ضرورت توانمندسازی نوجوانان و جوانان در حوزه اقتصاد دیجیتال
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، علی محمد شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی مشهد در این نشست اظهار کرد: این کمیسیون با محوریت مزیتهای تجاری استان، طرح توانمندسازی نوجوانان و جوانان در حوزه مهارتآفرینی دیجیتال و هوش تجاری را در دستور کار قرار داده است. البته استعدادیابی به تنهایی کافی نیست و باید به یک راهکار در حوزه ارتقای دانش دیجیتالی نسل جدید برسیم تا کیفیت آموزش ارتقا یابد و میبایست از روشهای جدید برای این موضوع محوری استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه کارآفرینی خلأهایی در حوزه بکارگیری و مهارت افزایی نوجوانان و جوانان وجود دارد، کمتر جایی در حوزه کارآفرینی وجود دارد که بهروزرسانی اطلاعات آن مطابق با درک نوجوانان و جوانان طی فرآیندی باشد که دائمی بوده و اثرگذار بماند، در این زمینه بایستی سرمایهگذاری برای ارتقای مهارت نوجوانان در حوزه دیجیتال صورت گیرد و با بهره گیری از تجارب بینالمللی و ظرفیتهای بومی و منطقهای این آموزشها توسعه یابد.
شریعتی مقدم با اشاره به پیشنهاد این کمیسیون مبنی بر تمرکز بر مزیتهای مختلف اقتصادی استانها در این طرح اظهار کرد: استفاده از مزیتهای مختلف اقتصادی استانها، برای تولیدات مختلف در حوزه دیجیتال و استفاده از زیرساختهای جدید برای معرفی و فروش کار تجاری در آینده میتواند موثر باشد.
رئیس کمیسیون دانشبنیان اتاق مشهد با بیان اینکه هدف کمیسیون ارائه کار پیشرفتهتر و بهروزتری در حوزه آموزشی است، گفت: ضروری است از یک الگوی بینالمللی در این زمینه استفاده کنیم و به سرمایهگذاری در این حیطه بیندیشیم. همچنین، میتوان ابعاد این موضوع را در نشستهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح و پیگیری کرد.
طرح ایجاد «منطقه آزاد مجازی» و «پارک مجازی» در دست تهیه است
حسن هاشمی، نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای استان در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات، بر ضرورت برنامهریزی برای استفاده از فرصتهای پیشرو در این حوزه تاکید کرد.
هاشمی با اشاره به تحولات پیشبینی شده در فضای بینالملل و داخلی از جمله باز شدن فضای فیلترینگ، از نخبگان استان خواست تا با پیشبینی آینده، برنامههای مناسبی را برای بهرهبرداری از این فضا تدوین کنند.
وی همچنین، با اشاره به برنامههای وزارت ارتباطات برای توسعه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات خراسان رضوی، گفت: به زودی فراخوانهایی برای شرکتها در خصوص اخذ زمین برای استقرار در پارک مذکور و دریافت تسهیلات بانکی ارسال میشود تا در اکوسیستمی که مستقر میشوند، بتوانند مسیر توسعه را طی کنند.
هاشمی در ادامه به طرح «منطقه آزاد مجازی» و «پارک مجازی» اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی در این زمینه پیشگام است و پیشنویسهای مربوطه از این استان در حال تدوین است. پارک مجازی میتواند کمک زیادی به اکوسیستم کل کشور در حوزه ارتباطات باشد. در این راستا بازدیدهایی از کشور امارات با مناطق آزاد تجاری آن برای تکمیل سند منطقه آزاد مجازی برگزار شده است.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از فرصتهای جدید در حوزه اقتصاد دیجیتال، از جامعه صنعتی و نخبگانی استان خواست تا سرفصلهای جدیدی را در این حوزه تعریف کرده و از فضای ایجاد شده بهرهبرداری کنند.
تلاش برای بهرهگیری از ظرفیت ماینینگ در پارک مجازی
نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در بخش دیگری از این نشست با انتقاد از توقف صدور مجوز (پروانه بهرهبرداری) برای سرمایهگذاران حوزه ماینینگ (ارز دیجیتال) در استان از تلاش برای استفاده از این ظرفیت در پارک مجازی که قرار است در مشهد ایجاد شود، خبر داد.
