• امروز : شنبه - 3 آذر - 1403
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل 4012 امروز 2
14
در سیزدهمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی خراسان رضوی مطرح شد

تامین نقدینگی از مشکلات جدی کارخانه‌جات خوراک دام و طیور استان است

  • کد خبر : 9360
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۸:۵۸
تامین نقدینگی از مشکلات جدی کارخانه‌جات خوراک دام و طیور استان است
سیزدهمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با موضوع مشکلات کارخانه‌جات خوراک دام استان برگزار شد و موضوعاتی همچون تامین سرمایه در گردش کارخانه‌جات خوراک دام و طیور توسط بانک‌های عامل، اشباع کارخانه‌جات خوراک دام و طیور و جلوگیری از صدور مجوز‌های متعدد برای احداث این کارخانه‌جات و بررسی اصلاح و کاهش ضریب مالیاتی در حوزه کارخانه‌جات خوراک دام و طیور و... بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی‌اکبر لبافی»، رئیس این دبیرخانه با اشاره به استقرار ۱۰۰ کارخانه خوراک دام در خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی این کارخانه‌جات که موجب آسیب پذیری آنها شده، موضوع تامین نقدینگی است که سبب شده با توجه به شرایط موجود تولید آنان نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند.

وی افزود: به گفته مدیرعامل اتحادیه کارخانه‌جات خوراک دام خراسان رضوی، حدود ۲۰ تا ۳۰ کارخانه خوراک دام استان به دلیل نداشتن نقدینگی و نداشتن بازار تعطیل شده‌اند. از دیگر مشکلات این کارخانه‌جات می‌توان به ضریب مالیاتی، عدم دریافت تسهیلات بانکی، تعرفه‌های برق و گاز و… اشاره کرد.

لبافی خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف نرخ حامل‌های انرژی از تعرفه‌های صنعتی به تعرفه‌های کشاورزی برای این واحدها، از طریق شورای گفت‌وگوی استان و مجلس شورای اسلامی، پیگیری خواهد شد.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان در خصوص ضرورت تامین منابع مالی با توجه به گردش نقدینگی و منابع مالی کارخانه‌جات خوراک دام در استان، عنوان کرد: از جمله مسائل موجوددر زمینه اخذ تسهیلات توسط این کارخانه‌ها، الزامات سپرده‌گذاری، گرفتن معدل از حساب شخص حقیقی و حقوقی و تامین منابع مالی براساس معدل حساب است که برخی از بانک‌ها به تعهدات خود در این زمینه عمل نمی‌کنند. این مسئله بایستی از سوی کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان پیگیری شود.

استان در راه اندازی واحدهای تولیدی خوراک دام اشباع شده است

لبافی در خصوص صدور مجوزهای متعدد در حوزه تاسیس واحد‌های تولیدی خوراک دام در استان به عنوان یکی از موضوعات انتقادی اتحادیه کارخانه‌جات خوراک دام، عنوان کرد: در حوزه صدور مجوز برای واحد‌های تولیدی خوراک دام در استان به اشباع رسیده‌ایم و از سویی، برخی از کارخانه‌های این حوزه در استان تعطیل هستند. لذا با صدور مجوزهای متعدد تنها منابع مالی از بین خواهد رفت. در این خصوص نمی‌توان اقدامی انجام داد؛ اما جهاد کشاورزی که نهاد صادرکننده مجوزهای جدید است، بایستی به صورت حضوری و با تشریح وضعیت واحد‌های تولیدی خوراک دام در استان، درخواست کنندگان مجوز را از این موضوع آگاه کند.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان اظهار کرد: درآمدهای کارخانه‌جات خوراک دام بسیار کاهش پیدا کرده و میزان مالیات دریافتی از آن‌ها با سود حاصل از فروش و فعالیتشان همخوانی ندارد. لذا اداره کل امور مالیاتی باید این موضوع را بررسی کند.

