به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، «محمدعلی دهقان دهنوی»، در یکصدوسیامین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خصوص تفویض اختیار ارزش گذاری زعفران به این استان به عنوان یکی از درخواستهای مطروحه در این نشست گفت: استاندار به عنوان نماینده عالی دولت و رئیسجمهور، باید از اختیارات لازم برای تصمیمگیریهای استراتژیک از جمله در حوزه محصولات صادراتی برخوردار باشد.
وی همچنین، در خصوص دریافت عوارض از صادرات زعفران اظهار کرد: این مقرره بدون توجه به ویژگیهای خاص زعفران، به تصویب رسیده و اکنون اصلاح گردیده است؛ ضمن اینکه اساساً زعفران نباید در فهرست محصولات آببر قرار میگرفت.
وی تأکید کرد: پیشنهاد استرداد وجوه دریافت شده پیشنهاد بسیار خوبی است و اگر دستگاههای مسئول با آن موافق باشند، ما نیز بهطور کامل از آن حمایت میکنیم. همچنین، واگذاری مسئولیت تصمیمگیری درباره قیمتگذاری زعفران به دستگاههای کشاورزی استان اقدام مثبتی خواهد بود؛ چرا که این دستگاهها به ارزش واقعی محصول در مرکز تولید آن اشراف دارند.
طراحی یک مدل مشخص برای صادرات ریالی به افغانستان، ضرورتی اجتنابناپذیر است
دهقاندهنوی در خصوص صادرات ریالی به افغانستان و اعتبارسنجی تجار افغانستانی به عنوان یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این نشست اظهار کرد: در بحث تجارت با افغانستان، مسائل خاصی وجود دارد که ورود رسمی نهادهای دولتی ایران در خارج از کشور به این فرآیند را دشوار کرده است. به نظر میرسد طراحی یک مدل مشخص برای تعامل و صادرات ریالی به افغانستان، ضرورتی اجتنابناپذیر است. اگر مجموعهای مانند صندوق ضمانت صادرات، اداره صنعت، معدن و تجارت استان و دیگر نهادهای مرتبط بتوانند در قالب یک جلسه مشترک به یک مدل کاربردی و عملیاتی برسند، ما آمادگی کامل برای پیگیری و اجرای آن را داریم.
دهقاندهنوی تصریح کرد: هماکنون جریان تجارت میان ایران و افغانستان، بهصورت پراکنده و غیرمتمرکز انجام میشود؛ اما در عین حال، سازوکارهای سنتی مانند شبکههای مورد اعتماد صرافیها، امکان انجام صادرات ریالی را فراهم کردهاند. در چنین شرایطی میتوان از ظرفیت این شبکهها بهره گرفت و با طراحی مدلی مشخص، دغدغههای پرداختهای ریالی را برطرف کرد؛ به نحوی که صندوق ضمانت صادرات نیز بتواند تضمینهای لازم را برای فعالان اقتصادی فراهم کند.
وی تأکید کرد: نمونههایی از همکاریهای متقابل نیز در حال اجراست؛ برای مثال، طرف افغان در برخی موارد توافق کرده است که در ازای واردات کالا از ایران، به همان میزان سرمایهگذاری مشترک در واحدهای تولیدی در افغانستان صورت گیرد که این مدلها میتواند الگویی برای گسترش تجارت مطمئن و پایدار باشد.
دهقاندهنوی خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی به عنوان دروازه تجارت ایران با افغانستان شناخته میشود و باید نقش خود را در طراحی مدلهای نوین تجاری و پایدار در منطقه تقویت کند. همچنین لازم است این نگاه در روابط با دیگر کشورهای منطقه مانند تاجیکستان نیز دنبال شود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