• امروز : دوشنبه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 31 March - 2025
کل 4505 امروز 1
1
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی مطرح کرد؛

ضرورت اتخاذ رویکرد عادلانه در توسعه زیرساخت‌های خراسان رضوی از سوی دولت

  • کد خبر : 48405
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
ضرورت اتخاذ رویکرد عادلانه در توسعه زیرساخت‌های خراسان رضوی از سوی دولت
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: بر این باورم که عدالت در میان استان ها رعایت نشده است؛ چرا که بخش عمده ای از فعالیت‌های حوزه صنعت، بازرگانی، کشاورزی و معدن خراسان رضوی مربوط به بخش خصوصی است و اصل 44 قانون اساسی در این استان خود به خود اجرا شده است؛ اما متاسفانه در سیاست‌گذاری‌های کلان، دیدگاه عادلانه ای نسبت به خراسان رضوی وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدحسین روشنک» در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: شاهد این مدعا آن است که برق تولیدی در استان ما، بیش از میزان مصرف است؛ اما برق این استان به سایر استان ها منتقل شده و فشار ناشی از آن به حوزه گردشگری، کشاورزی و صنعت خراسان رضوی تحمیل می شود. علاوه بر این، نه تنها خراسان رضوی بلکه سه خراسان به لحاظ زیرساخت‌ها به ویژه راه و جاده، از استان‌های محروم کشور تلقی می شوند و فقط سی و پنچ کیلومتر آزادراه یعنی کمتر از نیم درصد آزادراه‌های کشور در این خطه قرار دارد.

وی تصریح کرد: تحریم ها، ناترازی بودجه، ناترازی انرژی و سایر مسائل اقتصادی از جمله چالش هایی بود که در سال گذشته در سطح کلان کشور با آن مواجه بودیم؛ اما در سال گذشته خراسان رضوی بیش از سایر استان ها با چالش مواجه بوده و انتظار می رود با رویکرد اعتدال در سیاست‌گذاری برای تمامی استان‌ها از سوی دولت، چالش های استان ما در سال جدید نیز برطرف گردد.

روشنک با طرح این سوال که چرا باید درآمد سرانه مردم خراسان رضوی از میانگین کشوری بسیار پایین تر باشد؟، افزود: کلانشهر مشهد سالانه جمعیت حدود 30 میلیون زائر کم در آمد را پذیرایی می کنند ،حال چرا مشهد نباید از عواید این حضور میلیونی در حوزه گردشگری و در راستای توسعه شهر و استان بهره مند شود یا چرا بودجه ویژه ای به شهرداری مشهد به منظور میزبانی از زائران اختصاص نمی‌یابد؟

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد افزود: متاسفانه مسائل و چالش‌های بانکی در خراسان رضوی بیش از سایر استان ها مصداق دارد؛ این در حالی است که با وجود اینکه بخش اعظم اقتصاد خراسان رضوی مربوط به بخش خصوصی است، این بنگاه های اقتصادی ما کمترین بدهی معوقه را به سیستم بانکی دارد. از آن طرف، تسهیلات بانکی کشور بیشتر به فولادی‌ها، خودروسازی و پتروشیمی ها تخصیص می یابد.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی به این ناعدالتی ها معترض است و به رغم تلاش و عزم جدی مدیران خراسان رضوی برای بهبود سهم این استان از امکانات و اعتبارات، اما آنان از اختیارات لازم برخوردار نیستند.

روشنک گریزی به وضعیت استان‌های بزرگ در برخورداری از زیرساخت‌های حمل و نقلی زد و گفت: دولت برای قطار برقی تهران- اصفهان بودجه تعریف کرده؛ اما قطار برقی مشهد- تهران که حداقل 40 سال از عمر طرح آن می گذرد، بلاتکلیف مانده است؛ این مسائل حاکی از ناعدالتی در میان استان‌هاست.

وی یادآور شد: به رغم آن که خراسان رضوی هم مرز با چند کشور است؛ اما امتیازی بدین جهت برای استان در نظر گرفته نشده است. در سال 1403 قرارداد توافق راه آهن برقی تهران- چند استان امضا شده و در استان های آذربایجان شرقی و غربی کارهای بزرگی با حضور وزیر راه در دستور کار قرار گرفته؛ اما وزارت راه هیچ برنامه ای برای خراسان رضوی در دستور کار قرار نداده است. این تبعیض ها از کجا ناشی می‌شود؟ بخشی از این مساله به مطالبه گری ضعیف دستگاه های اجرایی و تشکل های بخش خصوصی خراسان ها باز می گردد و ضروری است که اتاق بازرگانی به نمایندگی از بخش خصوصی، در کنار دستگاه‌های اجرایی استان، یک صدا از سران سه قوه مطالبه گری کند.

روشنک اظهار کرد: هر چند که تکمیل آزادراه حرم تا حرم در سفر استانی دولت سیزدهم مورد تاکید قرار داشت و رییس جمهور شهید به معاون اجرایی خود دستور پیگیری جدی داد ، اما آن معاون اجرایی و در دولت فعلی تاکنون به فراموشی سپرده شده است.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=48405
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 62 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ضرورت اتخاذ رویکرد عادلانه در توسعه زیرساخت‌های خراسان رضوی از سوی دولت بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.