• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4009 امروز 2
6
در دیدار سفیر ایران در سنگال با رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی مطرح شد:

بازار مستعد غرب آفریقا برای محصولات ایرانی

  • کد خبر : 34161
  • ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
بازار مستعد غرب آفریقا برای محصولات ایرانی
ظرفیت‌های بازار غرب آفریقا و الزامات موجود برای حضور پُررنگ‌تر محصولات ایرانی در این بازار، محور گفت‌وگوها در دیدار رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی با سفیر ایران در کشور سنگال بود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدرضا توکلی زاده» رئیس اتاق بازرگانی مشهد در این دیدار با اشاره به پتانسیل‌های بالقوه تجارت با کشورهای آفریقایی و از جمله آن سنگال، عنوان کرد: توجه و تمرکز بر  بازارهای جدید صادراتی از جمله الزامات توسعه تجارت و اقتصاد کشورمان است.

وی با تاکید بر اینکه، تجارت در بازار نوظهور آفریقا الزاماتی دارد که باید به درستی برای فعالان اقتصادی کشورمان معرفی شوند، متذکر شد: ارتقای آگاهی فعالان اقتصادی نسبت به پتانسیل بازارهای این قاره و خاصه ظرفیتی که در کشورهای غربی آن وجود دارد، فرصت‌های جدیدی را ایجاد خواهد کرد و این مهم باید توسط نهادهای متولی این حوزه با ارائه اطلاعات لازم، دنبال شود.

وی ادامه داد: کشور سنگال را دروازه ورود به تجارت غرب آفریقا توصیف می‌کنند. این کشور با جذب سرمایه‌های خارجی و همچنین بهره مندی از ذخایر ارزشمند طبیعی، در طول چند دهه گذشته مسیر تدریجی رو به رشدی را به لحاظ اقتصادی پیموده و بازار مستعدی برای محصولات ایرانی دارد که با ایجاد شناخت نسبت به الزامات آن، می‌توان به آینده خوبی را در بازار آن ایجاد نمود.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری گسترده کشورهای مختلف نظیر ترکیه و… در بازار آفریقا، عنوان کرد: با وجود اینکه کشورهای همسایه در این حوزه پیشتاز هستند و سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در کشورهای آفریقایی داشته‌اند اما ایران می‌تواند لااقل در حوزه صادراتی با اجرای یک برنامه هدفمند، حضور موثرتری را در بازار این قاره رقم بزند.

*فرصت‌ها و چالش‌های بازار غرب آفریقا

«حسن عسگری»، سفیر ایران در سنگال نیز در این  دیدار با یادآوری این نکته که سنگال یکی از بهترین و موفق ترین اقتصادها در آفریقا به شمار می‌آید، عنوان کرد: در دهه‌های گذشته شاهد تسلط کشورهای آمریکا، فرانسه و اسپانیا بر بازار کشورهای آفریقایی بودیم اما در حال حاضر شرایط دستخوش تغییر شده و بازیگران جدیدی همچون چین، ترکیه، امارات، عربستان، ژاپن و هند در بازار این قاره فعال شده‌اند.

او این موضوع را متاثر از تغییر نگاه کلی مردمان کشورهای آفریقایی به موضوع سرمایه‌گذاری و توسعه بازار دانست و متذکر شد: متاسفانه ایران طی سنوات گذشته از فرصت‌های خود برای حضور در بازار و صحنه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا بهره نبرده و امروز شاهدیم که ترکیه به واسطه سرمایه‌گذاری‌های خود، نفوذ گسترده‌ای در این بخش دارد.

وی منطقه غرب آفریقا را گنج پنهان خواند و افزود: آفریقا متشکل از 54 کشور و با جمعیت فعلی 1.33 میلیارد نفری است. در چشم انداز 50 ساله که تا 2050 درنظر گرفته شده این تعداد به 2.5 میلیارد نفر خواهند رسید. 60 درصد جمعیت این منطقه زیر 25 سال هستند و 40 درصد نیز در حال حاضر کمتر از 18 سال دارند و به همین دلیل، جمعیت این قاره بسیار جوان می‌باشد.

عسگری ادامه داد: در کنار رشد بالای جمعیت، سرعت رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی نیز در خور توجه است و پتانسیل خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری در این قاره فراهم است.

