• امروز : یکشنبه - 4 آذر - 1403
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 4014 امروز 0
11

نقش هوش مصنوعی در آموزش کارکنان چیست؟

  • کد خبر : 32878
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
نقش هوش مصنوعی در آموزش کارکنان چیست؟
در چشم‌‌‌انداز کسب‌‌‌وکار که به سرعت در حال تغییر است و فناوری‌‌‌ها و مهارت‌‌‌های جدید تقریبا هر روز ظهور می‌‌‌کنند، اطمینان از تجهیز نیروی کار به دانش و تخصص مناسب دیگر تجمل نیست، بلکه یک ضرورت است. گزارش «یادگیری در محل کار» لینکدین در سال ۲۰۲۳، بیان می‌‌‌کند که ۸۹ درصد از کارشناسان یادگیری و توسعه (L&D) موافق هستند که تجهیز کارکنان به مهارت‌‌‌هایی برای حال و آینده، به هدایت سریع ماهیت کار کمک می‌‌‌کند. اما اینجاست که همه چیز واقعا شگفت‌‌‌انگیز می‌‌‌شود: هوش مصنوعی؛ نیروی دگرگون‌‌‌کننده‌‌‌ای که نه‌تنها روش کار، بلکه روش یادگیری ما را نیز متحول می‌‌‌کند. هوش مصنوعی دیگر فقط یک کلمه کلیدی دیگر نیست، کاتالیزوری است که کل پارادایم آموزش کارکنان را تغییر می‌‌‌دهد.

چشم‌‌‌انداز فعلی آموزش کارکنان

در آموزش کارکنان، روش‌‌‌های سنتی از دیرباز بستری برای انتقال دانش و مهارت بوده‌‌‌اند. این روش‌‌‌ها که اغلب شامل کارگاه‌‌‌های حضوری، آموزش‌‌‌های چاپی و سخنرانی‌‌‌های کلاسی می‌‌‌شوند، برای چندین دهه در خدمت سازمان‌‌‌ها بوده‌‌‌اند. اما مجموعه‌‌‌ای منحصر به فرد از محدودیت‌‌‌ها دارند. آموزش سنتی می‌تواند زمان‌‌‌بر و غیرقابل انعطاف باشد، و همگامی با نیازهای در حال تحول، چشم‌‌‌انداز کسب‌وکار مدرن را چالش‌‌‌برانگیز می‌‌‌کند. امروزه یکی از بزرگ‌ترین مسائلی که شرکت‌‌‌ها با آن مواجه هستند، نیاز به آموزش کارآمد است. با ادامه تغییر صنایع، ارتقای مهارت کارکنان بیشتر و بیشتر ضروری می‌‌‌شود. سازمان‌‌‌ها به دنبال راهبردهایی برای حفظ کارکنانی هستند که می‌توانند خود را به سرعت با شرایط جدید تطبیق دهند. اینجاست که محدودیت‌‌‌های روش‌‌‌های آموزشی سنتی آشکار می‌‌‌شود.

 نقش هوش مصنوعی در آموزش کارکنان چیست؟

هوش مصنوعی در آموزش کارکنان، به تقویت فرآیند یادگیری از طریق استفاده از فناوری‌‌‌های هوشمند مانند یادگیری ماشینی و پردازش زبان طبیعی اشاره دارد. این فناوری‌‌‌ها امکان ایجاد برنامه‌‌‌های آموزشی تطبیقی و شخصی‌‌‌سازی‌شده را فراهم می‌‌‌کنند و یادگیری را به سطح کاملا جدیدی می‌‌‌رسانند.

ادغام هوش مصنوعی در ابتکارات و استراتژی‌‌‌های یادگیری، می‌تواند فرآیندهای تحقیق و توسعه را ساده کند و فرهنگ یادگیری مستمر را تقویت کند. در حالی که هوش مصنوعی ممکن است نقش‌‌‌های خاصی را حذف کند، فرصت‌‌‌های جدیدی برای رشد و نوآوری نیز ایجاد می‌‌‌کند.

