• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
18
در آیین تقدیر از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی صورت گرفت

تجلیل از 55 صادرکننده نمونه ملی و استانی

  • کد خبر : 7104
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
تجلیل از 55 صادرکننده نمونه ملی و استانی
آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی شامگاه چهارشنبه، 16 فروردین 1402 با حضور رئیس اتاق ایران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، استاندار خراسان رضوی و جمعی از فعالان اقتصادی استان برگزار شد. در این مراسم از 7 شرکت نمونه ملی و 48 شرکت نمونه استانی تقدیر گردید.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «مهدی برادران»، معاون وزیر صمت در این مراسم اظهار کرد: در حالی که در سال پایانی دولت گذشته میزان صادرات کشور به ۳۷.۵ میلیارد دلار رسیده بود، این میزان در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۵۲.۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.

وی به از سرگیری رابطه با عربستان اشاره کرد و افزود: بعد از این موضوع حوزه تجاری ایران با عربستان مجددا فعال شد و فعالان اقتصادی اعلام آمادگی کردند سه روز پس از بازگشایی سفارت‌خانه‌ها نخستین محموله‌های تجاری را رد و بدل کنند. همچنین، طی ماه‌های آینده رئیس‌جمهور به کشور اندونزی سفر خواهد کرد و با این سفر گشایش‌های اقتصادی برای کشور ایجاد خواهد شد تا با کمترین تعرفه با این کشور صادرات و واردات داشته باشیم.

برادران از ضعف استان خراسان رضوی در حوزه صنعت و تجارت در سال گذشته سخن گفت و اظهار داشت: با توجه به اینکه خراسان رضوی هشت تا ۱۰ درصد جمعیت کشور را دارد، شاخص اقتصادی این خطه نباید زیر هشت درصد باشد. شاخص اقتصادی ۱.۴ عدد مطلوبی برای خراسان رضوی نیست. استانی که بیشترین حجم گردشگر و توریست را دارد باید جهش مطلوبی در حوزه صنعت و تجارت هم داشته باشد.

وی با اشاره به کاهش تورم و رشد تولید به عنوان دو رکن شعار سال ۱۴۰۲، افزود: متاسفانه شاهد این هستیم که وقتی بازار دچار نوسان می‌شود، به جای حمایت از تولید و حفظ ارزش پول ملی، اقدامات منفعت‌طلبانه‌ای صورت می‌گیرد و قیمت‌ها بدون اینکه نرخ مواد اولیه تغییر کرده باشد، افزایش پیدا می‌کند. این موضوع چیزی جز سوداگری مقطعی نیست و قیمت‌ها باید به نرخ واقعی بازگردد.

برادران با اشاره به برگزاری انتخابات اتاق‌های بازرگانی ساسر کشور در اسفندماه 1401 گفت: در انتخابات اخیر اتاق دقت زیادی انجام گرفت و شرایط جدیدی برای متقاضیان پیش بینی شد به صورتی که متقاضی باید دارای واحد تولیدی با حداقل ۲۰ کارگر بوده و از صادرات رسمی کالا برخوردار باشد.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص کالاهای وارداتی کشور نیز بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد کالاهای وارداتی به کشور مربوط به واردات مواد اولیه و مواد واسطه‌ای بوده و کمترین سهم مربوط به محصولات نهایی است.

برادران در بخش دیگری از سخنانش به موضوعات حوزه صنعت پرداخت و گفت: در سال گذشته بیشترین رشد صنعتی را نسبت به سال‌های قبل از آن داشتیم. در این مدت ۲ برابر تولید ناخالص ملی، در حوزه صنعت رشد داشتیم. در پاییز سال ۱۴۰۱ رشد صنعتی کشور ۱۱.۶ درصد بوده است. هم‌اکنون مشکل بیشتر واحدهای صنعتی ما کمبود نیروی کار است. کل اشتغال صنعتی کشور به عدد هشت میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۰۰ نفر رسید.

«نرگس باقری زمردی»، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت نیز در این مراسم با اشاره به مشکلات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان کالا، تصریح کرد: ما برای واردات نیاز به ارز ناشی از صادرات داریم و اگر سخت‌گیری در این خصوص از سوی بانک مرکزی اتفاق می‌افتد در راستای تامین به موقع ارز است. در حال حاضر ارائه ارز 28 هزار و500 تومانی به 108 ردیف کالایی رسیده و روندی کاهشی دارد و ازر ارائه شده برای بیشتر کالاها به سمت تالار دوم سوق داده شده است. این موضوع موجب حل تفاوت قیمت کالاهای وارداتی و نابرابری‌ها خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص مشکلات حمل‌ونقل کالا مصوباتی به منظور واردات کشنده، واگن و لکوموتیو – مشروط به استفاده از کالاهای ساخت داخل- تصویب شده و امیدواریم امسال با تمهیداتی که اندیشیده شده شاهد رشد صادرات در کشور باشیم.

