به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی، «علی شریعتی مقدم» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: هیچ نقطه عطفی که ناشی از بروز تحولات و اتفاقات مطلوب در حوزه صادرات محصولات کشاورزی باشد، مشاهده نمیشود و تعهدات و وعدههای متولیان امر در این حوزه عملی نشده و این موضوع موجبات نگرانی فعالان این حوزه را فراهم نموده است. رفع تعهدات ارزی، از جمله معضلات صادرکنندگان محصولات کشاورزی است. این موضوع طی سال گذشته موجب افت ۵۰ درصدی صادرات زعفران شد.
وی افزود: تعدیل و تسهیل بیشتر تعهدات ارزی از سال ۹۷ تا کنون با پیگیریهای متعدد فعالان اقتصادی و همچنین اتاق بازرگانی، از سوی مسئولان وعده داده شده؛ اما تا به امروز اثری از عملی شدن این تصمیم در حوزه صادرات محصولات کشاورزی مشاهده نکردهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق مشهد، موضوع عوارض آب مجازی را از دیگر مشکلاتی خواند که صادرکنندگان محصولات کشاورزی با آن روبهرو هستند و گفت: دریافت عوارض مجازی از محصولات پرآببر، منطقی است؛ اما دریافت این عوارض از محصول کمآببری همچون زعفران تصمیم نادرستی است که عواقب مختلفی را در پی خواهد داشت.
شریعتیمقدم تصریح کرد: متاسفانه موانع صادراتی نه تنها کاهش نیافته؛ بلکه درحال افزایش است. معضلات متعدد و گوناگونی که در این حیطه وجود دارد، موجب میشود موقعیتمان را در بازارهای هدف از دست بدهیم و کشورهای نوظهور جایگاه ما را در بازار بگیرند.
صادرکننده مدال آور سال 1401 خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از هرچیز نیازمند اخذ تصمیاتی صحیح و جدی در جهت بهبود وضعیت صادرکنندگان هستیم. تکنرخی کردن ارز، بهترین اقدامی است که در حال حاضر میبایست عملی شود. صادرات محصولات کشاورزی با اقتصاد دستوری کنترل نمیشود و در این زمینه باید اقدامات مهمتری صورت پذیرد.