برخی مزایای چندوجهی استفاده از هوش مصنوعی در آموزش کارکنان عبارتند از:

شخصی‌‌‌سازی:  رویکردهای آموزشی سنتی استاندارد، دیگر برای برآوردن نیازهای یادگیری منحصر به فرد هر نیروی کاری کافی نیستند. در عوض، آموزش باید متناسب با سفر یادگیری منحصر‌‌‌به‌‌‌فرد هر یادگیرنده باشد. هوش مصنوعی در آموزش کارکنان، شبیه داشتن یک معلم خصوصی برای هر فرد است. این تجربه، یادگیری را با نیازهای یادگیری، ترجیحات و سطح مهارت هر فرد سفارشی می‌‌‌کند. با این درجه از سفارشی‌‌‌سازی، کارکنان تضمین می‌‌‌کنند که محتوای مناسب را در لحظه مناسب ببینند.

کارآیی:  هوش مصنوعی پیشرفت کارکنان و آزمون‌‌‌های نمرات را در میان سایر کارهای اداری پیش پا افتاده دنبال می‌‌‌کند. این اتوماسیون، بار اداری مربیان را کاهش می‌‌‌دهد و تضمین می‌‌‌کند که بازخورد و نتایج به سرعت ارائه می‌‌‌شود. علاوه بر این، برنامه‌‌‌های آموزشی کارآمدتر می‌‌‌شوند و به مربیان این امکان را می‌‌‌دهند که روی کارهای با‌ارزش مانند ایجاد محتوا، استراتژی‌‌‌های یادگیری نوآورانه و راهنمایی کارکنان تمرکز کنند.

مقیاس‌‌‌پذیری:  روش‌‌‌های آموزشی سنتی را می‌توان بر اساس در دسترس بودن منابع، محدود کرد. اما برنامه‌‌‌های آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به راحتی برای پذیرش نیروی کار در حال رشد مقیاس قرار داده شوند. چه ۱۰ نیروی کار داشته باشید چه ۱۰۰۰ تا، هوش مصنوعی می‌تواند تجارب آموزشی باکیفیت و ثابتی را به شما ارائه دهد و اطمینان حاصل کند که هیچ‌‌‌کس عقب نمی‌‌‌ماند.

بازخورد بلادرنگ:  یکی از مزایای شگفت‌‌‌انگیز هوش مصنوعی ظرفیت آن برای ارائه بازخورد در همان زمان است. هوش مصنوعی با کارکنان در تعامل است، پاسخ‌‌‌های فوری به سؤالات ارائه می‌‌‌دهد و پیشنهادهایی برای بهبود ارائه می‌‌‌کند. این ویژگی به‌‌‌ویژه در آموزش مبتنی بر مهارت – جایی که بازخورد فوری برای توسعه و اصلاح مهارت ضروری است – ارزشمند است.

یادگیری مداوم:  با کمک هوش مصنوعی، یادگیری با پایان برنامه آموزشی متوقف نمی‌‌‌شود. برنامه‌‌‌های آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به طور مداوم عملکرد کارکنان را ارزیابی کرده و برنامه درسی را در صورت لزوم اصلاح کنند. اگر نیروی کاری در یک زمینه برتر باشد، اما در زمینه دیگری مشکل داشته باشد، هوش مصنوعی مسیر یادگیری را برای رفع نیازهای او تنظیم می‌‌‌کند. الگوریتم‌‌‌های تکرار فاصله‌‌‌دار می‌توانند مطالبی را که قبلا آموخته‌‌‌اند در فواصل بهینه به کارکنان یادآوری کنند تا از تحلیل رفتن دانش در طول زمان جلوگیری کنند. این امر فرهنگ یادگیری مداوم را در شرکت تشویق می‌‌‌کند.

