به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «محمدرضا توکلی زاده» در سومین اجلاس شورای مشترک کارآفرینان ایران و تاجیکستان که با حضور فعالان اقتصادی و تجار دو استان خراسان رضوی و ختلان برگزار شد ، عنوان کرد: تلاش پارلمان بخش خصوصی استان بر ارتقای روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه متمرکز است. شورای مشترک کارآفرینان ایران و تاجیکستان را نیز ظرفیت ارزشمندی میدانیم که تا امروز بستر ارتباطات متعددی را فراهم نموده است.
وی با اشاره به آمار تجارت دو کشور ایران و تاجیکستان، عنوان کرد: ارزش صادرات ما به این کشور دوست و همسایه در سال گذشته حدود 170میلیون دلار برآورد میشود و رقم واردات ایران از تاجیکستان نیز 80میلیون دلار بوده است. این ارقام در قیاس با ظرفیت تولیدات اقتصادی و حتی نیازهای بازار دو کشور، ناچیز به نظر میرسد. تلاش ما باید توسعه تبادلات تجاری و تعاملات اقتصادی باشد و در این راستا باید بر مزیتهای دو کشور و حتی در نگاه جزئی بر پتانسیل ولایات و استانها تمرکز شود.
وی سهم خراسان رضوی را از مجموع صادرات ایران به تاجیکستان 77درصد بیان کرد و متذکر شد: جمع مبادلات تجاری استان ما با تاجیکستان در سال گذشته، 205میلیون دلار اعلام شده که با توجه به رقم هدفگذاری شده 167میلیون دلاری برای صادرات این استان به تاجیکستان، توسعه به مراتب بالاتری را در این حوزه شاهد هستیم. توامان این رقم از ظرفیت بالای این بازار هدف اقتصادی برای استان ما، حکایت دارد.
توکلیزاده ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزیها و همتی که از سوی تجار و فعالان اقتصادی و البته مسئولان دو کشور صورت میگیرد، حجم مبادلات به گونهای افزایش یابد که هر دو ملت از آن بهرهمند شوند و به این ارتباط افتخار کنند. تجار و فعالان اقتصادی در استان خراسان رضوی باید حرکت جدیتری را برای شناسایی ظرفیتهای بازار تاجیکستان و خاصه استان ختلان، صورت دهند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: استان ما از ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری برخوردار است که قطعا مورد نیاز و پسند بازار تاجیکستان است. ارتباط این کشور با بازارهای جهانی نیز مجال خوبی برای تعمیق مسیر تجارت کالا و خدمات به این کشور میباشد.
توکلی زاده از اهمیت رسیدن دو کشور ایران و تاجیکستان به تفاهمات موثر در خصوص بازارهای مشترک سخن گفت و تصریح کرد: اگر بتوانیم در خصوص چگونگی عملکرد در بازارهای مشترک همچون ازبکستان به تفاهم و توافق برسیم، هر دو کشور از پتانسیل موجود بهرهمند خواهند شد و این جنس تعاملات ما را در بازارهای مشترک به نتایج بهتری میرساند.