افزایش قیمت نهاده‌های دامی و دشواری دریافت تسهیلات بانکی، کارخانه‌جات خوراک دام را دچار مشکل کرده است

«فریدون کافی»، مدیرعامل اتحادیه کارخانه‌جات خوراک دام و طیور خراسان رضوی نیز در این نشست، با اشاره به اینکه با هدفمندسازی یارانه‌ها و آزادسازی نرخ ارز قیمت نهاده‌های دامی افزایش یافت، بیان کرد: با حذف یارانه اقلام اساسی، آزادسازی نرخ ارز و تبدیل نرخ ارز دولتی از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، قیمت نهاده‌های دامی به یک‌باره افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه برخی بانک‌ها وعده اعطاء تسهیلات بانکی تا ۱۰ برابر سپرده را به کارخانه‌جات خوراک دام اعلام کرد؛ اما این امر محقق نشد، تاکید کرد: سرمایه در گردش کارخانه‌جات خوراک دام کمتر از ۲۰ درصد است. بانک‌ها وعده می‌دهند که اقساط تسهیلات گذشته را پرداخت کنید، سپس منابع بانکی اعطا خواهد شد؛ اما در سال‌های اخیر این امر رخ نداده است.

کافی با اشاره به اینکه سال گذشته با قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: سال گذشته کارخانه‌جات خوراک دام با ۳۲ روز قطعی کامل برق مواجه شدند. از سویی، خسارتی بابت این موضوع به صنایع پرداخت نشد. این در حالیست که لیست بیمه تامین اجتماعی هرماه و به موقع باید ارسال شود و در صورت دیرکرد در ارسال حتی یک روز،  کارخانه یا واحد تولیدی جریمه خواهد شد.

وی در خصوص ضرورت کاهش مالیات کارخانه‌جات خوراک دام و طیور، تاکید کرد: حداکثر سود تولیدکنندگان خوراک دام و طیور، ۳/۵ درصد است و ضریب مالیاتی برای واحدهای تولید خوراک دام باتوجه به سود حداقلی آنان، باید بین ۱/۵ تا ۳ درصد باشد اما درحال حاضر ۵ درصد است.

مشکلات ناشی از فعالیت واحد‌های تولیدی غیرمجاز خوراک دام و طیور

کافی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات کارخانه‌جات خوراک دام و طیور، وجود واحد‌های تولیدی غیرمجاز است، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه نظارت مستمر انجام می‌شود؛ اما واحد‌های تولیدی غیرمجاز، چندین برابر واحد‌های تولیدی مجاز تولید می‌کنند؛ چرا که آنان امکان تولید گونه‌های مختلف را دارند. قوانین در این زمینه بازدارنده نیست و واحد‌های تولیدی غیرمجاز بزرگی وجود دارند که مواد اولیه را در بدترین حالت ممکن تهیه می‌کنند. نان خشک کپک زده یکی از مواد اولیه آنان است. از سویی، برخی تولیدکنندگان غیرمجاز از کیسه‌های کارخانه‌های مجاز برای فروش محصولات غیر قانونی خود استفاده‌ می‌کنند.

۱۵ ساعت خاموشی در هفته برای بخش کشاورزی در تابستان سال جاری

در ادامه «احمدرضا رضازاده»، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان بیان کرد: خاموشی بخش کشاورزی سه روز در هفته و هربار پنج ساعت است. در واقع، خاموشی کشاورزی بیش از صنایع و دیگر بخش‌های تولیدی است.

«جلیل مقیمی»، نماینده صنف تولیدکنندگان تخم‌مرغ نیز اظهار کرد: در دولت دهم، تعهدی مبنی بر ساخت و احداث کارخانه‌ای به واسطه جهاد کشاورزی در زمینه خوراک دام با زیربنای ۶۰۰۰ مترمربع صورت گرفت؛ اما تاکنون تنها ۲۰۰۰مترمربع آن ساخته شده و درحال حاضر قابل بهره‌برداری است. گفته می‌شود صدور مجوز بهره‌برداری از این کارخانه ملزم به تکمیل ابعاد تعهد داده شده است؛ اما تکمیل آن نیازمند تسهیلات بانکی است. برای بهره‌برداری از این کارخانه هزینه‌های متعددی شده است و کارخانه‌جات نهاده‌های دامی با حدود ۳ تا ۵ درصد سود خالص، چگونه امکان احداث چنین کارخانه‌ای را دارند؟ استاندارد جهانی دنیا برای افزایش خط تولید و احداث کارخانه جدید، حداقل ۲۰ درصد سود ویژه است.