هدایت سرمایه، از اولویت‌های مهم اقتصادی استان است

«یعقوبعلی نظری»، استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم، با اشاره به تدوین نگاه تحولی دولت سیزدهم در سطح استان در 6 حوزه، خاطرنشان کرد: اقتصاد یکی از 6 حوزه است که موضوع هدایت سرمایه در آن دارای اهمیت است. لازم است در استان ۵ محور در بحث سرمایه مدیریت شود. محور اول، سرمایه خرد مردمی است که نباید از آن غافل شویم. تامین منابع بانکی، سرمایه‌گذاری خارجی، سرمایه‌گذاری داخلی و توجه به بخش خصوصی محورهای دیگر بخش سرمایه به شمار می‌رود.

استاندار خراسان رضوی یکی از مشکلات صادراتی استان را مسائل مرزی برشمرد و افزود: ما کلیت این موضوعات را متوجه شده‌ایم؛ اما در بخش‌های تخصصی می‌توانیم از کمک بخش خصوصی در راستای باز کردن گره مشکلات استفاده کنیم.

وی ادامه داد: ما به لزوم ورود بخش خصوصی اعم از تصمیم‌سازی، رویکردسازی و اجرایی اعتقاد جدی داریم. به این موضوع پی برده‌ایم که مشکل اقتصاد ما چه است و چرا سهم سرانه ما پایین است. مشکل استان در این زمینه کمبود واحدهای عمده است و اقداماتی را برای حل آن شروع کرده‌ایم و به چند واحد عمده مجوز داده‌ایم. معتقدیم صنایع خرد، متوسط و عمده در کنار هم می‌تواند مکمل باشد و چرخ اقتصاد را بچرخاند.

نظری با اشاره به لزوم ساماندهی سرمایه‌گذاران، تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذاران را ساماندهی نکنیم نمی‌توانیم بر اساس واقعیت‌های موجود حرکت نظام‌مند خود را دنبال کنیم. اتفاقا لایه‌های سرمایه‌گذاری را در ایده‌های اولیه مطرح کردیم. در حوزه تجارت و صادرات و سایر بخش‌ها می‌توان این را انجام داد. ما آمادگی داریم که بخش خصوصی را به معنای واقعی کلمه وارد تصمیم‌گیری و اجرا و عملیات کنیم و نقش حاکمیتی که نظارتی، حمایتی و هدایتی است را دنبال کنیم.

پذیرای شرکت‌های خارجی برای تامین واگن صادراتی هستیم

«امیررضا رجبی» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در سخنان خود در این مراسم،  با اشاره به مشکلات کمبود واگن، گفت: در آخرین جلسه با موضوع توسعه صادرات استان در سال گذشته این مسئله به جد بررسی و درخواست شد، بخش‌های دولتی و نیمه‌دولتی نیز می بایست به این مسئله ورود کنند و در این راستا پذیرای شرکت‌های خارجی برای تأمین واگن هستیم.

وی با اشاره به سهم 8 درصدی استان از صدور پروانه بهره‌برداری در کشور، اظهار کرد: عمده پروانه‌های بهره‌برداری استان مربوط به صنایع کوچک و متوسط است. همچنین در حوزه جواز تاسیس پس از یزد رتبه دوم داریم. یعنی در جذب فرصت‌های سرمایه‌گذاری به خوبی عمل کرده‌ایم.

رجبی تصریح کرد: سال گذشته 78 میلیون تن ذخایر جدید معدنی در استان شناسایی شده که فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری است و فعالان اقتصادی می‌توانند از این فرصت و ظرفیت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین کشورهای هدف صادراتی استان در سال 1401 کشورهای همسایه از جمله افغانستان، ترکمنستان، عراق، تاجیکستان، امارات، ازبکستان و پاکستان بوده‌اند، خاطرنشان کرد: حجم تجارت خارجی استان در سال 1401 به یک میلیارد و 444 میلیون دلار رسید که رشد 4.3 درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد. همچنین صادرات استان بیش از یک درصد رشد داشت و تزار تجارت خارجی استان مثبت 782 میلیون دلار شد.

