• امروز : دوشنبه - 5 آذر - 1403
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل 4026 امروز 0
13

زیرساخت‌های کم‌رنگ برای میزبانی پر‌رنگ!

  • کد خبر : 5531
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۹:۳۸
زیرساخت‌های کم‌رنگ برای میزبانی پر‌رنگ!
«فعلا به مشهد سفر نکنید!» این هشدار از زمان کاهش شدید دما و افت فشار گاز در برخی رسانه ها و از زبان مسئولان مختلف منتشر شد. حالا هم اعلام شده است تعطیلی واحدهای اقامتی مشهد تا 13بهمن ادامه دارد.

شاید در شرایط کنونی این پیام عادی و منطقی به نظر برسد، اما از نگاه کسانی که نانشان به حضور زائران گره خورده است، ماجرا تفاوت می کند. از نظر آن ها این روش، پاک کردن صورت مسئله است. هتل ها و مراکز اقامتی از آن مشاغلی هستند که به طور مستقیم از این راه حل به ظاهر ساده ضرر هنگفتی می بینند. کمبود سوخت جایگزین و نبود زیرساخت مناسب، باعث شده است در این مدت، 90مرکز اقامتی اعلام تعطیلی کنند و ضریب اشغال برخی هتل ها تا 10درصد کاهش یابد. همچنین به گزارش ایسنا و به گفته دبیر جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی ایران، از ابتدای دی باتوجه به سردی هوا شاهد بارش برف، مشکلات جاده ای، قطعی و کاهش فشار گاز بوده ایم که این موضوع، ضریب اشغال اقامتگاه های بوم گردی خراسان رضوی را به صفر رسانده است.

در فصل خلوت، سفر نکردن را تبلیغ نکنید
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این باره می گوید: مدتی است مخابره می کنند که زائران فعلا به مشهد سفر نکنند. ازطرفی به علت کمبود انرژی، به واحدهای اقامتی اعلام شد که اگر می توانند، تعطیل یا از سوخت دوم استفاده کنند، این درحالی است که بسیاری از هتل ها ظرفیت استفاده از سوخت دوم را ندارند.
مهدی آجیلیان می افزاید: به جای پاک کردن صورت مسئله باید ریشه مشکل را پیدا کرد. در همین مدت، تعدادی واحد اقامتی تعطیل شدند اما واحدهای غیرمجاز بدون هیچ نظارتی، فعالیت و انرژی مصرف می کردند، آن هم بدون توجیه اقتصادی و بازدهی خوب در خدمت دهی به زائران.
او با تأکید بر اینکه در زمان های خلوت سال ما نیاز به تبلیغ برای جذب مسافر داریم، می گوید: سرما هرسال وجود دارد، حالا اگر این میزان کاهش دما تکرار شود، آیا بازهم قرار است صنایع و مشاغل تعطیل شوند؟ در سال های اخیر به زیرساخت های لازم در حوزه انرژی بی توجهی شده است. این مسئله باید به صورت ریشه ای حل شود. نباید به جایی برسیم که در زمان های خلوت که نیاز به مسافر داریم، برای کاهش سفرها تبلیغ کنیم.
به گفته عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان، حوادث و صدمات واردشده به صنعت گردشگری در چند سال اخیر برای مشهد که قطب هتل داری کشور است، زیان بار بوده است و حاکمیت باید نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشد.
محمد قانعی، هتل دار و کارشناس حوزه گردشگری، نیز پیش از این به شهرآرا گفته بود: سرمای هوا بسیاری از پروازها و سفرهای ریلی را لغو کرده و در این مدت، ضریب اشغال برخی هتل ها به 10 تا 15درصد کاهش یافته است. به گفته وی، در همین چند روز خیلی از مسافران با هتل تماس گرفته و رزرو خود را لغو کرده اند.

