به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، «محمدرضا توکلی زاده» در این نشست اظهار کرد: برآورد میشود که طی ماههای آتی، شاهد گشایشهایی در حیطه توسعه مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه باشیم. برای نمونه، با عضویت کشور افغانستان در کنوانسیون تیر و از آنجا که عمده مبادلات این کشور به صورت زمینی انجام میگیرد، باید از این فرصت به نحو احسن بهره بجوییم. از این رو پیشنهاد میشود تا نشست مشترکی با مدیران دایره کارنه تیر اتاق ایران و مسئولان افغانستانی در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شود تا بتوان زمینه ساز تسریع عملیات تیر در این مسیر باشیم. در صورت تحقق این مهم، مبادلات اقتصادی میان دو کشور با سهولت بیشتری صورت میگیرد و توسعه خواهد یافت.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی متذکر شد: یکی از مسیرهای مهم تجاری دیگر ما از طریق ترکمنستان است و اگر این کشور از محدودیتهای خود در رویههای مرزی بکاهد، به مثابه سنوات گذشته، حجم مبادلات با این کشور افزایش خواهد یافت و به دنبال آن، رشد مبادلات اقتصادی ایران با کشورهایی همچون قزاقستان، تاجیکستان و… نیز محقق میشود.
اهمیت صدور گواهی کارنهتیر در اتاق بازرگانی خراسان رضوی به دلیل تعدد شرکتهای حمل و نقل بینالمللی در این استان
در ادامه، «علی خیاط»، مدیر خدمات اعضا و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی مشهد تصریح کرد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی نخستین شعبه فعال در صدور کارنه تیر در میان استانهای کشور بود؛ چرا که این استان دارای بیشترین تعداد شرکتهای حمل و نقل بینالمللی است؛ در یک سال گذشته، بازنگریهایی در شاکله و وظایف اتاق مشهد در دایره کارنه تیر صورت گرفت تا بتوانیم آنچه که مدنظر اتاق بازرگانی ایران است، به نحو احسن انجام دهیم. در این زمینه، نیروهایی از اتاق خراسان رضوی، دورههای آموزشی کارنه تیر را در اتاق ایران سپری کردند؛ چرا که بر این باوریم که نیروی آموزش دیده بعد از یک بازه زمانی نیاز به بازآموزی دارد تا در حوزه کاری خود موثر واقع شود.
خیاط خاطرنشان کرد: از آنجا که دریافت کارنه تیر توسط شرکتهای حمل و نقل بینالمللی استان از اتاق بازرگانی ایران با افزایش هزینه همراه بود، با هماهنگی اتاق ایران تصمیم بر آن شد که شرکتهای حمل و نقل استانی از اتاق بازرگانی خراسان رضوی کارنه تیر دریافت کنند.
مدیر خدمات اعضا و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی در حوزه ایرو در این اتاق اظهار کرد: از آنجا که استان ما دارای اساتید برجسته و فضای آموزشی مناسب در این حوزه است، درخواست برگزاری مجدد دورههای آموزشی در بحث ایرو به صورت مستقل توسط اتاق مشهد و صدور گواهیهای مربوطه در این زمینه را از اتاق ایران داریم.
ارائه آموزش در خصوص صدور سند «کارنه آ.ت.آ» به صورت پایلوت در چهار استان
در بخش دیگری از نشست، «رحیم افروزنده»، مدیر امور کارنهتیر، آ.ت.آ و حملونقل بینالمللی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اتاق بازرگانی ایران به دنبال توسعه مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه از طریق توسعه صدور کارنه تیر به منظور تسهیل شرایط تجاری است. بر این باوریم که افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و ترکمنستان فرصت بسیار مناسبی است؛ اما برای تحقق این مهم، در وهله نخست باید بستر آن مهیا شود. اتاق بازرگانی آغاز صدور کارنه آ.ت.آ و توسعه فعالیت در این زمینه را کلید زده و آمادگی دارد در صورت برگزاری همایش بینالمللی توسط اتاق خراسان رضوی در این خصوص همراهی داشته و آموزشهای لازم را برای صدور این گواهی ارائه دهد. اولویت اتاق ایران در این زمینه، آموزش 4 استان خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اصفهان است.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران در بحث آ.ت.آ صرفا نمایشگاههای برون مرزی را تحت پوشش قرار میدهد، اظهار کرد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی به عنوان نخستین استان میتواند به صورت پایلوت به حوزه صدور گواهی آ.ت.آ ورود کند. اطلاعات لازم در این زمینه در سایت اتاق ایران بارگذاری شده و نیرویی بابت آموزش به اتاق بازرگانی خراسان رضوی اعزام خواهد شد.
نقش پررنگ اتاق بازرگانی خراسان رضوی در صدور کارنه تیر
«رضا زندیه»، مدیر تحقیقات و فناوری دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران نیز در بخشی از این نشست، اذعان کرد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی نخستین شعبه صدور کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران بوده و از آنجا که خراسان رضوی به لحاظ شرایط جغرافیایی پس از تهران دارای بیشترین شرکت حمل و نقل بینالمللی است، تاکنون بیشترین صدور کارنه تیر را نسبت به سایر استان ها داشته است. البته در مقطعی به دلیل شیوع کرونا در خصوص کشور ترکمنستان شاهد افتی در صدور کارنه تیر بودیم؛ اما قطعا در آینده ای نزدیک باز هم پیش بینی می شود اتاق بازرگانی خراسان رضوی بتواند رتبه نخست صدور کارنه تیر را از آن خود کند.
زندیه در خصوص صدور گواهی ایرو از سوی اتاق ایران نیز یادآور شد: در بحث آموزش رانندگان حرفهای، صدور این گواهی میتواند در حکم گواهینامه پایه یک بینالمللی تلقی گردد. در این رابطه توافق سه جانبه ای میان اتاق بازرگانی ایران، سازمان ایرو و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به امضا رسید و مدرسها آموزشهای لازم را دریافت کردند و تاکنون 14 مدرس رسمی دورههای آموزشی را سپری کردهاند. مدارک ایرو از این پس مشترکا توسط اتاق بازرگانی ایران و سازمان راهداری به صورت الکترونیک صادر میشود تا اصالت گواهی صادره خدشهدار نشود.
صدور کارنه آ.ت.آ به منظور ورود موقت تجهیزات به نمایشگاههای بینالمللی برون مرزی
«آریامنش»، مسئول صدور کارنه آ.ت.آ دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران نیز یادآور شد: صدور کارنه آ.ت.آ صرفا مربوط به انتقال تجهیزات به نمایشگاه های بین المللی برون مرزی است. این گواهی در حکم ورود موقت تجهیزات نمایشگاهی است. در واقع برای انتقال این تجهیزات سپرده ای واگذار شده و گمرک نیز در این حوزه همکاری لازم را دارد. در این فرآیند صرفا تجهیزات با همان شکل اولیه به خارج از کشور منتقل و پس از اتمام نمایشگاه به داخل کشور بازگردانده میشود؛ از این رو، امکان فروش این تجهیزات در خارج از کشور وجود ندارد. صدور این گواهی فرآیند انتقال تجهیزات را تسهیل کرده، چرا که انتقال تجهیزات به صورت عادی نیازمند پرداخت عوارض گمرکی است.