به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، محسن شرکا، رئیس این کمیسیون در خصوص اهداف برگزاری این نشست، عنوان کرد: شماری از چالش های امروز، میراث بی تدبیری ها و سوء مدیریت های نسل های گذشته می باشد که گریبانگیر نسل امروز و آینده شده است. باور داریم که باید این سرزمین را بهتر از آنچه که از پدرانمان تحویل گرفتیم، به نسل های بعدی تحویل دهیم. به همین استناد هم بر اصلاح رفتارهای اجتماعی و ارتقای فرهنگ همزیستی تاکید داریم.
وی ورود اتاق بازرگانی به بعضی مسائل و معضلات نظیر «ترافیک» را برگرفته از دغدغه و رسالت بخش خصوصی در موضوع ایفای مسئولیت های اجتماعی خود دانست و ادامه داد: امیدواریم با هماندیشی و درک مشترک از شرایط کنونی جامعه و همگرایی بیشتر ارکان مسئول و ذی نفع، به نتایج خوبی از این جلسات دست پیدا کنیم.
شرکا یادآور شد: فعالان اقتصادی به عنوان یکی از اقشار این جامعه، آمادگی دارند تا نیروی انتظامی را در ایفای وظایفش برای برقراری نظم، امنیت و اعمال قانون یاری کنند. یکی از دغدغه های موجود نیز، چاره جویی از معضل ترافیک است که بخش عمده آن متاثر از سوء رفتارها در این حوزه می باشد و باید به مدد فرهنگ سازی، این اصلاح در میان آحاد جامعه انجام بگیرد و بخش خصوصی هم حاضر است تا سهم و قدر خود را در این حوزه ایفا نماید.
*تاکید بر مشارکت جویی برای مبارزه با مشکلات و معضلات
تریبون در ادامه در اختیار سردار محمدکاظم تقوی، فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی رضوی قرار گرفت. وی با تقدیر از دغدغه بخش خصوصی برای کمک به ارتقای فرهنگ ترافیکی شهر مشهد و توجه به موضوع مهم مسئولیت اجتماعی، عنوان کرد: فرهنگ عمومی و کلی رانندگی در مشهد نظر به گردشگرپذیر بودن این شهر، با آسیبهایی همراه است. ورود و اثرگذاری خرده فرهنگ ها را می توان یکی از عوامل این بحث در نگاه کلان دانست و باید در این حوزه چاره جویی موثر با کمک آحاد جامعه صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه برخورد قانونی باید آخرین ابزار باشد و ما در این حوزه هم نیازمند قانونگذاری های جدید و هم ورود جدی به عرصه فرهنگسازی هستیم، خاطر نشان کرد: نمایندگانی از معاونت های مختلف نیروی انتظامی این آمادگی را دارند تا با شرکت در جلسات کارشناسی، تجربیات و دانش خود را در این حوزه منتقل نمایند و از کمک بخش های مختلف جامعه برای حل معضلاتی همچون ترافیک، بهره بگیرند.
سردار تقوی تاکید کرد: وحدت اندیشه و عزم مشترک برای پیش بینی مشکلات آینده از جانب تمام ذی نفعان و مسئولان امور شهری، ضامن موفقیت پلیس است. نیروی انتظامی همواره تعامل و همکاری خوبی با شورای شهر مشهد برای رفع موانع و تسهیل امور داشته است و اکنون نیز نیازمند همکاری و حمایت مردم و دولت می باشد.
وی بار دیگر خاطر نشان کرد: امروز یک نگاه اجتماع محور در فرماندهی نیروی انتظامی خراسان رضوی وجود دارد و تلاش ما بر مشارکت جویی از همه ارکان اجتماعی دارای ظرفیت برای مقابله با مشکلات و معضلات جامعه است.
* رفتارهای ترافیکی، انعکاسی از فرهنگ جامعه و بازتابی هم از نحوه اعمال قانون است
مهران دانشور، نایب رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی نیز در همین خصوص بیان کرد: رفتارهای ترافیکی یک جامعه، انعکاسی از فرهنگ مردمان آن است و بازتابی هم از نحوه اعمال قانون به شمار می آید.
وی ادامه داد: طبیعتا تحقق هر برنامه و طرح، مبتنی بر رویکردهای فرهنگی باید ابتدا در ابعاد خرد پیاده و سپس به سطح کلان جامعه تعمیم پیدا کند. برای مثال، درصورت انتخاب یک محله و تلاش برای اعمال کامل قانون راهنمایی و رانندگی و توامان پیاده سازی طرح های مبتنی بر فرهنگسازی، می توان اثرات موضوع را بررسی کرد و به یک نگاه کلان در این حوزه دست پیدا کرد.
محمدرضا حیدری رئیس پیشین شورای شهر مشهد نیز در همین رابطه به ایراد سخن پرداخت و بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در شهر مشهد، تمرکز حرفه های پُرمراجعه در یک منطقه شهری است که عمدتا بار ترافیکی ایجاد می کند. اگر این حِرَف به یک منطقه وسیع منتقل شوند که مستعد داشتن پارکینگ های مناسب است، می تواند یکی از عوامل شکل گیری این معضل را حل نمود. این بحث نیازمند مشارکت دستگاه های متعدد و همراهی بخش های مختلف اجتماعی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد تراکم مطب های پزشکان در خیابان های فرعی و باریک منطقه احمدآباد مشهد هستیم که به ایجاد یک بار سنگین ترافیکی مستمر در این محدوده منجر شده است. توامان این روند معضلاتی را برای شهر و مردمان آن ایجاد می کند.