مدیرکل صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای صادرات به کشور افغانستان در پی تغییر حاکمیت این کشور، بیان کرد: با تغییر حاکمیت در افغانستان روند تجارت با این کشور کاهشی شد، اما با تلاش‌های انجام گرفته در پایان سال میزان تجارت با این کشور به روال سابق بازگشت و کاهش 30 درصدی پیش آمده جبران و مثبت یک درصد شد.

وی با تأکید بر اینکه برخلاف سایر استان‌های کشور پایه اصلی صادرات خراسان رضوی پتروشیمی و نفت نیست، افزود: عمده صادرات استان در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، معدن و صنایع معدنی، فرش و صنایع دستی است و صادرکنندگان استان به دنبال صادرات کالاهایی با ارزش افزوده بالا هستند.

رجبی عنوان کرد: در سال 1401 اتفاق خوبی برای صادرات استان رقم خورد و کاهش تجارت با افغانستان موجب ایجاد مقاصد تجاری جدید و تنوع مقاصد صادراتی شد. برای نمونه تجارت با کشور قطر 228 درصد رشد پیدا کرد و صادرات به تاجیکستان بیش از دو برابر افزایش پیدا کرد.

صادرات مواد خام معدنی نداریم

رجبی با بیان اینکه ما به هیچ عنوان صادرات مواد معدنی خام از استان نداریم، افزود: عمده مواد معدنی استان فرآوری شده و سپس صادر می‌شود.

مدیرکل صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی تلفن‌های هوشمند، پنبه، ماشین‌های نورد و قهوه را از جمله موارد عمده وارداتی استان برشمرد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای جبران روند منفی صادرات در سال گذشته، اضافه کرد: خوشبختانه با اقداماتی از جمله اعزام 26 هیات تجاری به کشورهای مختلف، افتتاح مرکز تجاری ایران در افغانستان، تصویب ایجاد سه پایانه صادراتی، برگزاری 12 میز کالایی و برگزاری پنج نمایشگاه در کشورهای همسایه توانستیم روند منفی صادرات استان را جبران کنیم.

رجبی همچنین گفت: مجموع صادرات صادرکنندگان منتخب استان در سال گذشته 379 میلیون دلار بوده است.

مشکلات ارزی صادرکنندگان را یکبار برای همیشه حل کنید

«محمدحسین روشنک»، رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در سخنرانی خود در این مراسم، به مشکل حل نشده کمبود واگن برای حمل محصولات صادراتی استان اشاره و اظهار کرد: سال‌های سال است که صادرکنندگان با مشکل کمبود واگن دست و پنجه نرم می کنند و 12 سال از آغاز پیگیری حل این مسئله گذشته است؛ اما تاکنون نتوانسته‌ایم مشکل واگن صادراتی را حل کنیم. درخواست ما این است که وزارت راه و شهرسازی تأمین واگن برای صادرات را وظیفه خود بداند و در این زمینه وارد عمل شود.

وی در خصوص مشکلات ارزی صادرکنندگان نیز ابراز کرد: مشکل ارز را باید یک بار برای همیشه حل کنند؛ دولت یا بگوید دریافت ارز آزاد است یا صادرکننده باید مابه‌التفاوت ریالی آن را بپردازد. وضعیت کنونی و بازی‌کردن با ارز، تنها به سود قلم‌های طلایی است.

روشنک با اشاره به مسئله دریافت مالیات بر ارزش افزوده از صادرکنندگان، تصریح کرد: چرا  صادرکنندگان باید در ابتدا ارزش افزوده پرداخت کنند و پس از دو سال پیگیری، ارزش افزوده خود را پس بگیرند؟

«کاظم شیردل»، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز در سخنان خود، مطالبه‌گری، توسعه هدف‌های صادراتی، آموزش و انعکاس راه‌های صادرات و ارائه پیشنهادات در جهت رفع موانع صادرات را از جمله اهداف اصلی این اتحادیه برشمرد و ادامه داد: برگزاری گردهمایی صادرکنندگان و تشکیل هیئت اندیشه‌ورز صادرات جهت حل‌وفصل مشکلات صادرکنندگان از جمله اقدامات این اتحادیه است. از اقدامات دیگر این اتحادیه می‌توان به انتشار دوفصلنامه تخصصی و راه‌اندازی دفتر هماهنگی صادرکنندگان در نیشابور به منظور تعامل با صنعتگران و تجار بود.

