به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محسن شرکا»، رئیس این کمیسیون در ابتدای نشست، به نقش زنان در کشور و لزوم توجه به زنان در عرصه اقتصاد اشاره و اظهار کرد: بیش از 40 میلیون نفر از جمعیت کشور را بانوان تشکیل میدهند. زنان در عرصه های گوناگون نقش پررنگی دارند. تعداد زنان مشغول به تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، بیش از مردان است. زنان در کشور نقش موثری دارند؛ اما از مهارت و ویژگیهای آنان به نحو مطلوبی استفاده نشده است.
وی با بیان اینکه بایستی سهم زنان در ایفای مسئولیتهای اجتماعی بیشتر شود، افزود: در کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد نیز باید از تعداد قابل توجهی از زنان خوشفکر، خلاق و فعال کمک گرفته و از تجربیات آنان استفاده کنیم.
شرکا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت توجه به غربالگری زنان در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه به عنوان یکی از حوزه های مسئولیتهای اجتماعی، اظهار داشت: ایران خودرو خراسان رضوی می تواند با ایجاد فضایی برای غربالگری زنان در شهرک صنعتی بینالود، در این حوزه نقش آفرینی کند و ما از این مجموعه تقاضای همکاری در این عرصه را داریم؛ چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
وی با تاکید بر اینکه باید نشاط و شادابی را به جامعه برگردانیم، گفت: اگر جامعهای امیدوار باشد، سرمایهگذاری در آن کشور رخ داده و تولید ثروت به وجود میآید. اشتغال شروع یک زندگی شرافتمندانه است. در کشوری که اشتغال آن درست شده است؛ ضریب فقر، فحشا، فساد و… پایین و مشکلات آن برطرف خواهد شد. بایستی بخشی از سرمایه و ثروتی که از این سرزمین به دست میآید برای آبادانی این سرزمین و مردم آن خرج شود.
تاکید بر توجه به الگوهای جهانی در حوزه مسئولیت های اجتماعی
در ادامه رضا حمیدی، کارآفرین و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی اذعان کرد: اولویتبندی اقدامات در حوزه مسئولیتهای اجتماعی باید زیر نظر کارگروههای این حوزه انجام گیرد. همچنین، فرهنگسازی در زمینه مسئولیتهای اجتماعی برای افراد و شرکتها مدنظر قرار گیرد. هر سازمان یا شرکتی میبایست ایفای مسئولیتهای اجتماعی را در لیست هزینههای خود قرار دهد. بایستی الگوهای جهانی در زمینه مسئولیتهای اجتماعی را جستجو و براساس آن عمل کرد. همه ما باید تمامی خدمات و تلاشهای خود را در جهت احیاِ ایران زمین انجام دهیم تا سرمایههای انسانی از این کشور خارج نشوند.
وی با اشاره به حدود 60 هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان به دلیل عدم تامین منابع مالی، گفت: بایستی به موضوعاتی مانند فاصله طبقاتی، مدارس کانکسی، فرمول تسهیلات در بانکها، عدم توجه به صنایع، خروج سرمایههای انسانی از کشور، خروج سرمایههای ملی، وضعیت اسفبار حاشیهنشینی، کودکان بازمانده از تحصیل، تحصیل دانشآموزان در هنرستان و… در ایفای مسئولیت های اجتماعی توجه شود. همچنین، صنعتگران با کمک به کارگران خود در خانه دار شدن، می توانند به بهترین شکل مسئولیت خود را در قبال اجتماع ایفا نمایند.
حمیدی تاکید کرد: بایستی به زنان شاغل مبتلا به سرطان که به دلیل عدم تامین منابع مالی نمیتوانند درمان خود را پیگیری کنند، توجه کرد.
درخواست حمایت از صنعتگران در انجام غربالگریهای زنان شاغل در صنایع
سپس سحر امیری، عضو هیئت مدیره کمیسیون بانوان خانه صنعت، معدن و تجارت استان گفت: در دنیا، در هر هفت دقیقه یک زن به سرطان سینه مبتلا میشود و بایستی این مسئله را جدی گرفت.
وی با اشاره به اینکه غربالگری سرطان در کارخانجات و صنایع بزرگ خراسان رضوی توسط کمیسیون بانوان خانه صنعت استان در حال انجام است، بیان کرد: غربالگری سه مرحله دارد. در مرحله اول ابتدا آزمایش از بانوان شاغل بیش از ۲۵ سال در واحدها گرفته میشود. در صورت نتیجه مثبت، آزمایشاتی همچون ماموگرافی نیز انجام میگیرد و در صورت تکرار نتیجه مثبت، مراحل درمانی فرد در بیمارستان ناظران آغاز میگردد.
