از جمله این موضوعات که هنوز در پیچ و خم موضوعات اداری و بده و بستان های دستگاه های اجرایی با هم است، موضوع واگذاری کارخانه خانه سازی به شرکت های دانش بنیان بود. در جانمایی محل های استقرار شرکت های دانش بنیان نکته مهم و قابل توجه، نزدیک بودن به شهر یا به نوعی قرار گرفتن در شهر است چرا که اغلب شرکت های دانش بنیان در حوزه آی تی فعالیت می کنند و این شرکت ها به دلیل نوع فعالیت و نوع نیروی انسانی فعال در شرکت ها هیچ علاقه ای به خروج از محدوده شهری ندارند اما در این زمینه، هزینه های تغییر وضعیت کاربری از مسکونی به تجاری دست و پای شرکت ها را بسته است هرچند طبق قانون، شرکت های دانش بنیان می توانند بدون تغییر کاربری در کاربری مسکونی نیز به فعالیت بپردازند اما این موضوع برای اجرایی شدن با مشکلاتی روبه رو بوده است.
لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان درباره رفع موانع استقرار شرکت های دانش بنیان در شهر وشهرک های صنعتی به خراسان گفت: شرکت های دانش بنیان چند مانع اساسی در استان داشتند که اولین مشکل مربوط به کمبود زمین مناسب بود. شرکت ها اظهار می کردند که ما در تامین زمین مناسب دچار مشکل هستیم. درباره استقرار در شهرک های صنعتی به جز اعطای 100 هکتاری زمین در شهرک صنعتی توس، 100 هکتار دیگر قرار شد در شهرک ماشین ابزار به شرکت ها داده شود که البته به علت ویلا سازی در محدوده هایی که به شرکت های دانش بنیان واگذار شده و موضوع دستور قضایی برای تخریب ویلاها، اعطای زمین زمان بر خواهد بود بنابراین قرار شد نقشه محدوده های اعطایی اصلاح شود.
لبافی برای استقرار شرکت ها در شهر اظهار کرد: در جلسه ای که با حضور بعضی از اعضای شورای شهر تشکیل شد، برای استقرار دفاتر شرکت های دانش بنیان در شهر، شورا اعلام کرده بود که مشکلی ندارد و قرار شد شهرداری بر اساس تکالیف قانونی که اجازه داده دفاتر شرکت های دانش بنیان در شهر در اماکن غیر تجاری باشد؛ عمل کند. این موضوع از طریق استانداری به تمام شهرداری های سراسر استان ابلاغ شد.
او درباره موارد مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان که در مکانی غیر از پارک علم و فناوری مستقر هستند، تصریح کرد: بر اساس مقرراتی که وجود دارد، شرکت های دانش بنیانی که در داخل پارک ها مستقر هستند از معافیت مالیاتی بهره مندند که البته آن جا هم ضوابطی وجود دارد؛ مرجع بالادستی فهرست این شرکت ها را اعلام می کند. شرکت های دانش بنیان معتقدند همه آن ها معافیت مالیاتی دارند اما اداره کل مالیاتی استان فقط شرکت هایی را که در پارک مستقر هستند، معاف از مالیات دانسته است که البته معاون اداره کل مالیات هم اظهار کرده استعلامی که از مراجع بالاتر انجام شده، نظرشان را تصدیق می کند اما طبق مصوبه شورای گفت و گو، تسری معافیت مالیاتی برای دیگر شرکت های دانش بنیانی که در شهر مستقر هستند، علاوه بر شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری است چرا که اعمال همه فشار به استقرار در پارک کار معقولی نیست.
رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت استان درباره رسالت پارک علم و فناوری خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی پارک این است که شرکت های دانش بنیان نو پا را آن جا بیاورد تا مدتی این شرکت ها از تسهیلاتی که در پارک وجود دارد، استفاده کنند و پس از قوی شدن آن ها را رها سازی کند و پارک به طور مرتب گروه جدیدی را بپذیرد.
لبافی در باره موانع دریافت تسهیلات شرکت های دانش بنیان نیز افزود: شبکه بانکی و اداره کل اقتصاد دارایی برخلاف شرکت های دانش بنیان که معتقد بودند منابع برای ارائه تسهیلات قفل است؛ اعلام کردند منابع کافی برای ارائه وجود دارد اما خود شرکت ها موانعی دارند که نمی توانند تسهیلات را دریافت کنند که مصوب شد اداره کل اقتصاد، دارایی و شبکه بانکی موانع را به سمع و نظر شرکت ها برسانند منتها تا الان پاسخی دریافت نکرده ایم.مکارم رئیس هیئت مدیره شتاب دهنده فردوسی در باره واگذاری زمین به شرکت های دانش بنیان در شهر به خراسان گفت: طبق قانون جهش دانش بنیان که مصوبه ملی است، قرار بر این بود که شرکت های دانش بنیان که دفاترشان در داخل شهر است؛ شهرداری ها به آن ها اجازه بدهند از فضای مسکونی نیز مشروط به اعتراض نکردن افراد ساکن در ساختمان استفاده کنند و این موضوع به شدت برای شرکت های دانش بنیان خوب است چرا که یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان هزینه زیادی است که در تبدیل کاربری مسکونی به تجاری می پردازند.