تعطیلی 90مرکز اقامتی
همچنین رئیس جامعه حرفه ای هتل داران خراسان رضوی با تأکید بر اینکه در زمان سردی هوا هتل داران با تمام توان برای کاهش مصرف انرژی همکاری کردند، می گوید: ما برای اینکه برای زائران مشکلی پیش نیاید، هیچ هتلی را تعطیل نکردیم، اما فراخوان دادیم آن هایی که مسافر ندارند یا ظرفیت اشغالشان اندک است، اعلام تعطیلی کنند یا اندک مسافر خود را به دیگر مراکز منتقل کنند.
در پی این فراخوان، 30هتل، 28هتل آپارتمان و 29مهمان پذیر یعنی حدود 90اقامتگاه درخواست تعطیلی موقت دادند.
محمود مادرشاهیان با بیان اینکه هتل ها قبل از کاهش شدید دما برای تشویق زائران به سفر در زمان های خلوت، تخفیف ویژه درنظر گرفته بودند، می افزاید: همین امر باعث افزایش درخواست سفر به مشهد شده بود که متأسفانه در همان زمان با کاهش شدید دما مواجه شدیم، با این حال ظرفیت اشغال برخی هتل های ما که تخفیف بیشتری را درنظر گرفته بودند، تا 60درصد هم رسید اما همین شاخص در برخی هتل ها تا حدود 10درصد کاهش یافت.

به هتل ها سوخت دوم بدهید
او در پاسخ به گلایه برخی هتل داران از کمبود سوخت و نبود زیرساخت های استفاده از سوخت جایگزین در مراکز اقامتی مشهد می گوید: از مسئولان تقاضا می کنیم سوخت دوم را برای هتل ها و واحدهای دیگر تأمین کنند؛ مثلا اگر ما در این مدت گازوئیل داشتیم، می توانستیم از ژنراتور هتل ها بیشتر استفاده کنیم. با تمام شدن گازوئیل در مراکز اقامتی، ما تقاضای دریافت سوخت کردیم، اما دریافت آن فرایند پیچیده ای دارد که تا زمان انجام این فرایند سرما تمام می شود، بنابراین تقاضای ما این است که با نظارت جامعه هتل داران، سهمیه خاصی برای این صنف قرار دهند.
رئیس جامعه حرفه ای هتل داران استان می افزاید: از همکاران خود نیز تقاضا می کنم هتل ها و مراکز اقامتی خود را حداقل به یک مشعل دوگانه سوز مجهز کنند؛ البته قصد دارم نامه ای به مسئولان مربوط بنویسم و تقاضا کنم برای این موضوع، تسهیلاتی دراختیار هتل ها قرار دهند.

راهکارهای حمایتی
هرچند مسئولان استانی بر جذب زائر به مشهد با پیش بینی تخفیفات ویژه و بسته های تشویقی در فصل های خلوت سال تأکید می کنند، پیش نیاز این موضوع، ایجاد زیرساخت های مناسب در حوزه گردشگری و حمایت از فعالان این حوزه است.
فعالان صنعت گردشگری معتقدند که در وضعیت تعطیلی هتل ها، واحدهای اقامتی هزینه خواب سرمایه، دستمزد کارگران و… را پرداخت می کنند، اما بانک ها برای دریافت تسهیلات خود، هیچ فرجه زمانی و فرصتی را قائل نمی شوند. این موضوع بی تردید بر هزینه تمام شده اقامت در مشهد اثرگذار خواهد بود، این درحالی است که افزایش قیمت ها، قدرت خرید زائران را کاهش داده است و آن ها دربرابر افزایش بیشتر هزینه های اقامت در مشهد، توان مقاومت ندارند. بر این اساس، فعالان حوزه گردشگری می گویند در چنین شرایطی حداقل درخواست آن ها از دولت این است که میزان خسارت واردشده به مراکز اقامتی را محاسبه و سپس با محاسبه مالیات یا مالیات بر ارزش فزوده، تهاتر کند. امهال سه ماهه مالیات اعم از مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد و همچنین دادن مهلت سه ماهه برای بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی، از دیگر راهکارهایی است که می توان برای حمایت از واحدهای اقامتی اجرا کرد. درنهایت باتوجه به در پیش بودن تعطیلات نوروز، می توانیم از این فرصت زمانی برای احیای اقتصاد واحدهای اقامتی آسیب دیده استفاده کنیم. تحقق این هدف، نیازمند برنامه ریزی مناسب برای استفاده بهینه از مراکز اقامتی در تعطیلات نوروز است.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=5531

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.