ابوالفضل چمندی با اشاره به بیست و یکمین جلسه شورای معادن استان خراسان رضوی با موضوع معادن گرانیت جنوب شهر مشهد واقع در منطقه دهغیبی اظهار کرد: توجه به تمام الزامات زیستمحیطی، رعایت بستر رودخانه و مدیریت باطله و لاشههای معادن باید توسط بهرهبرداران معادن انجام شود.
وی با اشاره به این که شورای معادن استان خراسان رضوی با تمدید پنجساله چهار معدن موافقت کرد که اعتبار پروانه بهرهبرداری آنها امسال به پایان میرسد، گفت: همچنین پروانه بهرهبرداری این معادن از ۱۵ سال به پنج سال کاهش می یابد و مقرر شد معادن گرانیت در جنوب مشهد به هشت فقره کاهش یابد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در این راستا ضمن ایجاد فرصت برای نظارت بر رفتار و برداشت معادن، حاکمیت میتواند نحوه برنامهریزی مناسب از معادن این منطقه را در دستور کار خود قرار دهد.
وی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای معادن استان، مساحت محدودههای پروانه بهرهبرداری معادن این منطقه ، از ۳۶ به 6/1کیلومترمربع کاهش خواهد یافت و بقیه عرصه معادن به اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی تحویل داده میشود، همچنین افزایش نیافتن میزان برداشت سالانه معادن استان تصویب شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بهجای رهاسازی لاشه و باطله سنگهای معدنی در اطراف معادن استان، میتوان با فراوری از آن برای زیبایی بصری منطقه، ساخت بتن، جدول و کفپوشهای سنگی استفاده کرد.چمندی گفت: اقدامات انجامشده ضمن حفظ شرایط زیستمحیطی و کاهش مساحت معادن،میزان اشتغال در سنگبریهای مشهد را حفظ می کند که برآورد آن حدود ۲ هزار نفر است.