• امروز : چهارشنبه - 26 دی - 1403
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
کل 4242 امروز 11
3

چگونه سطح مناسبات تجاری ایران و تاجیکستان را افزایش دهیم؟ | امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در اولویت باشد

  • کد خبر : 43496
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۹:۳۹
چگونه سطح مناسبات تجاری ایران و تاجیکستان را افزایش دهیم؟ | امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در اولویت باشد
رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان معتقد است: برای تقویت روابط دو کشور باید روادید برای سفر از و به تمامی شهرهای ایران و تاجیکستان برداشته شود و توافق‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور به امضا برسد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان با توجه به اعزام هیات تجاری اتاق ایران به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان،‌ همزمان با سفر رئیس‌جمهور ایران به این کشور، چند پیشنهاد در راستای توسعه سطح روابط تجاری ایران و تاجیکستان، مطرح کرد.

محمدحسین روشنک، رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان، در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین به بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بین دو کشور پرداخت و بر لزوم بهبود سیاست‌گذاری‌ها و تقویت تعاملات تأکید کرد.

او با بیان اینکه رابطه ایران و تاجیکستان در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: در حوزه اقتصادی هنوز نیازمند اقدامات جدی برای ارتقای سطح همکاری‌ها هستیم. این امر مستلزم به رسمیت شناختن نقش اتاق‌های مشترک و تقویت همکاری آن‌ها با سفارتخانه‌ها و نهادهای دولتی است.

این فعال اقتصادی با اشاره به ضرورت تسهیل شرایط سفر و همکاری‌های گمرکی افزود: یکی از مهم‌ترین پیشنهادها، حذف روادید برای تمامی شهرهای ایران و تاجیکستان است. در حال حاضر روادید تنها برای سفرهای بین تهران و دوشنبه لغو شده و این امر باید به تمام مسیرها از جمله مشهد و خجند نیز تعمیم یابد. همچنین امضای توافق‌نامه‌های گمرکی برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و رفع موانع عوارض ضروری است.

روشنک بر اهمیت فعال‌سازی شورای مشترک کارآفرینان دو کشور تأکید کرد و گفت: این شورا با هدف تسهیل تعاملات اقتصادی و کارآفرینی تشکیل شده است؛ اما حمایت‌های لازم از آن صورت نگرفته است. سفارتخانه‌ها باید در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.

رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان در ادامه به موضوعات بانکی و مالی اشاره کرد و افزود: محدودیت‌های بانکی یکی از مهم‌ترین موانع توسعه اقتصادی است. باید راهکاری برای رفع این محدودیت‌ها و ایجاد ساختاری برای تبادلات پولی فراهم شود. رفع این چالش‌ها به افزایش حجم تجارت دو کشور کمک شایانی خواهد کرد.

او همچنین خواستار گسترش مسیرهای پروازی بین ایران و تاجیکستان شد و ادامه داد: افزایش تعداد پروازها و ایجاد مسیرهای جدید از شهرهایی مانند اصفهان و شیراز می‌تواند تعاملات گردشگری و تجاری را به طور قابل‌توجهی تقویت کند. تسهیل تردد گردشگران نیز یکی دیگر از اولویت‌هاست که می‌تواند به بهبود روابط فرهنگی و اقتصادی کمک کند.

این فعال اقتصادی درباره حجم تجارت دو کشور عنوان کرد: در حال حاضر تراز تجاری به نفع ایران مثبت است و امیدواریم حجم تجارت میان دو کشور در سال جاری به ۲۵۰ میلیون دلار برسد. با این حال، ظرفیت‌های بیشتری برای افزایش این حجم وجود دارد، به شرط آنکه موانع موجود برطرف شوند.

روشنک در پایان با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی تاجیکستان افزود: محصولاتی نظیر خشکبار، پنبه و آلومینیوم از مهم‌ترین کالاهای صادراتی تاجیکستان هستند که در حال حاضر بیشترین تمرکز روی صادرات پنبه این کشور به ایران است و چون کالاهای صادراتی ایران به تاجیکستان از نظر کمی و تنوع محصول بیشتر است، شاهد مثبت شدن تراز تجاری به نفع ایران هستیم.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=43496
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق ایران
  • 294 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای چگونه سطح مناسبات تجاری ایران و تاجیکستان را افزایش دهیم؟ | امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در اولویت باشد بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.