به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، در این جلسه، اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد به ارائه نقطهنظرات خود در خصوص پیشنهادات مطرحشده و همچنین طرح برخی پیشنهادات دیگر در حوزه ادغام، تلفیق یا تفکیک کمیسیونها پرداختند.
نقش کلیدی کمیسیونهای تخصصی اتاق در تحلیل چالشها و فرصتهای موجود
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در خصوص اهمیت فعالیت کمیسیونها به عنوان بازوان مشورتی- تخصصی اتاق گفت: کمیسیونها نه تنها به عنوان بازوان مشورتی اتاق بازرگانی فعالیت میکنند؛ بلکه میتوانند با تحلیل دقیق چالشها و فرصتهای موجود، راهکارهای موثری برای بهبود فضای کسبوکار استان ارائه دهند. بررسی تاثیر هر بخش بر اقتصاد استان، نیازمند یک رویکرد علمی و دادهمحور است تا بتوان سیاستگذاریهای مناسبتری را برای توسعه اقتصادی آن اتخاذ کرد.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی به عنوان یک نهاد تاثیرگذار، میتواند با استفاده از ظرفیت کمیسیونهای تخصصی، ارتباط موثرتری بین فعالان اقتصادی و نهادهای دولتی ایجاد کند. این تعامل سازنده نه تنها به شفافسازی مسائل اقتصادی کمک میکند؛ بلکه مسیر را برای اتخاذ تصمیمات بهینه در جهت رشد پایدار هموار میسازد.
گزارش عملکرد کمیسیونها و پیشنهادات جدید
در ادامه، محمود امتی، عضو هیات رئیسه اتاق مشهد، به موضوع سوم جلسه با عنوان کمیسیونهای تخصصی اتاق اشاره کرد.
نرجس خوشزبان، مدیر امور کمیسیونهای تخصصی اتاق خراسان رضوی، گزارشی از عملکرد کمیسیونها در بازه زمانی تیرماه 1402 تا دیماه 1403 ارائه داد و در ادامه گفت: در دو سال اول دوره دهم، 326 جلسه کمیسیون برگزار شد. این در حالی است که در چهار ساله دوره نهم، تعداد جلسات بیش از 210 جلسه بود؛ این امر نشاندهنده افزایش چشمگیر فعالیت کمیسیونها در دوره دهم است.
علی کبیر، دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز، در این بخش از جلسه با اشاره به بررسی عملکرد کمیسیونها و برنامهریزی برای فعالیتهای آنها در دو سال آینده گفت: پیشنهاد میشود کمیسیونهای حقوقی و قضائی و بهبود محیط کسبوکار به یک کمیسیون با عنوان «حمایت حقوقی و قضائی از کسبوکارها» ادغام شوند. همچنین، با توجه به ارتباط ماهیتی کمیسیونهای اقتصاد کلان و سرمایهگذاری و تامین مالی، پیشنهاد میشود کمیسیونی تحت عنوان «سرمایهگذاری، تامین مالی و اقتصاد کلان» ایجاد شود.
وی افزود: در خصوص کمیسیون کشاورزی، به نظر میرسد در این دوره بیشتر به موضوعات صنایع وابسته کشاورزی پرداخته شده و موضوعات کشاورزی و باغبانی تا حدی مغفول مانده است. بنابراین نظر هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد بر این است که دو کمیسیون تحت عناوین «صنایع وابسته کشاورزی» و «کشاورزی، باغبانی، دام و طیور» ایجاد شود.
تصویب عناوین جدید کمیسیونها
در پایان این جلسه، اعضای هیات نمایندگان به تصویب عناوین کمیسیونها برای فعالیت نیمه دوم دوره دهم اتاق مشهد پرداختند و در پایان این مبحث، مقرر گردید کمیسیونهای «آب و محیط زیست»، «انرژی»، «برند و تولید بدون کارخانه»، «توسعه صادرات غیرنفتی»، «حمایت حقوقی و قضایی از کسبوکارها»، «حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک»، «خدمات فنی، مهندسی و عمران»، «سرمایه گذاری، تامین مالی و اقتصاد کلان»، «سلامت»، «صنعت»، «کار و تامین اجتماعی»، «دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کشاورزی، باغبانی و دام و طیور و آبزیان»، «گردشگری و صنایع دستی»، «مالیات»، «مدیریت واردات»، «مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی» و «معدن و صنایع معدنی» در نیمه دوم فعالیت هیات نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی مشهد فعالیت نمایند.
