• امروز : یکشنبه - 4 آذر - 1403
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 4014 امروز 0
20
در نشست کمیسیون معدن اتاق مشهد با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان بررسی شد

تبیین افق معدنی استان با به‌کارگیری فناوری‌های نوین

  • کد خبر : 3769
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱
تبیین افق معدنی استان با به‌کارگیری فناوری‌های نوین
در تازه‌ترین نشست کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، فرصت‌های پیش روی معدن‌کاران در این استان بررسی شد و برنامه‌ای به منظور کمک به توسعه، ارتقای فروش و تحلیل بازار صنایع معدنی تبیین گردید.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان‌رضوی، «احمدرضا صفار طبسی»، رئیس این کمیسیون در ابتدای نشست به دشواری‌های حوزه واردات ماشین‌آلات معدنی اشاره و اظهار کرد: باتوجه به دشوار بودن مسیر واردات ماشین‌آلات معدنی به خصوص ماشین آلات سبک معدنی، تصمیمی مبنی بر واردات این ماشین‌ها به صورت گذر موقت گرفته شده است که امیدواریم روند موجود را تسهیل نماید.

صفار طبسی، واردات ماشین‌آلات به صورت استیجاری از کشورهایی همچون امارات متحده عربی، ترکیه و … را راه حلی خواند که کمک بزرگی به معدن‌داران و فعالان این حوزه خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تشکیل کمیته مشترک منابع طبیعی و معادن ذیل کمیسیون معدن اشاره کرد و گفت: هدف از شکل گیری این کمیته، کاهش مشکلات موجود میان معدن‌کاران و فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی از مسیر تعامل و توافق با یکدیگر است.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد تاکید کرد: بخش خصوصی و به ویژه فعالان معدنی می‌بایست تنها متکی به عملکرد خود اقدام و تصمیم‌گیری کنند؛ زیرا امید به ارائه تسهیلات یا اخذ کمک‌های دیگر، راه‌گشای فعالیت‌های معدنی نیست؛ کمااینکه تاکنون نیز چندان کارگشا نبوده است.

مهدی هادی، رئیس اداره امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: مبحث اصلی در نوآوری فعالیت‌های معدنی، میزان تمایل معدن‌کاران به استفاده از فناوری‌های نوین است که امیدواریم تقاضای فعالان معدن در این حوزه همچنان رو به افزایش باشد.

وی افزود: اداره کل صنعت، معدن و تجارت همواره در تلاش برای توسعه تولید دانش‌بنیان در چهارچوب قانون بوده است.

* ضرورت بهره‌مندی معادن از تکنولوژی و فناوری‌های نوین

سپس راضیه علیرضایی، مدیر اجرایی شرکت کالا فناور گستر کالاک و عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد به اظهار سخن پرداخت و گفت که این شرکت با هدف توسعه ساخت‌وسازهای داخلی و حمایت از ظرفیت‌های فنی و مهندسی، خصوصا ماشین‌سازی در داخل کشور تاسیس شده و در حال فعالیت می‌باشد.

وی با تاکید بر اهمیت توجه و گرایش فعالان اقتصادی در حوزه صنعت، معدن، فنی و مهندسی و … به استفاده از فناوری، گفت: این امر قطعا دستاوردهای درخشانی برای اقتصاد خراسان‌رضوی به ارمغان خواهد آورد. فعالان اقتصادی می‌بایست به شرکت‌های کوچکی که در راستای توسعه فناوری فعالیت می‌کنند توجه ویژه‌ای داشته باشند تا با همکاری و تعامل دو طرف، شاهد بهره‌وری مطلوب و مناسب از ظرفیت‌های اقتصادی استان باشیم.

علیرضایی افزود: آینده‌پژوهی، از جمله نیازهای حوزه معادن و فعالیت‌های معدنی استان است. در واقع، یکی از راه‌های توسعه معادن و افزایش بهره‌وری آن‌ها، آینده‌پژوهی درون بنگاهی و ایجاد تعامل میان معدن‌کاران و فعالان حاضر در اندیشکده‌های معدنی و اقتصادی می‌باشد.

وی اظهار کرد: تامین و دسترسی به تجهیزات، توسعه و گسترش فناوری‌های درون بنگاهی و دسترسی به اطلاعات و تامین منابع سرمایه‌گذاری، از جمله اقداماتی است که توسعه معادن کوچک را به دنبال خواهد داشت.

عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد، آماده سازی معادن برای ورود سرمایه‌گذاران را از جمله اقداماتی دانست که کمیسیون اتاق می‌بایست نسبت به آن بررسی‌ها و رایزنی‌های لازم را انجام دهد.

علیرضایی تاکید کرد: ارتباط با حوزه فناوری در دانشگاه‌ها و شرکت‌های ذی‌ربط، برای معادن کوچک بسیار حیاتی‌تر از معادن بزرگ استان می‌باشد. درحال حاضر معادن کوچک از ظرفیت‌ بسیار خوبی برای توسعه برخوردارند و می‌بایست نسبت به آن‌ها توجه بیشتری داشته باشیم.