سپس «قاسم کیومرثی»، رئیس اداره صنایع فلزی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: صدور مجوز بهره‌برداری ملزم به انجام حداقل ۳۰ درصد از تعهد است. امکان صدور مجوز بهره‌برداری برای پروژه مزبور با شرایط محدود وجود دارد؛ اما باید نسبت به این موضوع با شرکت ‌شهرک‌های صنعتی گفت‌وگو شود.

اعطا منابع بانکی به واحدهای حوزه کشاورزی از محل منابع آزاد شده عراق

در ادامه «مهدی محقی»، کارشناس شورای هماهنگی بانک‌های استان تشریح کرد: اغلب تولیدکنندگان در زمینه تامین منابع مالی و بانکی دچار مشکلند. در دوران تورم، بانک‌ها نیز با مشکل مواجه می‌شوند. مکاتبه‌ای از سوی شورای هماهنگی بانک‌های استان با بانک مرکزی در خصوص صدور مجوز پرداخت تسهیلات در خراسان رضوی صورت گرفته است. بانک مرکزی نیز بخشنامه‌ای مبنی بر اختصاص منابع بانکی به کارخانه‌جات خوراک دام و طیور ارسال کرده است. براساس این بخشنامه شرکت‌های مشمول و معرفی شده از سوی جهاد کشاورزی این منابع بانکی را دریافت خواهند کرد. تامین مالی این امر از محل منابع آزاد شده از عراق است. تسهیلات بانکی به صورت دو ماهه و با دو درصد سود ارائه می‌شود.

«مجتبی مسکنی»، معاون اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی هم گفت: موضوع کاهش نرخ مالیات کارخانه‌جات خوراک دام و طیور توسط اداره کل امور مالیاتی استان پیگیری خواهد شد.

شناسایی واحد‌های تولیدی غیرمجاز خوراک دام و طیور

«محمدمهدی احمدی»، کارشناس اداره کل دامپزشکی استان نیز اظهار کرد: دامپزشکی به حوزه کارخانه‌جات خوراک دام و طیور غیرمجاز ورود پیدا کرده است. بسیاری از این واحد‌های تولیدی تعطیل شدند. برای راه‌اندازی هر واحد تولیدی، یک کارشناس دامپزشکی باید استخدام شود و در مجموعه حضور داشته باشد.

سپس «حمیدرضا نوری»، نماینده سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره اینکه صدور مجوز برای واحد‌های تولیدی براساس قانون کشور انجام می‌شود و امکان جلوگیری از آن نیست، اظهار کرد: خراسان از کارخانه‌جات خوراک دام اشباع شده است.

در ادامه «محمدحسین سالارپیشه»، دبیر انجمن خوراک دام و طیور خراسان رضوی بیان کرد: تعرفه‌های حامل‌های انرژی فعلی برای کارخانه‌های خوراک دام و طیور رقم مناسبی نیست و هم اکنون تعرفه‌ انرژی برمبنای بخش صنعت از این واحدها که مربوط به حوزه کشاورزی است، اخذ می‌شود.

«وجیهه آرمانی»، کارشناس اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی نیز در این نشست در پاسخ به مباحث مطرح شده در حوزه مالیات کارخانه‌جات خوراک دام و طیور استان گفت: اگر مواردی در استان نیاز به پیگیری دارد، بایستی به ما اطلاع‌رسانی شود تا در زمان مدنظر موضوع بررسی شود.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=9360

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.