کارآیی هزینه:  هوش مصنوعی فرآیندهای آموزشی را ساده می‌‌‌کند و هزینه‌‌‌های مرتبط با روش‌‌‌های سنتی را کاهش می‌‌‌دهد. این مقرون به‌‌‌صرفه بودن، تضمین می‌‌‌کند که سازمان‌‌‌ها می‌توانند بودجه آموزشی خود را به صورت استراتژیک‌‌‌تری تخصیص دهند یا نه.

تحلیل پیش‌بینی‌‌‌کننده:  رویکرد مبتنی بر داده‌‌‌های هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌‌‌ها، بینش‌‌‌های ارزشمندی را در اختیار سازمان‌‌‌ها قرار می‌‌‌دهد. این رویکرد می‌تواند پیشرفت کارکنان را ردیابی کند، زمینه‌‌‌های بهبود را شناسایی کند و به سازمان‌‌‌ها کمک کند تا در مورد برنامه‌‌‌های آموزشی خود تصمیم‌‌‌گیری کنند.

دسترسی جهانی:  آموزش کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی، شامل محدودیت‌‌‌های جغرافیایی نمی‌‌‌شود. در دنیایی که به طور فزاینده جهانی شده، برنامه‌‌‌های آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی در هر مکان و هر زمان قابل دسترسی هستند. این امر به ویژه برای مشاغل با کارکنانی که در سراسر جهان پراکنده هستند یا دورکاری می‌‌‌کنند بسیار مهم است. کارکنان می‌توانند در برنامه‌‌‌ها شرکت کنند و مواد آموزشی را از هر مکانی دریافت کنند و دسترسی و تنوع را ارتقا دهند. این برنامه‌‌‌ها ثبات را در آموزش پرورش می‌‌‌دهند و به حفظ استانداردهای مهارتی یکنواخت در سراسر سازمان کمک می‌‌‌کنند؛ صرف نظر از اینکه کارکنان در کجا مستقر هستند. علاوه بر این، هوش مصنوعی ارائه محتوای آموزشی به چندین زبان و انطباق آن با زمینه‌‌‌های فرهنگی مختلف را امکان‌‌‌پذیر می‌‌‌کند و دسترسی جهانی آن را بیشتر افزایش می‌‌‌دهد.

غلبه بر چالش‌‌‌ها و  نگرانی‌‌‌ها

مزایای هوش مصنوعی در آموزش کارکنان قابل‌توجه است، اما رسیدگی به نگرانی‌‌‌ها هم مهم است. امنیت داده یک نگرانی رایج هنگام پیاده‌‌‌سازی هوش مصنوعی در برنامه‌‌‌های آموزشی و توسعه است. با این حال، با اقدامات حفاظتی و رمزگذاری مناسب، می‌توان از داده‌‌‌ها محافظت کرد. علاوه بر این، به گفته مشاور فوربس، ۷۷ درصد از افراد شرکت‌‌‌کننده در یک نظرسنجی، نگرانند که هوش مصنوعی در آینده نزدیک عامل از بین رفتن شغلشان باشد. این نشان‌‌‌دهنده یک ترس عمومی در مورد تاثیر فناوری بر چشم‌‌‌انداز اشتغال است. این موضوع بر ضرورت ادغام هوش مصنوعی در آموزش کارکنان تاکید می‌‌‌کند.

جابه‌‌‌جایی شغلی یک نگرانی است، اما درک این نکته بسیار مهم است که هوش مصنوعی برای تقویت و نه جایگزینی مربیان انسانی طراحی شده است. پس می‌تواند به مربیان انسانی کمک کرده و مکمل آن باشد و منجر به یادگیری موثرتر شود. سازمان‌‌‌ها چگونه می‌توانند هوش مصنوعی را به طور موثر در استراتژی‌‌‌های آموزش کارکنان خود ادغام کنند؟ با برنامه‌‌‌ریزی دقیق و در نظر گرفتن نیازهای خاص نیروی کار. شناسایی ابزارها و پلتفرم‌‌‌های مناسب هوش مصنوعی بسیار مهم است.

منبع:  nextthought.com

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=32878

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.