• امروز : شنبه - 3 آذر - 1403
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل 4014 امروز 4
2
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع فعالان اقتصادی خراسان رضوی اعلام کرد:

عدم‌النفع 50همتی بخش ارتباطات کشور از فیلترینگ

  • کد خبر : 40138
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
عدم‌النفع 50همتی بخش ارتباطات کشور از فیلترینگ
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فیلترینگ و به دنبال آن، استفاده از فیلترشکن‌ها، علاوه بر چالش‌هایی که برای کسب و کارها ایجاد کرده، عدم‌النفع 50 همتی نیز برای بخش ارتباطات به دنبال داشته است.  

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «سید ستار هاشمی»، عصر امروز، سوم آذرماه در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی و به ویژه فعالان حوزه دانش بنیان استان خراسان رضوی در خصوص مسئله فیلترینگ و اثر آن بر کسب‌وکارها و شبکه ارتباطات کشور گفت: موضوع فیلترینگ علاوه بر چالش‌هایی که برای کسب و کارها ایجاد کرده و از سویی، باعث اثر بر مهاجرت نخبگان ما شده است، بر شبکه ارتباطات ایران نیز تبعاتی داشته و باعث شده این شبکه به عنوان یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد گردد و به موجب این آلودگی، وقتی درخواست کاربران به سمت سایت‌های ارائه دهنده سرویس در خارج از کشور ارسال می‌شود، متاسفانه پاسخی دریافت نمی‌گردد.

وی افزود: رفع فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات به طور جدی این موضوع را دنبال می‌کنیم. نکته مهم اینکه فیلترینگ باعث کاهش قابل ملاحظه کیفیت شبکه ما شده است و از مجموع درخواست‌هایی که برای دریافت سرویس در شبکه ارتباطات ایران انجام می‌شود، به حدود 10درصد از این درخواست‌ها از سمت سایت‌های خارج از کشور پاسخ داده نمی‌شود؛ این امر به دلیل آلودگی شبکه ما به واسطه استفاده از فیلترشکن‌هاست. در واقع در این شرایط، یک فضای اقتصادی غیرشفاف و طبق برآوردها چند ده هزار میلیارد تومانی شکل گرفته است. ما در وزارت ارتباطات، آسیب شناسی‌ها را در این زمینه انجام داده ایم و با توجه به اینکه بر این باوریم عملا خیری در  وضعیت موجود، نیست، بایستی تغییر رویه در این زمینه صورت گیرد.

وی در ادامه، در خصوص فناوری های نوین و هم زیستی آن با نوآوری گفت: برای استفاده از ظرفیت‌های فناوری های نوین اگر برنامه مشخصی نداشته باشیم، به راحتی فرصتها از دست می رود و به مصرف کننده این فناوری ها تبدیل خواهیم شد. بارها اشاره کرده ایم که تقابل با فناوری نتیجه مشخصی دارد. هنر آن است که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم؛ چرا که اگر به سراغ تقابل با فناوری برویم، دیر یا زود قافیه را خواهیم باخت. باید از تجربیات گذشته در این حوزه استفاده کنیم.

هاشمی از ظرفیت هوش مصنوعی و اثر آن بر زیست بشری سخن گفت و اذعان کرد: وقتی از وجود چنین ظرفیتی و اثر آن آگاه هستیم، نباید بگذاریم دیر شود. باید از این ظرفیت بهره ببریم. اتفاقی که امروز هوش مصنوعی در دنیا رقم زده است و در سیستم‌های حداقلی تلفن همراه که هر یک از ما استفاده می‌کنیم، وجود دارد، شاید سال‌ها پیش غیرقابل باور بود؛ اما امروز وجود دارد و باید به این موضوع به چشم یک فرصت بنگریم.

اثر هوشمندسازی صنایع بر کاهش 20 تا 25درصدی مصرف انرژی

وی در ادامه، به مسئله ناترازی انرژی و امکان استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در رفع بخشی از چالش‌های این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: بحث ناترازی انرژی در کشور ما امروز به یک پدیده تبدیل شده که بسیاری از صنایع متاثر از آن است. این امر، زیرساخت صنعت، زیرساخت پرداخت و زیرساخت درمان و … را تحت تاثیر قرار داده و این حوزه ها به یکدیگر مرتبط است. اما برای این شرایط چه باید بکنیم؟ امروز، در بحث انرژی، مصرف کشور ما 65درصد بیشتر از متوسط جهانی است. در سال 1402 نسبت به سال 1401 افزایش 4درصدی مصرف انرژی را تجربه کردیم و در 1403 نسبت به پارسال، افزایش 8درصدی را. در سوی دیگر ماجرا، هوشمندسازی می‌تواند بین 20 تا 25درصد از مصرف انرژی بکاهد.

