در سالهای اخیر، صنعت این کشور بهدلیل افزایش قیمت انرژی پس از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین و همچنین رقابت فزاینده از سوی چین با مشکلات جدی مواجه بوده است.رشد تولید در ماه مه بیشتر ناشی از رشد چشمگیر در بخشهای خودرو، داروسازی و انرژی بوده است؛ جایی که تولید به ترتیب ۴.۹درصد، ۱۰درصد و ۱۰.۸درصد افزایش یافته است. رشد تولید در دو بخش خودرو و داروسازی به معنای تقاضای صادراتی قوی است؛ هرچند این بخشها تحت فشار تعرفههای اعمالشده بر کالاهای اتحادیه اروپا در بازار آمریکا قرار دارند.
کارشناسان شرکت Capital Economics بهویژه اقتصاددان فرانسیکا پالماس در یادداشتی به مشتریان خود اشاره کردهاند که همچنان شاهد حرکت زودهنگام شرکتهای آمریکایی برای ذخیرهسازی کالاهای خارجی پیش از اعمال تعرفهها (پیشخرید تعرفهای) در بخش داروسازی هستند؛ اما تولید در سایر بخشها نیز نسبت به تعرفهها مقاومتر از آن چیزی است که انتظار میرفت. جالب است که بخش داروسازی تا کنون از تعرفهها معاف بوده، اما بخش خودرو با تعرفه ۲۵درصدی مواجه است.پالماس تاکید کرده که این وضعیت نشان میدهد صنعت تا حدودی در برابر تعرفهها تابآوری داشته است؛ حتی پیش از اعلام تعرفههای احتمالی جدیدی که اتحادیه اروپا قرار است در آینده نزدیک با آن روبهرو شود. انتظار میرود که هفته جاری جزئیات بیشتری از این تعرفهها منتشر شود.
ترامپ تهدید کرده است که اگر آمریکا و اتحادیه اروپا تا تاریخ ۹ژوئیه به توافق تجاری نرسند، تعرفهها را افزایش خواهد داد.با وجود این موفقیتها، صنعت آلمان با چالشهای دیگری نیز روبهرو است که فراتر از مسائل تجاری با آمریکا است. بهعنوان مثال، سفارشهای جدید تولید در آلمان که نشاندهنده آینده بخش صنعت است، در ماه مه ۱.۴درصد کاهش یافته و همچنین تولید صنعتی در فرانسه، همسایه آلمان ۰.۵درصد کاهش داشته است.این شرایط نشان میدهد که صنعت اروپا در کل تحت فشار است؛ اما بخشهایی از آن مانند خودروسازی و داروسازی در آلمان توانستهاند تا حدودی مقاومت نشان دهند و رشد داشته باشند.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