محمدعلی دهقاندهنوی در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان در جمع فعالان اقتصادی این استان، با بیان اینکه قانون کولبری موجود در استان به میزان کافی اجرا نمیشود، گفت: مطابق با آییننامه کولبری موجود به هر خانوار ۴نفره ماهیانه ۲میلیون و ۸۰۰هزارتومان تخفیف سود بازرگانی بر روی کالاهای وارداتی تعلق میگیرد و هماکنون این موضوع در استان کردستان و سایر استانهای غربی اجرا میشود و این در حالی است که در استان سیستان و بلوچستان به این مهم چندان توجه نشدهاست.
معاون وزیر صمت ادامهداد: آییننامه جدید قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) در هیاتدولت تصویب شدهاست و بهزودی ابلاغ خواهدشد. در آییننامه جدید مسیر برای فعالیت بازتر و سهمیه برای خانوارها بیشتر نیز خواهدشد؛ پسزمینه قانونی فراهم است و باید در این مسیر اقدام کنید. رئیسکل سازمان توسعهتجارت ایران با اشاره به گرفتاری برخی فعالان اقتصادی استان در زمینه رفع تعهد ارزی، گفت: امکان بارگذاری در سیستم سازمان صمت استان، به آن بخش از واردات که قبل از تصویب قانون مبارزه با قاچاقکالا و ارز انجامشده را دادهایم و تعهد به اندازه واردات کاهش پیدا خواهد کرد و در حال مذاکره با بانکمرکزی هستیم که کارتهای پیلهوری را آزاد کنیم. وی با اشاره به امکان ایجاد بازارچههای خرد مرزی، گفت: بهنظر بنده تعداد این جنس بازارچهها در کشور محدود است و باید برای ایجاد این بازارچهها مطالعاتی صورت بگیرد و میتوان برای راهاندازی این بازارچهها در استان سیستان و بلوچستان نیز بیاندیشیم؛ هماکنون برای نقل و انتقالات مرزی واژه بازارچه بهکار برده میشود اما ۹۹درصد این بازارچهها همان نقطه پایانه مرزی هستند. به گفته دهقاندهنوی؛ فهرست کالاهای مجاز با تصویب آییننامه کولبری مشخص خواهدشد و لازم است که فهرستها با نگاه بازتری بررسی شود تا تجارت در اینجا رونق بگیرد.
رئیسکل سازمان توسعهتجارت ایران ابراز امیدواری کرد با تصویب موافقتنامه تجارت آزاد با پاکستان بسیاری از مشکلات در زمینه تجارت با این کشور رفع شود. معاون وزیر صمت در پایان بیان کرد: هدف آییننامه کولبری این است که این تجارت غیررسمی تبدیل به ظرفیت رسمی و سازمانیافته شود؛ باید بررسی کرد که چگونه میتوان از درخت تجارت خرد برای بهرهگیری از توسعه تولید، اشتغال و تجارت در استان بهره گرفت.