*  لزوم توجه به آینده‌پژوهی در فعالیت‌های معدنی

در ادامه این جلسه، کاظم پوربدخشان، رئیس اندیشکده آفتاب آینده، ضمن تاکید بر لزوم توجه به آینده‌پژوهی در فعالیت‌های معدنی گفت: در تمامی کشورهای پیشرفته و نوین دنیا، اندیشکده‌ها از مهم‌ترین مراکزی هستند که زمینه‌های گسترش و توسعه فعالیت‌های صنعتی، معدنی و… را ایجاد می‌کنند. آینده‌پژوهی مبنای اصلی فعالیت هر اندیشکده‌ای می‌باشد.

وی افزود: درحال حاضر دوران مدیریت استراتژیک به سر آمده و مدیریت آینده‌پرداز در مرکز توجه‌ها قرار گرفته است. شایان ذکر است که آینده‌پژوهی به معنای آینده‌نگری طولانی مدت نیست بلکه این مهم به برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای بازه‌های زمانی کوتاه می‌پردازد.

* بدون آینده پژوهی و مدیریت دانش، حرکت به سوی دانش‌بنیان شدن امکان پذیر نیست

محمد زحمت‌کش، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی اکتشاف و استخراج معادن و صنایع وابسته نیز در این جلسه بیان کرد: معضلات موجود در حوزه تولید و فعالیت‌های معدنی متعدد و پر‌شمار است و وجود اندیشکده‌های ذی‌ربط و فعالیت در آن‌ها اتفاق خوبی است که می‌تواند اثرگذاری مطلوبی در حوزه معادن داشته باشد‌. لذا پیشنهاد می‌شود شرکت‌های فناوری و نوآوری، برای معادن کوچک مقیاس گام‌های بزرگتر و عمیق‌تری برداشته و نگرش جدی‌تری نسبت به این حوزه داشته باشند.

وی عنوان کرد: با توجه به این که بسیاری از قطعات مورد نیاز برای ماشین‌ها و فعالیت‌های معدنی ما خارجی هستند. پیشنهاد می‌کنم اندیشکده‌های ذی‌ربط نسبت به ایجاد یک بخش تخصصی در مناطق آزاد جهت انجام تعمیرات اساسی ماشین‌آلات فرسوده با هزینه‌ کم‌تر اقدام نمایند. این اتفاق می‌تواند کمکی موثر و جدی‌ برای معدن‌کاران باشد.

زحمت‌کش تاکید کرد: اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی می‌تواند با ایجاد یک شورای راهبردی متشکل از مدیران موثر و بازنشسته استان در حوزه‌های اقتصادی، به استفاده از تجربیات ارزشمند و راهنمایی‌های مفید این مدیران جهت بهبود در تصمیم‌گیری‌ و بررسی وضعیت اقتصادی استان بپردازد و نقش موثری در این راستا ایفا کند.

محمود سعادتی نسب، نائب رئیس انجمن تخصصی معدن و صنایع معدنی استان نیز عنوان کرد: انجمن تخصصی معادن با توجه به ارتباط مستقیمی که با بهره‎برداران معدنی دارد، به عنوان یک تشکل تخصصی می‌تواند جهت تسری استفاده نمودن از فناوری‌های نوین در معادن و آگاه کردن بهره‌برداران و فعالان‌ ذی‌ربط، نقش آفرینی چشم‌گیری داشته باشد.

علی تنها، دبیر انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی نیز ضمن تشکر از برگزاری این نشست و فعالیتهای صورت گرفته توسط شرکت کالاک سوالاتی را در خصوص نحوه اجرای هوشمندسازی معادن کوچک مقیاس با توجه به کثرت آنها در استان خراسان رضوی مطرح کرد و خواستار تنظیم تفاهم نامه ای بین این شرکت و انجمن تخصصی معدن و صنایع معدنی  شد.

حسین رفیعی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی اکتشافات و استخراج معادن خراسان‌رضوی نیز ضمن تاکید بر بیان مطالبات فعالان معدنی در رسانه‌ها اظهار کرد: بسیاری از مسائل و مباحث موجود را می‌توان در رسانه‌ها مطرح نمود که در نهایت منتج به تصمیم‌گیری‌های مطلوبی در حوزه معدنی استان شود.

* بازی دو سر برد به‌کارگیری فناوری‌های نوین در بخش معدن

در بخش پایانی این نشست، عماد رجحانی، دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد به اظهار سخن پرداخت و گفت: محدودیت در استفاده از منابعموجب ضرورت یافتن استفاده از جدیدترین فناوری‌ها در جهت افزایش و توسعه بهره‌وری می‌شود و بخش معدن نیز از این اصل مستثنی نیست. لذا استفاده از فناوری‌های نوین شرکت‌های کوچک جهت توسعه بهره‌وری در معادن، بازی دو سر بردی است که از یکسو، موجب افزایش درآمد بخش خصوصی شده و از سوی دیگر، منتج به کاهش دخالت و هزینه‌های دولت در این حوزه می‌گردد و از طرف دیگر به حفظ منابع زیست‌محیطی کمک شایانی می‌کند.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=3769

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.