براساس این گزارش، شاخصکل قیمت مواد غذایی فائو برای چهارمینماه متوالی کاهش یافته است. کاهش شاخصکل عمدتا بهدنبال افت قابلملاحظه شاخص قیمتهای جهانی روغنهای نباتی و غلات اتفاق افتاده است، با این وجود قیمتهای جهانی شکر، لبنیات و گوشت نیز در این دوره کاهش یافتهاند. با اینحال اما شاخص قیمت مواد غذایی فائو همچنان بیش از ۱۳درصد نسبت به مدت مشابه سالگذشته بالاتر است. براساس این گزارش قیمتهای جهانی روغن نباتی ۲/ ۱۹درصد در ماه ژوئیه نسبت به ماه قبل کاهش یافتهاند، بهطوریکه به کمترین میزان خود در طول ۱۰ماه گذشته رسیدند. قیمتهای جهانی تمامی انواع روغنهای نباتی در این دوره با کاهش مواجه بوده است. قیمتهای جهانی روغن پالم در این دوره برای چهارمینماه متوالی بهدنبال چشمانداز صادرات فراوان از سوی اندونزی، نزول کرده است. ادامه روند کاهش تقاضای جهانی واردات با وجود تداوم نااطمینانی لجستیکی در منطقه دریای سیاه نیز از دلایل کاهش قیمت جهانی روغن آفتابگردان عنوان شده است. کاهش قیمت جهانی نفتخام نیز از جمله فشارهای کاهشی بر شاخص قیمت روغنهای نباتی بوده است.
شاخص قیمت غلات فائو نیز در ماه ژوئیه 5/ 11درصد نسبت بهماه قبل کاهش داشته است. قیمتهای جهانی تمامی انواع غلات موجود در این شاخص کاهش داشتهاند، بهطوریکه قیمتهای جهانی گندم با 5/ 14درصد کاهش بیشترین افت قیمت را درمیان سایر غلات تجربه کرده است که تاحدی بهدنبال توافق روسیه و اوکراین برای صادرات غلات از بنادر دریای سیاه اوکراین اتفاق افتاده است، با اینوجود براساس این گزارش قیمتهای جهانی گندم همچنان حدود 25درصد نسبت به ژوئیه سالگذشته بالاتر هستند.
قیمتهای جهانی شکر نیز در ژوئیه 2022 نسبت بهماه قبل 8/ 3درصد کاهش داشته است. براساس گزارش فائو، قیمت این کالا برای سومینماه متوالی کاهش داشته و به پایینترین حد خود در طول پنجماه گذشته رسیده است. افزایش نگرانیها درباره چشمانداز تقاضا به دلیل انتظارات کاهش بیشتر رشد اقتصاد جهانی در 2022 بر قیمتهای جهانی شکر موثر بوده است. کاهش ارزش پول برزیل در مقابل دلار آمریکا و کاهش قیمت اتانول نیز از جمله عوامل تاثیرگذار بر کاهش قیمتهای جهانی شکر بودهاند. افزایش صادرات از سوی هند و چشمانداز مطلوب تولید برای فصل آینده نیز به کاهش قیمت جهانی این کالا در ماه ژوئیه کمک کرده است، در مقابل نگرانیها از تاثیرات بلندمدت شرایط آبوهوایی گرم و خشک بر پتانسیل بازدهی اتحادیه اروپا، مانع از کاهش قابلتوجه قیمتها شده است.
قیمتهای جهانی لبنیات نیز در ماه ژوئیه 2022 حدود 5/ 2درصد نسبت بهماه قبل کاهش داشته است؛ با این وجود، طبق این گزارش همچنان 4/ 25درصد نسبت به ژوئیه 2021 بیشتر است. قیمتهای جهانی پودر شیر بدون چربی بیشترین کاهش را ثبت کرده است و پس از آن کره و پودرشیر کامل قرار دارند که به عنوان نشانه فعالیت ضعیف بازار در اروپا به دلیل تعطیلات تابستانی گزارش شده است. بهعلاوه، بیشتر خریداران بهخوبی نیازهای فوری خود را پوشش میدادند که در کنار کاهش تقاضای چین و افزایش قیمت لبنیات، منجر به کاهش تقاضا برای عرضه لحظهای شده است. قیمتهای جهانی پنیر اما در این دوره ثابت مانده است، چراکه فروش داخلی در مقاصد گردشگری اروپا کاهش تقاضای واردات جهانی را جبران کرده است.
گزارش فائو همچنین گویای کاهش 5/ 0درصدی قیمتهای جهانی گوشت در ماه ژوئیه است، بهطوریکه قیمت این کالا اولین کاهش ماهانه خود را پس از 6ماه افزایش متوالی تجربه کرده است. تقاضای واردات گوشت گاو، گوسفند و خوک در این دوره با کاهش مواجه شده است، اما در مقابل قیمتهای جهانی گوشت مرغ به دلیل تقاضای وارداتی و کاهش عرضه بهدنبال آنفلوآنزای پرندگان در نیمکرهشمالی، به بالاترین حد خود رسیده است. قیمت جهانی گوشت گوسفند به دلیل افزایش ذخایر صادراتی از سوی استرالیا و انتظارات افزایش عرضه گوشت و کاهش تقاضای وارداتی، بهشدت کاهش داشته است. براساس این گزارش، قیمتهای جهانی گوشت گاو نیز در این دوره کاهش داشتهاند که نشاندهنده افزایش ذخایر صادراتی از مناطق تولیدکننده اصلی در مقایسه با تقاضای جهانی است. این درحالیاست که تقاضای ضعیف واردات بهرغم عرضه محدود بهویژه در ایالاتمتحده آمریکا، قیمت جهانی گوشت خوک را ثابت نگه داشته است.
ماکسیمو توررو، اقتصاددان ارشد فائو معتقد است کاهش در قیمت مواد غذایی اساسی نسبت به سطوح بسیار بالای آن اتفاق خوبی است، بهخصوص زمانیکه از دیدگاه دسترسی به مواد غذایی به آن نگاه شود؛ با اینحال بسیاری از ابهامات همچنان باقی است، از جمله قیمت بالای کود که میتواند چشمانداز آینده و معیشت کشاورزان را تحتتاثیر قرار دهد؛ چشمانداز تیره اقتصاد جهانی و نوسانات ارز که همگی فشارهای جدی را بر امنیت غذایی جهان وارد میکنند.