• امروز : پنجشنبه - 8 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
کل 4042 امروز 5
10
در بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از یکی از صنایع شیمیایی استان مطرح شد

مشکلات ناشی از قیمت‌گذاری‌ دستوری برای صنایع شیمیایی و پتروشیمی

  • کد خبر : 4399
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲
مشکلات ناشی از قیمت‌گذاری‌ دستوری برای صنایع شیمیایی و پتروشیمی
اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در بازدید از یکی از صنایع شیمیایی خراسان رضوی، وضعیت تولیدات شیمیایی و پتروشیمی استان را جویا شدند و مشکلات و مسائل تولید در این عرصه را بررسی کردند.

مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در حاشیه این بازدید، با اشاره به مشکلات ناشی از قیمت‌گذاری دستوری اوره برای پتروشیمی‌ها گفت: واحدهای پتروشیمی مواد اولیه را 95 درصد قیمت فوب خلیج فارس خریداری می کنند که این امر هزینه سنگینی به آنها تحمیل می‌کند. از سویی، دولت سالهاست که پتروشیمی‌ها را ملزم کرده اوره را به بخش کشاورزی با نرخ هر کیلوگرم، هزار تومان عرضه کنند تا در نهایت دولت ما به التفاوت نرخ آن را به پتروشیمی ها بپردازد که بر همین اساس، در حال حاضر 20هزار میلیارد تومان به پتروشیمی ها بدهکار است.

طاهری افزود: اغلب پتروشیمی های تولیدکننده اوره از این وضعیت گلایه مندند؛ چرا که قیمت تمام شده اوره برای آنها بسیار زیاد است و بخش زیادی از مصرف داخلی این محصول توسط پتروشیمی با یک دهم قیمت عرضه می شود. دولت پتروشیمی ها را ملزم کرده تا اوره را با قیمت پایین به کشاورزان عرضه کنند و به همین دلیل، بدهی چندین ساله‌ای به پتروشیمی ها دارد که منبعی برای پرداخت آن ندارد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر لزوم تدبیراندیشی در این حوزه گفت: این وضعیت هم برای پتروشیمی ها، هم صنایع و هم کشاورزان چالش آفرین شده است. در واقع، صرفا برخی از صنایع می توانند از اوره استفاده کنند که این مساله سبب عدم رقابت پذیری در این حوزه می شود. نمایندگان مجلس پیش از این پیگیر این مساله بوده و هستند. باید در تدبیراندیشی برای این موضوع، وضعیت کشاورزان را هم درنظر گرفت.

دشواری‌های تامین مواد اولیه از پتروشیمی‌ها

در ادامه این بازدید، حسین محمودی خراسانی، صنعتگر حوزه صنایع شیمیایی خراسان رضوی نیز ضمن تقدیر از اقدام دولت و مجلس در زمینه حذف ارز 4200 تومانی، گفت: حذف ارز 4200 تومانی اقدام ارزنده ای برای بخش صنعت است چراکه تا سال گذشته، تعداد معدودی از واحدها از این ارز استفاده می کردند و این امر، موجب ناعدالتی در این حوزه شده بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تامین مواد اولیه از پتروشیمی ها اشاره و اظهار کرد: صنایع شیمیایی، اوره مورد نیاز خود را از بورس تامین می کنند؛ اما اختلاف قیمت میان اوره کشاورزی و صنعتی در بورس، مشکلاتی را به دنبال دارد.

محمودی با بیان اینکه اختلاف قیمت اوره کشاورزی و صنعتی، رقابت پذیری صنایع پتروشیمی را از بین می برد، تصریح کرد: دو نرخی شدن مواد قطعا فساد را به دنبال دارد؛ زیرا نظارت بر کالای دو نرخی دشوار است. میان اوره صنعتی و اوره کشاورزی تفاوتی از نظر کیفیت وجود ندارد و تقاضای صنایع شیمیایی این است که اوره دو نرخی حذف و اوره کشاورزی و صنعتی با یک نرخ در بورس عرضه گردد تا مابه التفاوت آن به دست مصرف کننده نهایی برسد. در حال حاضر این اوره با قیمت های جهانی به کشورهای مختلف صادر می شود.

 

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=4399

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.