وی توضیح داد: طرحی با عنوان سنگال در حال ظهور (PSE) از سال‌های پیش در این کشور پیاده‌سازی شده که چشم انداز توسعه این کشور را تا 2035 به تصویر کشیده است. از جمله اهداف این طرح، ایجاد یک اقتصاد در مسیر رشد، فراگیر و پایدار است که ضمن حفظ محیط زیست و منابع طبیعی این کشور، توسعه اشتغال را برای جمعیت رو به رشد و جوان سنگال، فراهم کند.

سفیر ایران در سنگال توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌های گردشگری و جمعیت مسلمان این کشور ارائه کرد و در ادامه بیان نمود: دوری مسافت و دشواری دسترسی، از جمله عواملی بوده که تعامل با کشورهای آفریقایی را از اولویت خارج می کرده است. متاسفانه راه دریایی مستقیم تا آفریقا نداریم و تجارت دریایی ما نیز با موانعی مواجه است و عمده حمل کالا و جابه‌جایی نیز از طریق مسیرهای هوایی انجام می‌گیرد که هزینه‌ها و محدودیت‌های خود را دارند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با وجود ظرفیت‌های بالایی که دارد می‌تواند در غرب آفریقا نیز بازار داشته باشد. در سفارت ایران این آمادگی را داریم تا میزبان هیات‌های تجاری باشیم و بازار هدفشان را معرفی نماییم.

عسگری تاکید کرد: در حال حاضر تولیدات کشاورزی، شیلات و مشتقات نفت و گاز ایران زمینه خوبی برای حضور در بازارهای غرب آفریقا دارند. در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی با توجه به نیازهایی که کشورهای این منطقه به خدمات حوزه عمرانی و ساختمان سازی دارند، ظرفیت مطلوبی فراهم است.

*نیازمند یک راهبرد جامع در موضوع تجارت با آفریقا هستیم

در این نشست «محمد حسین روشنک» عضو هیات رئیسه و روسای کمیسیون های «توسعه صادرات»، «کار و تامین اجتماعی» و «خدمات فنی، مهندسی مشاوره ای و عمران» اتاق بازرگانی خراسان رضوی و فعالان حوزه آفریقا حضور داشتند که «محسن خنداندل»، رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، مشاوره ای و عمران اتاق مشهد در همین رابطه با اشاره به برگزاری همایشی در اتاق بازرگانی با موضوع فرصت‌های حضور در بازار شرق آفریقا در آبان ماه سال گذشته اظهار داشت: این زمینه فراهم است تا جهت آشنایی با بازارهای غرب آفریقا نیز چنین رویدادی را برای سال جاری با مشارکت وزارت امور خارجه، هماهنگ نماییم.

وی به ظرفیت منطقه تجارت آزاد آفریقا اشاره کرد و گفت: این مجموعه،  بزرگ‌ترین منطقه تجارت آزاد از نظر تعداد کشورهای عضو به شمار می‌آید و می‌توان از ظرفیت‌های آن بهره لازم را ببریم اما نیاز است تا یک مسیر اجرایی برای آن تعریف شود و سیاست‌های اقتصادی ما در قبال این بخش، هماهنگ و منسجم باشند. به نظر می‌رسد که در حال حاضر در این حوزه برنامه راهبردی مشخصی در اختیار نداریم و حتی منابع لازم نیز برای کمک به توسعه تعاملات تجاری و اقتصادی ما با کشورهای این منطقه فراهم نیست تا حداقل مسائلی همچون ضمانت نامه‌های صادراتی و حمایت‌های بیمه‌ای که از الزامات صادرات خدمات فنی و مهندسی هستند را پوشش دهد.

خنداندل یکی از کشورهای موفق در تجارت با آفریقا را عربستان دانست که با اجرای طرح‌های سرمایه گذاری در بحث کشت فراسرزمینی، از ظرفیت منابع آفریقا بهره جسته و توامان امنیت غذایی خود را تامین نموده است.

او نیاز کشورهای آفریقایی به زیرساخت‌های درمانی و پزشکی و روند رو به رشد زندگی شهری در این قاره را موضوعات دیگری دانست که بحث صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای توانمند این قاره را در ارجحیت قرار می دهد.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=34161

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.