یعقوبعلی نظری در دهمین مراسم معرفی و تجلیل از برندهای برتر استان که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حفظ اعتماد مشتریان اصلیترین نکتهای است که در بحث برندینگ اهمیت بسیار زیادی دارد. اعتماد مشتریان سرمایه معنوی عظیمی است که در پرتوی یک نام یا نشان ایجاد میشود. لذا حفظ و ایجاد اعتماد متقابل میان عرضهکننده و متقاضی از شاخصترین اصولی است که فعالان اقتصادی باید به آن توجه کنند.
وی افزود: با توجه به تلاشهای مستمری که در سطوح مختلف ارگانهای اقتصادی استان صورت میگیرد، پیشبینی میشود آینده اقتصادی خراسان رضوی افق روشنی را در پیش داشته باشد و از توسعه مطلوبی برخوردار شود. فضای کسب و کار استان و آمارهای مرتبط با آن در سه ماه ابتدایی سال جاری حاکی از یک روند صعودی است که این مهم موجب مباهات است و ما را نسبت به آینده فعالیتهای اقتصادی استان امیدوارتر میکند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ما بر این باوریم که میان بخشهای خصوصی و دولتی ارتباطات مستمر، سازنده و مطلوبی برقرار است و ۲ طرف نسبت به رشد و توسعه اقتصادی خراسان رضوی همدل و متعهد هستند.
نظری خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال جاری شرایط به گونهای پیش برود که احتیاجی به فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان نباشد و هر بخش اقتصادی با دقت به انجام وظایف خود بپردازد. استانداری بنا دارد برای دستگاههای اقتصادی که کمترین آمار پرونده ارسالی به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید داشته باشند، امتیازات ویژهای در نظر گیرد.
وی با بیان اینکه زنجیرههای ناقصی که در بخشهای صنعتی استان وجود دارد درحال تکمیل و تقویت است، عنوان کرد: از بخش خصوصی انتظار میرود در حیطههای اقتصادی حضور و نقشآفرینی گستردهتری داشته باشد و با ارائه انتقادات و بستههای پیشنهادی به افزایش تعاملات خویش با بخش دولتی بپردازد.
استاندار خراسان رضوی افزود: معضلات اقتصادی خراسان رضوی با اتکا به مزیتهای فراوان این استان میتواند برطرف شود.
تاکید بر توسعه تولید بدون کارخانه
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این همایش بیان کرد: موضوع تولید بدون کارخانه از جمله مباحثی است که در صنعت برندینگ محوریت دارد و در کشور ما به آن کم توجهی شده است. متأسفانه عمده سازمانهای دولتی تمرکز اصلی خود را بر افزایش صدور مجوز تأسیس واحدهای تولیدی میگذارند، در حالی که برند صرفا برای تولیدکننده نیست، بلکه برای تجارت است؛ برند زمانی برند میشود که در تجارت موفق بشود.
محمدحسین روشنک افزود: این تفکر وجود دارد که برای تبدیل شدن به برند باید کارخانه و واحد تولیدی راه اندازی کنیم و همیشه افتخار دولت این است که تعداد زیادی پروانه تأسیس صادر کرده است، در حالی که باید به صورت تجاری سازی عمل کنیم؛ لذا مقصود از تولیدکننده بدون کارخانه همین است و لزوما نیازی نیست کارخانهای داشته باشیم، بلکه میتوان از طریق تجاری سازی در صنعت برندینگ کار کرد.
برندینگ و بقای واحدهای تولیدی
رئیس سازمان صمت استان نیز در بخش دیگری از این همایش پشت تریبون قرار گرفت و عنوان کرد: یکی از اهداف تدوین برنامه استراتژیک برای واحدهای تولیدی و صنعتی، بقاست و این بقا از طریق برندینگ شکل میگیرد.
امیررضا رجبی متذکر شد: متولی اصلی توسعه برند در کشور سازمان توسعه تجارت از زیر مجموعههای وزارت صمت است؛ البته در ساختار جدید و مجموعه خدمات آن اداره کل یا دفتر خدمات کسب و کار شکل گرفته که یکی از خدمات آن برندینگ است. وی بیان کرد: برنامه کلان حوزه برندینگ در حال تدوین است که ظرف سه ماه آینده از آن رونمایی خواهد شد.