در پایان این مراسم، از «غلامحسین شافعی»، رئیس اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و خراسان رضوی به واسطه سه دهه تلاش در حوزه اقتصاد کشور و استان تقدیر به عمل آمد. همچنین از «حسن حسینی»، رئیس پیشین خانه صنعت، معدن و تجارت استان به واسطه سال‌ها تلاش در عرصه اقتصاد استان تقدیر گردید.

گزارش تصویری این مراسم را در این لینک ببینید.

فهرست اسامی صادر کنندگان نمونه ملی و استانی خراسان رضوی – سال ۱۴۰۱

ردیف نام شرکت نام و نام خانوادگی
1 بازرگانی بدیعی احمد بدیعی
2 پارت گوال گیتی غلامرضا نخعی
3 صنایع قهوه پارت سازان سید رضا حسینی
4 موکت نگین مشهد مجتبی زین العابدین زاده
5 نوبافت شادیلون محمد رضا بادامچی
6 نوین زعفران علی شریعتی مقدم
7 هلدینگ دانش بنیان گرین وب مهدی محمدی
صادرکنندگان نمونه استانی
1 آداک پوشش شرق سید مجتبی هروی
2 آریا بارون توس خلیل محمد زاده
3 افلاک الکتریک خراسان حسین محمدیان
4 ایران شرق نیشابور حسن جلائی مرادزاده
5 ایران ملاس طاهره صیرفی
6 بازرگانی پیله وریان آریا محمد سلیم قناویزیان
7 بازرگانی زعفران اسفدان علی سالاری
8 بازرگانی صباغ زاده رسول صباغ زاده
9 بازرگانی میوه طلایی بیهق حسین دارینی
10 پارت نورد لاهور ذهیب سرفرازیان
11 پالایه سازان فرآیند توس علی بهادری مقدم
12 تعاونی تولیدی-صادراتی تولیدکنندگان پلیمر مشهد سید عمید میر عاقل
13 تولیدی لوازم کودک مرادی محمد مرادی زرمهری
14 تولیدی و صنعتی سامد حسین محمودی خراسانی
15 حباب کف توس جواد نیشابوری
16 حوله پاس سپید مشهد پژمان ترابی انگجی
17 خاوران الیاف پارسیان رضا عرفانی قیطانی
18 خمیر مایه رضوی محمد صادق مروارید
19 زرین پلاستیک پاسارگاد خراسان رضوی مرید رحیمی
20 زنيط احمد براتیان
21 سوران تجارت بارثاوا جاسم تیموری باخرزی
22 سیسارون شیمی علی سوقندی
23 سیمان شرق محمد مهدی ابراهیمی
24 شاهسوند زرین محمد فیصل
25 شهر بابانا احسان جونی
26 شیر پاستوریزه پگاه خراسان سید عباس هاشمی
27 صنایع پودر شیر مشهد عبداله شاطری
28 صنایع خیام الکتریک سید حمید حسینی مقدم
29 صنایع سیم و کابل مشهد محمد طغرایی
30 صنایع غذایی رضوی مجتبی هادیان
31 صنایع غذایی نوبر نیشابور صالح کیانی فرد
32 قاشق چنگال درسا احمد نصر الله زاده فریدی
33 کاروان تندیس توس حمیدرضا خاکی
34 کالا کودک توس حسن قاسمیان مقدم
35 کشت و صنعت شیفته آرای شرق محسن شریعتی دستجردان
36 کفساز شرق سید هادی نبی زاده
37 گروه صنعتی اترک شیمی شرق مهدی نعیمی پور
38 گروه صنعتی تفکرنیا ناصر تفكرنيا
39 گروه صنعتی ستاره فولاد آسیا رضا نیک باف
40 گروه کارخانجات ظروف مقوایی عقیق و مهدیس گناباد محسن جلودار
41 گیاهان معطر پرند قاسم شاکری
42 مجتمع سیمان غرب آسیا منصور ارباب افضلی
43 مجتمع فولاد خراسان کسری غفوری
44 مشهد دوام حبیب قهرمان نقندر
45 نسبی رضا هاتفی اولائی و شرکا رضا هاتفی اولائی
46 نما پوشش شرق مهدی استادی
47 نیان الکترونیک محمد علی چمنیان
48 پردیسان سیر خاوران میثم مارنگی

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=7104

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.