• امروز : جمعه - 2 آذر - 1403
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4010 امروز 1
19
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان تاکید کرد

ضرورت تعدیل قوانین و بخشنامه ها مطابق با شعار سال

  • کد خبر : 6921
  • ۰۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۹:۳۷
ضرورت تعدیل قوانین و بخشنامه ها مطابق با شعار سال
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان گفت: در راستای تحقق هر چه بهتر شعار سال، قوانین و دستورالعمل‌ها نیز بایستی مطابق با این نامگذاری تدوین و ابلاغ گردد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی «عبدالله یزدان بخش» در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص میزان تحقق شعار سال در سنوات گذشته اظهار کرد: متاسفانه شعارها و نامگذاری‌هایی که در سال‌های گذشته عنوان شده، در مسیر اجرا و عمل به دلیل وجود قوانین و بخشنامه های مختلف، محقق نشده است؛ لذا در راستای تحقق هر چه مطلوب‌تر شعار سال، قوانین و دستورالعمل ها نیز باید مطابق با آن تدوین و ابلاغ شود.

یزدان بخش، لازمه رشد تولید را، ساماندهی نرخ ارز، زمینه سازی فرآیند صادرات و تسهیل مسائل ارزی آن، جلوگیری از قاچاق کالا، تامین نیازهای سرمایه در گردش و تسهیل واردات تکنولوژی و ماشین آلات مختلف و ارائه یارانه به بنگاه‌های صنعتی در زمینه‎های مختلف و… دانست.

وی عنوان کرد: در این مسیر، مجلس شورای اسلامی نیز باید برخی از قوانین مربوط به حوزه سرمایه گذاری و قوانین حمایتی از کسب و کارها را تسهیل کند تا بستر تحقق شعار سال فراهم آید؛ به طور مثال، باید در مواردی از جمله تفویض اختیارات به استان ها و کاهش تصدی گری دولتی، اقداماتی صورت گیرد. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از تصمیمات در مرکز اتخاذ می شود و باید اختیارات بیشتری در حوزه مالیات، تامین اجتماعی، مسائل ارزی، گمرک، کار و تامین اجتماعی به استان‌ها تفویض گردد.

عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان ادامه داد: بانک مرکزی نیز باید نظارت دقیقی بر کنترل نرخ ارز و جهت دهی به سرمایه گذاری در بخش های مولد داشته باشد تا تسهیلات به سمت و سویی سوق پیدا نکند که مردم را از فعالیت و کوشش بازدارد. در حال حاضر بعضا بانک ها تسهیلات دستوری و ارزانی را در زمینه‌های مختلف پرداخت می کنند که این مساله منجر به کاهش ارائه تسهیلات بانکی به بخش های مولد می شود.

یزدان بخش یادآور شد: زمانی که از رشد تولید سخن به میان می آید کم و کاستی‌ها در زمینه انرژی اعم از آب، برق و گاز باید در کانون توجه مسئولین ذی ربط قرار بگیرد. متاسفانه کمبود انرژی در سال 1401 باعث توقف‌های شدید در صنعت، تولید و فعالیت های اشتغالزا گردید؛ از این رو توصیه می شود با پرداخت تسهیلات یارانه‌دار به بخش مولد و صنعت، امکانات تامین انرژی مورد نیاز مانند برق در صنعت فراهم شود تا دیگر شاهد اتفاقات سال گذشته نباشیم.

وی با اشاره به اهمیت بسترسازی برای واردات ماشین آلات با تکنولوژی روز و قیمت مناسب گفت: بدین طریق هزینه های تولید کاهش می‌یابد. در حقیقت هزینه های گمرکی در زمینه های مختلف و ارزهای تخصیص یافته به منظور خرید ماشین آلات و مواد اولیه باید به گونه ای باشد که محصولات با قیمت تمام شده مناسب تولید شود.

عدم ثبات ریال در برابر ارزهای خارجی، چالش حوزه تولید است

عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان، از عدم تثبیت نرخ ریال در برابر ارزهای خارجی به عنوان چالشی برای حوزه تولید نام برد و تصریح کرد: این مساله خریدهای خارجی و بعضا داخلی را با مشکل مواجه کرده است. نکته قابل توجه دیگر آن است که کسری بودجه، بدهکاری دولت به بانک مرکزی، تامین اجتماعی و… نیز به افزایش تورم دامن زده است لذا کمبود ریال در خزانه دولت و راهکارهای فعلی جبران آن نه تنها نمی تواند تورم را مهار کند بلکه بعضا پیش بینی افزایش تورم را به دنبال دارد.

یزدان بخش یادآور شد: توجه به بیانات مهم مقام معظم رهبری به مثابه یک رویکرد و دیدگاه است که در این دیدگاه، توجه به بخش خصوصی و نظرخواهی از این بخش، اهمیت دادن به تشکل ها و واگذاری امکانات به بخش خصوصی می تواند چشم انداز شعار 1402  را براساس نظرات صریح ایشان متعادل نماید.

وی عنوان کرد: علاوه بر این، روابط اقتصادی ما با کشورهای خارجی بایستی شکل مناسب‌تری به خود بگیرد که بر آن اساس بتوانیم به رشد تولید و کنترل تورم براساس روش‌های منطقی و متناسب با امکانات و موقعیت‌های کشورمان دست پیدا کنیم تا نتایج واقعی شعار سال محقق گردد.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=6921

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.