به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، در ابتدای نشست، محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی، ابراز امیدواری کرد که سال پیشرو با گشایشهای مطلوبی در عرصه بینالملل برای کشور همراه باشد.
ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی استان
سپس محمود امتی، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با ارائه گزارشی مبسوط از وضعیت اقتصادی این استان اظهار داشت: درآمد مالیاتی استان در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۳۴ همت بوده که این رقم از پیشبینی ۳۰ همت برای خراسان رضوی فراتر رفته است.
وی افزود: نرخ بیکاری استان در پاییز ۱۴۰۳ ۶.۶ درصد بوده و از این لحاظ، خراسان رضوی در جایگاه یازدهم کشوری قرار داشت. نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز، ۴۶ درصد بوده که در این زمینه کسب رتبه دوم کشور گزارش شده است.
امتی، سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور (بدون درآمدهای نفتی) را ۵.۱ درصد و سهم خراسان رضوی از جمعیت کشور را ۸ درصد اعلام کرد.
وی در ادامه، نرخ تورم 11 ماهه استان را ۳۳.۱ درصد اعلام کرد و گفت: در حوزه سرمایهگذاری خارجی، طی این مدت، ۵۰ طرح به ارزش حدود ۲۶۹ میلیون دلار مصوب شده است.
رشد قابل توجه صادرات و ترانزیت خارجی
امتی سپس، به آمارهای تجارت اشاره کرد و گفت: طی ۱۱ ماهه نخست سال گذشته، سه میلیون و ۷۶ هزار تن کالا به ارزش ۲.۱ میلیارد دلار از گمرکها و بازارچههای مرزی استان صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۱۶ درصد و از نظر ارزشی ۳۸.۴ درصد رشد داشته است. در همین مدت، ۲۷۰ هزار تن کالا به ارزش ۶۶۷ میلیون دلار نیز وارد استان شده که افزایش ۵ درصدی در وزن و ۰.۴ درصدی در ارزش را نشان میدهد.
وی با اشاره به صادرات ایران به افغانستان به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار، گفت: البته طبق اعلام افغانستان، واردات این کشور از ایران بیش از ۳.۳ میلیارد دلار بوده است.
امتی در خصوص عملکرد استان در حوزه ترانزیت خارجی نیز اظهار کرد: ترانزیت از مبدأ استان ۲.۲۴۶ میلیون تن با رشد ۱۰۷ درصدی و ترانزیت به مقصد استان ۲.۹۶۳ میلیون تن با رشد ۱۸ درصدی انجام شده است. مجموع ترانزیت خارجی استان در این بازه، ۴.۶۴۱ میلیون تن و رشد آن ۴۹ درصد بوده است.
وی مجموع سپردههای استان را بر اساس آمار بانک مرکزی، ۴۸۱ همت اعلام کرد و افزود: پس از کسر سپرده قانونی، سپرده خالص ۴۲۷ همت و تسهیلات پرداختی (اعلامی از سوی بانکها) ۳۲۱ همت بوده که نشان میدهد نسبت مصارف به منابع بانکی استان ۷۵ درصد است.
تحلیل وضعیت بازار کار و منابع انسانی
در ادامه این جلسه، احمد اثنیعشری، نایب رئیس اتاق خراسان رضوی، گریزی به وضعیت منابع انسانی زد و اظهار داشت: بیشترین نرخ ماندگاری کارکنان با بیش از ۸ سال در بانکها و کمترین آن با حدود ۲ سال در شرکتهای فناوری اطلاعات ثبت شده است.
وی همچنین بیان کرد: ۶۸ درصد نیروی انسانی استان دارای مدرک کارشناسی و بالاتر است و طبق برآوردها، نسل Z تنها یک سال در شرکتها ماندگاری دارند.
تأکید بر اتخاذ راهبردهای تخصصی در کمیسیونهای اتاق بازرگانی
علیمحمد شریعتیمقدم، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد نیز در بخشی از این جلسه، با مرور دو سال فعالیت کمیسیونها، بر ضرورت تعیین دو تا سه راهبرد اصلی برای هر کمیسیون تأکید کرد و گفت: توجه به موضوعات روز و پیگیری مسائل بر اساس حوزه تخصصی هر کمیسیون اهمیت بالایی دارد.
وی همچنین پیشنهاد داد: تولید محتوا برای روزهای ملی مرتبط با استان با هدف افزایش اثرگذاری اقتصادی آنها در دستور کار اتاق مشهد قرار گیرد.
