به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی، «شهرام عیدیزاده» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: تدوین سند آمایش استان در بهترین وضعیت ممکن و با در نظر گرفتن ابعاد مختلف خصوصا مباحث مرتبط با بخش اقتصاد، از اصلیترین دغدغههای اتاق مشهد میباشد که نسبت به آن به طور مستمر پیگیریهای متعددی صورت میگیرد.
وی افزود: مواردی که در سند آمایش استان زیر ذرهبین اتاق بازرگانی مشهد قرار گرفته است، مباحث مرتبط با حیطههای اقتصادی از جمله صنعت، معدن، کشاورزی و خصوصا سرفصلهای اقتصاد کلان میباشد. از همین رو، اتاق مشهد با مسئولان ذیربط در تدوین این سند از جمله سازمان مدیریت و برنامهریزی و جهاد دانشگاهی، جلسات مختلف و متعددی برگزارکرده و به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات پارلمان بخش خصوصی در این خصوص پرداخته است.
عیدی زاده به تشریح برخی نظرات اتاق مشهد نسبت به سند آمایش استان پرداخت و گفت: در سند آمایش استان، صنایع همگن بر اساس میزان آببر بودن، سبک یا سنگین بودن، سطح تکنولوژی و… تقسیمبندی شده است. اتاق مشهد در این زمینه پیشنهاد کرد شاخصهای دستهبندی صنایع به یک یا چند مورد دیگر افزایش پیدا کند. به عنوان مثال، صنایع موجود در شهرک صنعتی به زیرساختها، تمهیدات مشترک و پیوندهای پسین و پیشین نیاز دارند که میبایست در این سند به آن توجه نمود.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای اتاق مشهد ادامه داد: در بخش محیط زیست سند آمایش استان نیز، به موضوع مهم آلودگی هوا هیچ اشارهای نشده است. بر همین اساس، اتاق مشهد پیشنهاداتی در راستای بهبود عملکرد سند در این حوزه ارائه کرده است.
به گفته عیدیزاده، در بخش کشاورزی سند آمایش استان نیز نقاط قوت و ضعفی وجود دارد. فرصتها و تهدیدهایی که در این بخش وجود دارد، به میزان کافی و مطلوب تشریح نشده و به بسیاری از نکات مهمی که در این حیطه وجود دارد، اشاره نشده است.
وی اظهار کرد: پیشنهادهای اتاق در مباحث مذکور به صورت مکاتبهای برای مسئولان ذیربط در تدوین سند آمایش استان ارسال گردید. همچنین، طی جلسه اخیری که اتاق مشهد با مسئولان ذیربط در تدوین این سند برگزار کرد، به نکات مهمتر، عمیقتر و قابل توجه دیگری اشاره شد. طی جلسه مزبور از مباحث شناختی گذر کرده و به بررسی و برنامهریزی جهت افزایش بهرهوری از منابع استانی پرداخته شد.
ارائه پیشنهاد در خصوص نحوه تقسیمبندی صنایع استان
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای اتاق مشهد بیان کرد: تقسیمبندی شهرستانها از منظر نوع و وضعیت صنایع مختلفی که در آنها وجود دارد نیز از دیگر پیشنهاداتی بود که اتاق مشهد ارائه نمود. نخستین پیشنهادی که اتاق مشهد در این زمینه ارائه کرد، عدم تقسیمبندی صنایع استانی به صورت شهرستانی بود. معتقدیم اگر تقسیمبندی صنایع استانی به شکل دشت یا منطقهای صورت پذیرد، نتایج و مزایای مطلوبتری نیز در پی خواهد داشت و به شکل مطلوبتری فعالان اقتصادی را نسبت به سرمایه گذاری راهنمایی خواهد کرد. همچنین اتاق مشهد پیشنهاد کرد در تدوین سند آمایش استان و تعیین آیتمهای مرتبط با صنایع، دقت و توجه لازم نسبت به مقوله آلودگی محیط زیست [شامل آب، خاک، هوا و… ] صورت گیرد.
وی گفت: متاسفانه در سند آمایش استان به صنایع هایتک و هوشمند نیز هیچ اشارهای نشده است. ما میبایست در تدوین این سند آیندهنگر بوده و نگاه نوینی نسبت به رشد و توسعه صنایع داشته باشیم تا شاهد پیشرفت و ظهور صنایع جدید باشیم.
عیدیزاده با بیان اینکه ارائه نظر و پیشنهاد در خصوص سند آمایش خراسانرضوی همچنان ادامه دارد و به مرور زمان تکمیل خواهد شد، تصریح کرد: اتاق مشهد در تلاش است با برگزاری جلسات متعدد با مسئولان ذیربط و ارائه نظرات دقیق و همهجانبه، وظیفه خود را به عنوان مدافع بخش خصوصی به نحو احسن ایفا کند.