*انگیزه های بخش خصوصی برای ورود به موضوعات اجتماعی
ناصر صادقی، دبیر کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد نیز در این جمع عنوان کرد: این کمیسیون تنها ساختار تخصصی-مشورتی در بدنه پارلمان بخش خصوصی است که فراتر از موضوعات حرفهای و مرتبط با فضای کسب و کار، به امر مسئولیت های اجتماعی بخش خصوصی ورود کرده و در پی شناسایی مسائل عمومی و گرفتاریهایی است که در جامعه وجود دارد.
وی ادامه داد: این مسائل به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر فضای کسب و کار هم اثرگذار هستند. در این جلسات تلاش داریم تا در چهارچوب تبادل نظر با افراد و اقشار دغدغه مند برای جامعه، به گشودن گره ها کمکی نماییم.
وی توضیح داد: یکی از موضوعاتی که اخیراً در این کمیسیون مطرح شد و به عنوان یک ویترین از مشکلات اجتماعی مورد توجه قرارگرفت، مسئله ترافیک شهری و عوامل پیدا و پنهان مرتبط با تشدید آن بود. اعضای کمیسیون تصمیم گرفتند قبل از هرگونه مطالعه و پژوهش و ورود به جزئیات موضوع، با مسئولان دستگاه های مرتبط و متولی در این حوزه دیداری داشته و از تجارب و دیدگاه های تخصصی آنان بهره مند شوند.
وی با تقدیر از فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی برای حضور در این جمع و طرح دیدگاه ها و مشارکت جویی از توان فعالان اقتصادی به عنوان یکی از اقشار دغدغه مند جامعه، بر تداوم این تعاملات، تاکید کرد
* علاوه بر ضرورت اجرای درست قانون، گسترش زیرساخت ها نیز باید پیگیری شود
امید احمدیان مدیرعامل بتن شرق و عضو کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد نیز در این جلسه گفت: اتاق مایل است تا در بحث کمک به اصلاح و فرهنگسازی در رفتارهای اجتماعی ورود کرده و جهت تنظیم یک نقشه راه سودمند برای اجرای درست قانون، با نیروی انتظامی همکاری لازم را به عمل آورد.
وی تاکید کرد: بازآموزی و آشنا کردن رانندگان با تغییرات قوانین یک ضرورت است. توامان به منظور کاهش چالش ها در بخش ترافیک و کاستن از حجم تصادفاتی که خسارت جانی و مالی و معنوی برای جامعه دارند، باید برنامه های بازآموزی مکرر در موضوع رفتارهای ترافیکی تعریف شود و شهروندان خود را مکرر در معرض آموزش و دعوت به بهبود عملکرد ببینند.
مجتبی بهاروند، عضو پیشین شورای اسلامی شهر مشهد و رئیس سابق کمیسیون حمل و نقل شورای پنجم نیز در این نشست بیان کرد: علاوه بر ضرورت اجرای درست قانون، گسترش زیرساخت ها نیز باید پیگیری شود.
وی یادآور شد: بازدارنگی قوانین یکی از مسائل مهم و حساسی است که می تواند نظم عمومی را به جامعه برگرداند. به هر رو در کنار فرهنگسازی، باید جایگاه بازدارندگی قانونی هم مورد توجه مسئولان و مجریان این حوزه باشد.
*ضرورت ورود اندیشه های نوآورانه به حل معضلات اجتماعی
میثم روح بخش دبیر انجمن شرکت های دانش بنیان استان و عضو کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد نیز بیان کرد: اجرای بسیاری از طرح های عملیاتی برای روان سازی ترافیک را می توان به شرکت های دانش بنیان سپرد و از استعدادهای آن ها در این زمینه بهره گرفت.
وی یادآور شد: تجارب جهانی در وارد کردن اندیشه های نوآورانه به این حوزه، موفق بوده و ما می توانیم از این تجربیات نیز الگو بگیریم.
حسین خانی زاده، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این جمع به ایراد سخن پرداخت و گفت: استفاده از همیاران پلیس، یکی از راه حل های خوب برای اصلاح فرهنگ ترافیک و ترویج ضروریات این حوزه است.
وی ادامه داد: از نیروی انتظامی انتظار داریم برای محور غرب مشهد و برای امنیت شهرک های صنعتی تصمیمات ویژه اتخاذ نماید.
احمد دستجردی، مدیرعامل اکوسیستم سلامت الکترونیک ایران و عضو این کمیسیون نیز در همین خصوص عنوان کرد: قطعا اقدامات غلط گذشته، مشکلات امروز ما را منجر شده اند. اگر پیشنگری های کارآمدی در گذشته انجام می شد، بخشی از مشکلات ترافیکی امروز در شهرهای بزرگ ما رقم نمی خورد. لذا ضرورت دارد تا امروز برای حداقل ده سال آینده بتوانیم پیش بینی و برنامه ریزی نماییم تا مشکلات انباشته نشود.