به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدرضا توکلیزاده» در دیدار با اعضای مجمع فعالین اقتصادی و جمعی از اعضای تشکلهای اقتصادی استان متذکر شد: یکی از مولفههایی که بر موضوع جذب سرمایهگذاری موثر است، همین زیرساختهایی است که در حوزههای مختلف از جاده تا مباحث مرتبط با انرژی و… را شامل میشود. امیدواریم فعالان اقتصادی و تشکلها در دوره دهم همراهی موثری داشته باشند تا پارلمان بخش خصوصی استان، صدای واحد بخش خصوصی را به تصمیمسازان منتقل سازد.
وی با اشاره به ایجاد 20 کمیسیون تخصصی-مشورتی برای بررسی مسائل شاخص اقتصادی استان، متذکر شد: در بدنه این کمیسیونها از حضور نخبگان بخشهای مختلف بهره خواهیم گرفت. نتیجهگرایی، اولویت ما برای کمیسیونهای تخصصی اتاق بوده و برآیند آنچه در این بازوان تخصصی-مشورتی جمعبندی میشود، به هیات رئیسه اتاق به منظور اتخاذ تصمیمات لازم ارجاع خواهد شد. در این کمیسیونهای تخصصی- مشورتی، نیازهای جامعه اقتصادی در حوزههای گوناگون بررسی شده و مسائل پس از واکاویها و موشکافیهای لازم، از طریق کمیسیونها به ارکان مدیریتی اتاق منعکس میگردد.
وی با دعوت از فعالان اقتصادی و تشکلی استان برای عضویت در بدنه کمیسیونهای اتاق ابراز امیدواری کرد: در سایه تعامل و همافزایی بخش خصوصی، اقدامات موثری به منظور بهبود فضای کسب و کار استانمان، رشد سرمایهگذاری و تقویت ظرفیتهای اقتصادی موجود، انجام پذیرد.
ظرفیت بررسی مسائل و چالشهای صنایع در کمیسیونهای اتاق
«احمد اثنی عشری»، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این جلسه، با اشاره به ظرفیت کمیسیونهای اتاق در بررسی و واکاوی مطالبات صنایع گفت: اعتقاد ما بر این است که دست کم 80 درصد درخواستها و مطالبات شرکتها و صنایع باید از طریق طرح در کمیسیونهای تخصصی اتاق بررسی شوند تا با کارشناسی موضوعات، مطالبهگری جامعتری را از مسئولان داشته باشیم.
وی با اشاره به حضور رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در جلسات استانی و کشوری با مسئولان و تصمیمگیران به منظور طرح دغدغههای بخش خصوصی تصریح کرد: در بسیاری از جلسات استان حضور داریم و مسائل و مباحث خود را مطرح میکنیم و بسیاری از این مسائل به جد در حال پیگیری است. در دوره دهم اتاق و با شکل گیری کمیسیونها و آغاز فعالیت رسمی آنها، در این حوزه فعالتر خواهیم بود.
توانمندیهای فعالان اقتصادی جوان باید در پیوند با ظرفیتهای تشکلی قرار بگیرد
محمدرضا حسینا، رئیس مجمع فعالین اقتصادی نیز در این دیدار، خواستار استفاده از پتانسیل جوانان در کمیسیونهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی شد.
وی گفت: حضور این افراد در کمیسیونها و استفاده از اندیشه و تفکر آنان میتواند اتفاقات خوبی را برای اقتصاد استان رقم بزند.
حسینا بیان کرد: توانمندیهای خوبی در میان جوانان فعال اقتصادی ما وجود دارد که باید در پیوند با ظرفیتهای تشکلی قرار بگیرد.
قیمتگذاری دستوری صنایع را نابود کرده است
جواد نیشابوری، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان و رئیس کمیسیون کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق مشهد نیز به برخی از مشکلات کنونی صنایع و ضرورت پیگیری و مطالبه گری اتاق در حل آن مسائل اشاره و اظهار کرد: امروز صنایع در دریافت تسهیلات بانکی دچار مشکلات عدیده ای هستند و این موضوع تامین سرمایه در گردش را دشوار کرده است. از سویی، مسئله قیمتگذاری دستوری کالاها و تولیدات صنایع، موجب تحمیل خسارات سنگینی به اغلب واحدها شده است.
ایمان حسینی، عضو مجمع فعالین اقتصادی استان هم در بخش دیگری از این نشست گفت: باید در همه حوزهها سهمخواهی بیشتری برای اقتصاد استان داشته باشیم، چراکه در بسیاری از بخشها به ویژه زیرساختها نسبت محروم هستیم. استان از وجود شرکتهای بزرگ محروم است و نیازمند استقرار صنایع بزرگ در این خطه هستیم.
وی بر لزوم به کار گرفتن پتانسیل جوانان با انگیزه و میدان دادن به آنها و شبکهسازی میان اعضای اتاق بازرگانی تاکید کرد.
صادقیفر، نایب رئیس انجمن پلاستیک خراسان رضوی در این جلسه، بیان کرد: مشکلات موجود در حوزه اخذ ضمانتنامه ارزی و السی، معضلی است که اکثر واحدهای تولیدی استان با آن مواجهاند. درخواست ما از اتاق بازرگانی استان، رایزنی برای حل مشکلات این حوزه است. متاسفانه اکثر واحدهای تولید پلاستیک استان ظرفیت پایینی دارند و نمیتوانند مواد اولیه خود را به صورت مستقیم از پالایشگاهها دریافت کنند و باید این مواد را از بازار آزاد خرید کنند که این موضوع هزینه های سنگینی بر آنها تحمیل میکند.
وی با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم به کمکهای دولتی نیاز داریم، عنوان کرد: پیشنهاد میکنم بیش از پیش از ظرفیت حضور مسئولان کشوری در مشهد استفاده کرده و از آنان برای حضور در اتاق بازرگانی و نشست با فعالان اقتصادی دعوت شود.