به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، «غلامرضا نازپرور» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در حال حاضر، بسیاری از مواد معدنی استخراج شده در استان، از جمله پلیمتالها، مس و کرومیت، در واحدهای فرآوری مستقر در خراسان رضوی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. در حوزه سنگآهن نیز گامهایی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش برداشته شده است؛ بهگونهای که صادرات خام به چین کاهش یافته و در بحث فرآوری، تا مرحله تولید آهن اسفنجی پیش رفتهایم. امید داریم کارخانههای تولید مقاطع فولادی نیز در استان راهاندازی شود تا در این عرصه شاهد رونق هر چه بیشتر در استان باشیم.
ناترازی انرژی، کمبود ناریه و فرسودگی ماشینآلات؛ مهمترین چالشهای معادن
نازپرور، ناترازی انرژی، کمبود مواد ناریه و فرسودگی ماشینآلات را از جمله مهمترین موانع بهرهبرداری بهینه از معادن دانست و گفت: تولید بدون انرژی ممکن نیست. در حالیکه شعار سال سرمایهگذاری برای تولید است، زیرساختهای لازم به ویژه در حوزه تامین انرژی و ناریه با چالشهای جدی مواجهاند. همچنین، بخش عمدهای از ماشینآلات معدنی فرسوده بوده و تامین ماشینآلات جدید با محدودیتهای متعددی همراه شده است.
وی تاکید کرد: تولیدکنندگان داخلی ماشینآلات، ظرفیت پاسخگویی کامل به نیاز کشور را ندارند. در این شرایط باید امکان واردات ماشینآلات برای بهرهبرداران دارای مجوز فراهم شود و حداقل برای یک دوره زمانی مشخص، بدون اعمال محدودیتهای سختگیرانه باید این مهم در دستور کار قرار گیرد.
توسعه معادن کوچک و بهرهگیری از تکنولوژی روز، نیازمند زیرساخت است
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد، استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی و راهکارهای دانشبنیان را عاملی موثر در افزایش بهرهوری معادن دانست و افزود: بخش زیادی از معادن کشور در مناطق دورافتاده و کمبرخوردار قرار دارند. فراهمسازی زیرساختهایی مانند برق و اینترنت برای بهرهبرداران ضروری است تا بتوانند از تکنولوژیهای نوین بهره بگیرند.
نازپرور همچنین، با اشاره به لزوم فراهم کردن امنیت اقتصادی و سیاسی برای سرمایهگذاران گفت: مواد معدنی به دلیل ارزش افزوده بالا، میتوانند زمینهساز جذب سرمایهگذار باشند؛ اما تا زمانیکه سرمایهگذار در تامین انرژی، مواد اولیه و امنیت بازگشت سرمایه اطمینان نداشته باشد، نمیتوان انتظار حضور جدی او را داشت.
وی تاکید کرد: باید حوزه معدن را بهعنوان بخش مولد اقتصاد کشور بشناسیم و در اولویت تخصیص منابع قرار دهیم؛ چراکه اگر معادن فعال نباشند، بسیاری از صنایع پاییندستی دچار اختلال خواهند شد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