هاشمی با اشاره به استقبال گسترده فعالان حوزه ماینینگ در زمان صدور پروانه بهرهبرداری برای آنها گفت: در مقطعی که دولت مجوز صدور پروانه بهرهبرداری داد، فقط در خراسان رضوی 6 هزار نفر فعال در حوزه ماینینگ اعلام آمادگی کردند. ما اصرار داشتیم که حداقل دارندگان ماینرها برای دریافت پروانه بهره برداری ثبتنام کنند تا شناسنامهدار شوند. این موضوع سبب میشود که فعالیت در این حوزه از لایه خاکستری خارج شود و شفافیت حاکم گردد. بر همین اساس، بنا داریم از این ظرفیت به صورت گلخانهای در پارک مجازی استفاده کنیم و موافقت ضمنی مسئولان را در این زمینه اخذ نمودهایم.
وی در ادامه، هموارسازی زمینه اقتصاد دیجیتال را کلید توسعه این حوزه دانست و بر لزوم تعریف دقیق اقتصاد بخش دیجیتال برای جذب سرمایه و تخصیص امکانات تاکید کرد.
هاشمی با بیان اینکه رشد در هر بخش مستلزم تعریف اقتصاد آن است، گفت: اگر بتوانیم به درستی به جمعبندی برسیم و مساله را حل نموده و مشخص کنیم در کجا از دولت بودجه و امکانات بگیریم، قطعا در ادامه موارد مربوط به سرمایهگذاری، آموزش و… در این بخش شکل خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اهمیت در نظر گرفتن اکوسیستم بومی استان برای رشد اقتصاد دیجیتال، افزود: باید برای رشد اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی، اکوسیستم استان در نظر گرفته شود؛ زیرا شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن متفاوت از استانهای دیگر است تا مسیر فعالیتهایی که میتوانیم انجام دهیم، مشخص شود.
تأکید بر توسعه مهارتهای دیجیتال، ساختاردهی کمیسیون و تقویت ارتباط با نهادهای سیاستگذار
سهیل پروازی، دبیر کمیسیون دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در جریان این نشست با تشریح دستورکارهای سهگانه جلسه، بر اهمیت برنامهریزی ساختارمند برای توسعه زیستبوم دیجیتال استان تأکید کرد.
وی در تشریح نخستین دستورکار گفت: طرح توانمندسازی نوجوانان و جوانان استان با موضوع مهارتآفرینی دیجیتال و هوش تجاری، ادامهای بر مشارکت کمیسیون در رویداد جهانی روز دختران در ICT است. این طرح با هدف ارتقاء مهارتهای دیجیتال کاربردی و تقویت هوش تجاری نسل جوان، بهویژه در مناطق کمبرخوردار و حاشیهای، طراحی شده و تلاش دارد با تکیه بر مزیتهای بومی استان همچون زعفران، فرش، فیروزه و صنایعدستی، نسل نوآور و تحلیلگر آینده را تربیت کند.
پروازی با اشاره به محورهای عملیاتی این طرح افزود: در این مدل، مسیر آموزش دیجیتال، تحلیل بازار، استفاده از ابزارهای نوین مانند Power BI، Google Data Studio و پیوند با بازار بومی پیشبینی شده و فاز پایلوت آن در مناطقی چون نیشابور، خواف و حاشیه شهر مشهد اجرا خواهد شد.
دبیر کمیسیون در ادامه به بررسی پیشنهاد تشکیل کمیتههای تخصصی ذیل کمیسیون پرداخت و گفت: به دلیل گستردگی حوزههای دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، تشکیل کمیته توسعه شرکتهای دانشبنیان، کمیته اقتصاد دیجیتال و تحول بازارها، و کمیته هوش مصنوعی و هوش تجاری، سه ساختار پیشنهادی هستند.
پروازی در بررسی سومین محور جلسه، راهکارهای ارتباط مؤثر با شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان را تشریح کرد و با تاکید بر ضرورت مستندسازی منظم موضوعات قابل طرح در شورا افزود: در جلسات کمیتهها بخشی با عنوان پیوست احصای مسائل در نظر گرفته خواهد شد تا خروجیهای میدانی اعضا، پس از پالایش و اولویتبندی، به صورت منسجم به دبیرخانه شورا ارسال گردد.
