به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، در ابتدای این نشست، احمد اثنیعشری، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی، ضمن تبریک انتصاب سید حسین ساداتی به عنوان مدیرکل جدید تامین اجتماعی استان اظهار کرد: خوشحالکننده است که مسئول سازمان تامین اجتماعی استان با موضوعات حوزه بخش خصوصی، سامانهها، قوانین این حوزه آشنایی دقیق دارد و این موضوع نویدبخش همکاری مطلوب و مثمرثمر بخش خصوصی و تامین اجتماعی استان است.
وی با اشاره به ماهیت اقتصاد مشهد گفت: مشهد یک شهر خدماتمحور است و در ماه گذشته بسیاری از هتلها و مجموعههای خدماتی به دلیل شرایط اقتصادی و بحرانهای ناشی از جنگ، فعالیت خود را متوقف کردهاند و به همین دلیل میزان واریزی حق بیمه به تامین اجتماعی کاهش یافته است و انتظار ما، توجه مسئولان تامین اجتماعی به این شرایط است.
ضرورت حمایت تامین اجتماعی و نظام بانکی از بنگاهها در شرایط بحرانی
علی کبیر، دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در بخشی از این جلسه، با تاکید بر ضرورت حمایتهای همهجانبه از بخش تولید به ویژه در شرایط بحرانی، اظهار کرد: صنایع امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت و همراهی هستند و اگر تامین اجتماعی در این شرایط دشوار همکاری لازم را نداشته باشد و همزمان بانکها نیز تسهیلات را معلق کنند یا پرداخت تسهیلات را به تاخیر بیندازند، جریان نقدینگی در بنگاهها مختل میشود و در نهایت زنجیره تولید و اشتغال قفل خواهد شد.
کبیر با بیان اینکه در شرایط کنونی باید نگاه حمایتیتری به فعالان اقتصادی در حوزه خدمات داشت، افزود: قدردان اداره کل تامین اجتماعی استان هستیم که در شرایط بحران جنگی که در ماه گذشته پشت سر گذاشتیم، نهایت مساعدت را با بخش خصوصی داشت.
شکاف منابع و مصارف تامین اجتماعی در حال افزایش است
در ادامه این نشست، سید حسین ساداتی، مدیرکل تامین اجتماعی خراسان رضوی، به تشریح وضعیت فعلی منابع و مصارف این سازمان پرداخت و گفت: متاسفانه شکاف میان منابع و مصارف تامین اجتماعی هر روز در حال افزایش است و این روند نگرانکننده است. در حال حاضر تنها در خراسان رضوی، ماهانه بیش از ۴.۶ همت (۴۶۰۰ میلیارد تومان) مستمری به بازنشستگان پرداخت میشود.
وی افزود: در شرایط جنگی اخیر، خراسان رضوی بهطور مستقیم متاثر از حمله اسرائیل نبود؛ اما تبعات اقتصادی آن در سطح ملی باعث کاهش جدی درآمدها و ایجاد فشار مضاعف بر بخش تامین اجتماعی شد و سعی داشتیم در این مدت با صنایعی که تحت تاثیر بحران جنگی قرار گرفتند، نهایت همراهی را داشته باشیم.
مدیرکل تامین اجتماعی استان با اشاره به همکاری دستگاههای اجرایی و نقش این سازمان در حمایت از اقتصاد کشور تصریح کرد: ما در بسیاری از پروژههای پیمانکاری، حتی بدون دریافت مطالبات مالی، همکاری کردیم تا مانع توقف پروژهها نشویم. این در حالی است که تامین منابع برای ما بهطور جدی با مشکل مواجه شده است.
ساداتی با تاکید بر همراهی سازمان در ماه گذشته برای جلوگیری از آسیب بیشتر به صنایع گفت: در ماه گذشته بیشترین تعداد لیستهای بیمهای بدون پرداخت وجه در سیستم ثبت شد، اما موفق شدیم از تشدید بحران جلوگیری کنیم و بیشترین حمایت را از صنایع داشته باشیم.
لازم است استقلال هیاتهای تشخیص تامین اجتماعی حفظ شود
سپس، سید مصطفی شامل، نایب رئیس کمیسیون مالیات اتاق مشهد با اشاره به ترکیب فعلی هیاتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اختلافات تامین اجتماعی، اظهار داشت: در حال حاضر ترکیب هیاتها به شکلی است که نمایندگان کارفرمایی و کارگری در اقلیت هستند و بخش قابلتوجهی از تصمیمگیریها از سوی افراد وابسته به بدنه تامین اجتماعی انجام میشود. این موضوع موجب تضاد منافع جدی در برخی پروندهها شده است.
وی ادامه داد: انتظار میرود در تعیین اعضای هیاتهای بدوی، اصل بیطرفی رعایت شود. در سالهای گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این اختیار را به تامین اجتماعی تفویض کرده که دخالت دیگران در نظر و رای نهایی این هیات برخلاف نص صریح قانون بوده است. طبق ماده ۴۴ قانون تامین اجتماعی، لازم است ترکیب هیاتها متوازن و مستقل باشد.
وی همچنین خواستار شفافسازی در خصوص رویه واحد حسابرسی شد و افزود: اکثر شرکتهای تولیدی دارای واحدهای مستقل تامین و نگهداری هستند؛ اما در فرآیند حسابرسی شاهد اعمال ضرایب بالاسری برای دستمزدها هستیم. لازم است توضیح داده شود که مبنای این ضرایب چیست و چرا از سوی حسابرسان سازمان تامین اجتماعی با این رویه مواجه هستیم.
جواد نیشابوری، رئیس کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در بخشی از این جلسه، از همراهی و همکاری مدیرکل تامین اجتماعی استان با بخش خصوصی قدردانی کرد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