همچنین، مقرر شد در خصوص هیات رئیسه کمیسیونها در نخستین جلسه در سال 1404 تصمیم گیری گردد.
مروری بر دستاوردهای سفر هیات تجاری-اقتصادی استان به ازبکستان
در بخش دیگری از این نشست، احمد اثنیعشری، نایب رئیس اتاق مشهد، در ابتدای جلسه به سفر هیات تجاری استان به ازبکستان اشاره کرد و گفت: این سفر به دو شهر سمرقند و بخارا انجام شد. در این سفر، با توجه به حضور برخی مسئولان دولتی در هیات، ملاقاتهای مطلوبی با مسئولان ازبکستان و فعالان اقتصادی این کشور برگزار شد. در این جلسات، تجار ازبکستان تمایل خود را برای برقراری تعاملات اقتصادی با ایران، به ویژه در قالب جلسات B2B نشان دادند.
وی ادامه داد: در این سفر، تفاهمنامهای میان اتاق مشهد و اتاق بخارا منعقد شد و همچنین توافقاتی با استاندار سمرقند صورت گرفت. ازبکستان به دلیل داشتن صنایع متنوع و سرمایهگذاریهای عظیم از سوی کشورهایی مانند آمریکا، کره و چین، مورد توجه قرار گرفته است. در مجموع، این کشور پتانسیل بالایی برای همکاریهای اقتصادی دارد؛ به طور مثال، چهار سایت تولید خودرو شورلت در این کشور ایجاد شده است.
پتانسیلهای اقتصادی و صنعتی ازبکستان
اثنیعشری در خصوص ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی ازبکستان اظهار کرد: این کشور در زمینه معادن به ویژه مس، ظرفیتهای بسیاری دارد و به دنبال بهرهبرداران خارجی است. علاوه بر این، در زمینه خدمات فنی و مهندسی، نیاز زیادی به پیمانکاران دارد. ازبکستان در حال توسعه و نیازمند همکاریهای بینالمللی است.
تاکید بر اهمیت تعاملات اقتصادی و نقل و انتقالات بانکی
در ادامه، عبدالله یزدانبخش، رئیس کمیسیون صنعت اتاق مشهد، به ظرفیتهای ازبکستان در صنعت خودرو و انتقال انرژی اشاره کرد و گفت: در سفر به ازبکستان، در جلسات B2B تعاملات خوبی میان قطعهسازان استان و شرکتهای خودروساز ازبکستان صورت گرفت. همچنین در زمینه انتقال انرژی، امکان همکاریهای خوبی وجود دارد.
وی افزود: محدودیت در نقل و انتقالات بانکی، یکی از موانع اصلی برای تعاملات بیشتر اقتصادی بود و در جلسهای که مسئول بانک صادرات حضور داشت، راهکارهایی در این زمینه مطرح شد.
دستاوردهای سفر به ازبکستان و آشنایی با فعالان اقتصادی
حسین محمدیان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق خراسان رضوی نیز، در ادامه جلسه به دستاوردهای مهم سفر به ازبکستان اشاره کرد و گفت: آشنایی فعالان اقتصادی استان با فعالان اقتصادی ازبکستان یکی از مهمترین دستاوردهای این سفر بود. در این سفر هماهنگیهای مطلوبی صورت گرفته بود و امیدواریم در سفرهای آینده نیز این همکاریها تقویت شود.
وی به سفر آتی هیات اقتصادی استان به چین نیز اشاره کرد و گفت: این سفر در اواسط اردیبهشت ماه با پرواز اختصاصی به استان سینکیانگ چین صورت خواهد گرفت.
بررسی تقویم جلسات اتاق مشهد در سال 1404
در ادامه جلسه، تقویم جلسات هیات نمایندگان اتاق مشهد در سال 1404 ارائه شد که با موافقت اعضا به تصویب رسید. همچنین پیشنهادی در خصوص برگزاری جلسات فوقالعاده در طول سال به فراخور موضوعات مطرح شد که مقرر شد تقویم جدیدی با در نظر گرفتن جلسات فوقالعاده تنظیم و به هیات نمایندگان ارائه گردد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