عضویت خراسان رضوی در هیات امنای پارک فاوا؛ فرصتی برای توسعه زیستبوم فناوری
محمدرضا خلیلی، رئیس پردیس رضوی پارک فاوا خراسان رضوی نیز با اشاره به عضویت نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی مشهد در هیات امنای پارک فاوا (پارک علم فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور) اظهار کرد: خراسان رضوی دومین استانی است که توانسته در پارک فاوا عضویت داشته باشد و امیدواریم با تلاش همه دستاندرکاران و داشتن این کرسی به عنوان نماینده استان، از این فرصت به نفع و توسعه خراسان رضوی بهره گیریم.
وی با اشاره به سفر وزیر ارتباطات به مشهد در سال گذشته و قول حمایت وی از زیستبوم فناوری استان، از آخرین وضعیت واگذاری 10 هکتار زمین به ایجاد پارک مجازی در مشهد سخن گفت و در خصوص موانع موجود بر سر راه واگذاری زمین برای ساخت پارک مجازی اظهار کرد: مسیر عبور زیرساخت از داخل این اراضی، متروکه بود و دستگاههای نظارتی در این خصوص بازنگری انجام دادند و دستاندرکاران توانستند با وجود همه مشکلات، مصوبهای برای واگذاری این مسیر به استان برای ایجاد پارک مجازی دریافت کنند.
خلیلی افزود: خوشبختانه اولین جلسهای که در شرکت آب منطقهای داشتیم، منجر به رفع نگرانیها در این زمینه شد و امیدواریم کمیسیون ماده 5 استان تا پایان خردادماه مصوبه لازم را صادر کند تا امکان واگذاری زمینها میسر شود.
وی با دعوت از فعالان اقتصادی برای همکاری در توسعه پارک مجازی، تاکید کرد: هیچ زمینی داخل شهر با این شرایط مطلوب واگذاری تا به حال اتفاق نیفتاده است، لذا زیستبوم پارک مجازی با بهترین شرایط در بافت شهری به فعالان اقتصادی واگذار میشود.
مهران مرشد، عضو کمیسیون مالیات اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست، بر ضرورت آموزش صاحبان صنایع خرد و متوسط مستقر در استان در حوزه قوانین مالیاتی و نقش اتاق بازرگانی در کمک به رفع این خلأها و تسهیل فعالیت فعالان اقتصادی در حوزه اقتصاد دیجیتال و دانشبنیان تاکید کرد و گفت: به نظر من این وظیفه ذاتی اتاق بازرگانی است که در این زمینه وارد عمل شود
هاشمی، نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این بخش از جلسه گفت: با توجه به آغاز تعطیلات تابستانی دانشآموزان در 55 روز آینده، پیشنهاد میشود با برنامهریزی از هماکنون، فرصتی برای پر کردن اوقات فراغت آنان با برنامههای هدفمند و در راستای توسعه مهارتهایشان در حوزه دیجیتال فراهم شود.
هاشمی افزود: این برنامهریزی میتواند با همکاری اتاق بازرگانی خراسان رضوی و سایر نهادهای مرتبط به ویژه کمیسیون دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی انجام گیرد و با محوریت مزیتهای تجاری استان به توانمندسازی نوجوانان و جوانان کمک نماید.
به گفته وی این برنامهها میتوانند شامل مواردی از جمله برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، کارگاههای عملی، بازدید از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها، برگزاری مسابقات و رویدادهای نوآورانه، ایجاد بستری برای ارتباط دانشآموزان با فعالان حوزه دیجیتال باشند که می توان با استفاده از این فرصت، گامی موثر در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص و آماده برای ورود به بازار کار دیجیتال برداشت و به توسعه اقتصاد دانشبنیان استان کمک کرد.
گفتنی است؛ در ادامه این نشست، تشکیل کمیتههای تخصصی ذیل کمیسیون دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی از سوی اعضا مورد بررسی قرار گرفت و برخی از حضار پیشنهاداتی در خصوص اضافه شدن کمیتههای دیگر یا تغییر عنوان برخی کمیته ها ارائه نمودند.
عناوین کمیتههای مزبور شامل کمیته توسعه زیست بوم شرکتهای دانش بنیان، کمیته اقتصاد دیجیتال و تحول بازارها؛ کمیته هوش مصنوعی و هوش تجاری بود و در ادامه این جلسه پیشنهاد شد؛ آیین نامه تشکیل کمیتهها نیز مورد بررسی قرار گرفت.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