لزوم توجه به دانشمحوری و نیاز بازار کار
رضا حمیدی، دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در سخنانی، کاهش رتبه ایران در حوزه علمی جهان و ضعف در تبدیل علم به عمل را یادآور شد و گفت: اتاق بازرگانی باید در این حوزه ورود جدی داشته باشد. همچنین تعیین دستمزد باید متناسب با سطح زندگی هر منطقه باشد، همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته.
وی بر اهمیت توسعه صنعت سوغات در مشهد تأکید کرد و افزود: در حالی که این صنعت باید رتبه اول را داشته باشد، در حاشیه حرم رضوی، کالاهای وارداتی نظیر لباس چینی فروخته میشود.
حمیدی، کمبود نیروی کار در بخش صنعت، ضرورت پیگیری رشتههای تحصیلی متناسب با نیاز کشور و مطالبه گری برای بازنگری در سیاستهای آموزشی را از دیگر موضوعات کلیدی عنوان کرد که بایستی در بررسیهای کارشناسانه اتاق مشهد جای گیرد.
ضرورت توجه به ایفای مسئولیت اجتماعی و مطالبهگری برای توسعه استان
محمدحسین روشنک، عضو هیأت رئیسه اتاق مشهد نیز، با اشاره به راهاندازی پویش «مقابله با تصادفات» توسط کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق خراسان رضوی، تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی باید نقش فعالتری در مطالبهگری ایفا کند و مسئولیت اجتماعی را نیز در اولویت قرار دهد.
وی با تأکید بر لزوم همافزایی با استاندار در این حوزه افزود: عقبماندگی استان در برخی شاخصهای اقتصادی ناشی از ضعف مطالبهگری است.
توجه به نقش اتاق در دیپلماسی اقتصادی
حسین محمدیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم در ادامه جلسه با اشاره به سه روز ملی مرتبط با خراسان، خواستار تعریف نقش مشخص برای اتاق مشهد در برجسته سازی این مناسبتها شد و گفت: در برخی شهرها، این ایام به خوبی برجستهسازی میشود؛ اما نقش اتاق بازرگانی در این زمینه مشخص نیست.
وی افزود: باید از ظرفیت رسانه برای پیگیری هدفمند مطالبهگری استفاده شود.
معرفی رؤسای کمیسیونهای تخصصی اتاق مشهد
در بخش دیگری از این جلسه، رؤسای کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی مشهد برای دو ساله دوم دوره دهم فعالیت این اتاق به شرح زیر معرفی شدند:
- کمیسیون آب و محیط زیست: محمد علایی
- کمیسیون انرژی: نسرین یوسفی عارفی
- کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه: احمد اثنی عشری
- کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی: حسین محمدیان
- کمیسیون حمایت حقوقی و قضایی از کسبوکارها: محمدمهدی شکورزاده
- کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک: احمد زمانیان
- کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران: محسن خنداندل
- کمیسیون سرمایهگذاری، تأمین مالی و اقتصاد کلان: محمدعلی چمنیان
- کمیسیون سلامت: مرتضی کرباسی
- کمیسیون صنعت: عبدالله یزدانبخش
- کمیسیون کار و تأمین اجتماعی: جواد نیشابوری
- کمیسیون دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی: علیمحمد شریعتیمقدم
- کمیسیون کشاورزی: احمد سلحشور
- کمیسیون گردشگری و صنایعدستی: مژگان ثابت تیموری
- کمیسیون مدیریت واردات: سعید بامشکی
- کمیسیون مسئولیت اجتماعی: محمدحسین روشنک
- کمیسیون معدن و صنایع معدنی: غلامرضا نازپرور
همچنین مقرر گردید در خصوص کمیسیون مالیات، تصمیمگیری در جلسات آتی صورت گیرد. انتخاب نواب رئیس کمیسیونها نیز با معرفی فرد مدنظر توسط رئیس هر کمیسیون با هماهنگی دبیرکل اتاق بازرگانی مشهد انجام خواهد شد.
گفتنی است در بخش پایانی این نشست، زهرا حجت، مدیرعامل مؤسسه خیریه همدم، با اهدای اثری از دختران این مجموعه، از حمایتهای اتاق بازرگانی مشهد قدردانی کرد و گفت: مؤسسه همدم در میان ۱۸۰۰ خیریه کشور موفق به کسب نشان ملی نیکوکاری شده و تنها خیریه مشهدی دارنده این نشان است. این نشان بر مبنای شفافیت مالی اهدا میشود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