزود: متاسفانه در سال گذشته حجم صادرات استان کاهش یافته است. با برگزاری نمایشگاههای بینالمللی در محل نمایشگاه مشهد برخی دغدغهها در این حوزه رفع خواهد شد.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه دائمی در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد، عنوان کرد: محل جانمایی نمایشگاه دائمی توانایی و ظرفیتهای صادراتی استان در نمایشگاه بینالمللی مشهد تعیین شده است. یکی از جاذبهها برای هیاتهای تجاری خارجی، حضور در نمایشگاههای دائمی دستاورد و ظرفیتهای صادراتی است. ویترین تجارت خارجی کشور در این نمایشگاه دیده میشود. در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد نمایشگاه دائمی، هتل و دیگر امکانات دیده شده؛ اما با تغییر مدیریتها این فعالیتها متوقف گردیده است. درحال حاضر انگیزه برای فعالیت و تعامل در این زمینه وجود دارد.
سلطانی افزود: برای نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران به آسیای میانه و افغانستان در آبانماه سال جاری، تاکنون حدود 3000 مترمربع فضا در نمایشگاه بینالمللی مشهد جذب شده؛ اما ظرفیت نمایشگاه 50 هزار مترمربع است؛ لذا فرصت برای جذب در این نمایشگاه باقی مانده و ضرورت دارد، تبلیغات بیشتری نسبت به آن صورت گیرد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0