وزیر ارتباطات و فناوری و اطلاعات ادامه داد: هوش مصنوعی، زیست بومی است که نه فقط در حوزه نرم افزار اثرگذار بوده بلکه می‌تواند رایج و پیشران تربیت انسانی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، زیرساخت‌های اندازه‌گیری انرژی، مهارت‌های نرم افزاری و… را در کنار یکدیگر رقم بزند. در دو الی سه ماه اخیر، این یکی از موضوعات وزارت ارتباطات بوده که به طور ویژه مورد توجه قرار داده ایم و معتقدیم کارکردهای بیشتری در حوزه هوش مصنوعی و ظرفیت‌های آن وجود دارد.

وی یادآور شد: معمولا وقتی از هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، نقش «داده» بسیار پررنگ است و وقتی از داده صحبت می‌کنیم، بحث حریم خصوصی افراد اهمیت به‌سزایی دارد و اگر این مسئله رعایت نشود، این زیست بوم چالش‌آفرین خواهد بود؛ لذا موضوع حمایت از داده‌های شخصی را در دستور کار قرار داده‌ایم. اینکه چه افرادی به چه میزانی امکان پردازش داده ها را دارند و امکان ارائه چه خدماتی وجود دارد، موضوعی حقوقی- فناورانه است. مسئله مهم این است که دیتاهای بزرگ یکی از فرصت‌های جدی است که اگر ابعاد آن را به طور کامل نبینیم، میتواند به یک چالش مهم تبدیل شود. لذا باید به هم زیستی همه این موضوعات در کنار یکدیگر توجه کنیم.

نگاه ویژه وزارت ارتباطات به اقتصاد دیجیتال مشهد و خراسان رضوی

هاشمی در ادامه سخنانش، از نگاه ویژه وزارت ارتباطات به استان خراسان رضوی و کلانشهر مشهد در حوزه اقتصاد دیجیتال سخن گفت و دلیل انتخاب مشهد برای انجام نخستین سفر استانی خود پس از تصدی گری پست وزیر ارتباطات را همین موضوع دانست.

وی گفت: از جمله ظرفیت‌هایی که ما در شهر مشهد برای رشد و بالندگی اقتصاد دیجیتال با اعتقاد به بخش خصوصی در اختیار این بخش قرار داده‌ایم، مرکز داده شهید میری و مرکز شهید فکوری به ترتیب در 2.5 و 21 هکتار است؛ ما به دنبال این هستیم که زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه اقتصاد دیجیتال را در این مراکز مهیا کنیم. امیدواریم با نهایی شدن سازوکار این مراکز و رفع ایرادات احتمالی آن‌ها، بخشی از دغدغه بخش خصوصی استان خراسان رضوی مرتفع گردد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مقوله هوشمندسازی صنعت را به طور ویژه دنبال خواهیم کرد، افزود: طیف گسترده ای از صنایع طالب این امر هستند. در این راستا، گام نخست، مشارکت ما با صنایع بزرگ است. در قدم دوم، توسعه با حضور در بازارهای بین المللی مدنظر ماست و امیدواریم با تسهیل امور، در این مسیر با قدرت و قوت بیشتری پیش برویم. راهکار سوم نیز، حضور در بورس است؛ همانطور که در قانون برنامه توسعه هفتم، یک فصل برای اقتصاد دیجیتال است و بر طبق آن، بورس تخصصی برای اقتصاد دیجیتال راه اندازی خواهد شد.

هاشمی همچنین، در خصوص موضوع صدور «مجوز افتا» (گواهی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) و کندی روند این امر و نیز زیرساخت اینترنت در گمرک شهید مطهری به عنوان دو مورد از دغدغه‌های بخش خصوصی خراسان رضوی که در این نشست مطرح شد، گفت: در خصوص موضوع مجوز افتا بر این باوریم که کندی روند صدور این مجوز نباید مانع حضور محصولات و خدمات ما در بازارهای جهانی شود و نباید زمان طلایی را برای ارائه محصولات به بازار از دست بدهیم. بر همین اساس، حل این موضوع را در دستور کار وزارتخانه قرار خواهیم داد. در بحث گمرک مطهری و زیرساخت اینترنت در این گمرک نیز، این موضوع با جدیت از سوی وزارت پیگیری خواهد شد؛ چرا که بر این باوریم که کیفیت ارتباطات باید ارتقا یابد.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=40138

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.