امیری با تاکید بر اینکه آزمایشات اولیه در محل اشتغال بانوان و با هماهنگی مدیران در شهرک صنعتی انجام می گیرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها سه شهرک صنعتی زیر پوشش گرفته شده اما تا پایان این راه نیازمند کمک همه اعضای کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق و فعالان اقتصادی و خیران هستیم. دغدغه ما پوشش این موضوع برای زنان شاغلی است که بیمه نداشته و به صورت روزمزد در واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی استان مشغول به فعالیتند؛ زیرا آنان هیچ پشتوانه ای برای درمان و کار خود ندارند.
امیری خاطرنشان کرد: آزمایش HPV بسیار گران بوده و در مشهد تنها در جهاد دانشگاهی انجام میشود. در حال حاضر 40 درصد از بانوان شاغل شناسایی شده زیر پوشش کمیسیون بانوان خانه صنعت استان، به HPV مبتلا هستند اما میدانیم که این آمار بسیار بیشتر است. باید بهزودی برای پیشگیری و درمان در این حوزه اقدام شود. از ایران خودرو نیز درخواست ایجاد فضایی در شهرک صنعتی بینالود برای غربالگری بانوان شاغل در این مجموعه را دارم.
سید مصطفی حسینی، نماینده شرکت ایران خودرو خراسان در این نشست عنوان کرد این شرکت از مسئولیت اجتماعی به عنوان فرهنگ یاد کرده و در سازمان به آن عمل میکند. وی گفت: بدون توجه به کارکنان یک سازمان، مردم، مصرف کنندگان(گروههای هدف)، فرهنگ عمومی و… نمیتوان یک سازمان با مسئولیت پذیری اجتماعی داشت. نقشه راه در شرکت ایران خودرو خراسان در این راستا شکل گرفته است. هدف غایی و مدل آرمانی این شرکت در زمینه مسئولیتهای اجتماعی در سال 1399 به تصویب رسید. ارتقا فرهنگ سازمانی، صبوری، اخلاقمداری، احترام و… از نشانههای رشد مسئولیتهای اجتماعی در این سازمان است.
وی ادامه داد: تامین مواد اولیه و حمایت از اشتغالزایی، تامین منابع مالی روستاهای اطراف شهرک صنعتی، کمک به ساخت و آبادانی روستا و بخشهای اطراف شهرک صنعتی و… از دیگر اقدامات شرکت ایران خودرو خراسان در حوزه مسئولیتهای اجتماعی است.
درخواست از صنایع برای اهداء ماشین آلات مستعمل به دانشگاه فنی و حرفه ای استان
سپس محمد پژوم، نایب رئیس مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای خراسان رضوی، به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: این مجمع از کارخانجات و صنایع تقاضا دارد دستگاههایی که مستعمل بوده یا در حال نوسازی است رابه هنرستان و دانشگاه فنی و حرفهای خراسان اهدا کنند. وضعیت تجهیزات هنرستان و تنها دانشگاه فنی و حرفهای استان بسیار اسفبار است. در هنرستانها از این تجهیزات به عنوان وسایل روز استفاده میشود. با اهداء تجهیزات مازاد کارخانه به هنرستان و دانشگاه فنی و حرفهای نیروهای کارآمد و ماهر برای کشور تربیت خواهد شد. با این وسایل میتوان به علمآموزی دانشآموزان هنرستان کمک شایان توجهی کرد.
محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد در دوره پنجم مدیریت شهری نیز در این نشست بیان کرد: گسترش مسئولیت اجتماعی در جامعه در گرو فرهنگسازی است. بر همین اساس، پیشنهاد میکنم جشنواره شناخت برترینها در حوزه مسئولیتهای اجتماعی برگزار شود. جشنواره ای که محصول آن علاوه بر فرهنگسازی در جامعه، انتشار هزاران کتابچه، فیلم، ایده سریال و… خواهد بود..
کاهش و حذف فاصله طبقاتی، یکی از الزامات توسعه است
سپس محمدرضا لطفیپور، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به اینکه یکی از اهداف دریافت مالیات در دنیا، توزیع ثروت در جامعه است، گفت: بخش اعظم مالیات در کشور ما مختص به نفت است؛ اما در کشورهای دیگر شهروندان از مالیات نفت چه سهمی دریافت میکنند و شهروندان جامعه ما چه سهمی دریافت میکنند؟
وی افزود: کاهش و حذف فاصله طبقاتی یکی از آرمانهای مذهبی ماست. اگر بخواهیم به توسعه کشور اهمیت دهیم، بایستی فاصله طبقاتی را برطرف کنیم. براساس آرمان عدالت اجتماعی در دین اسلام باید فاصله طبقاتی رفع گردد تا کشور توسعه پیدا کند. در پی فاصله طبقاتی در کشور اتفاقهای ناگوار اجتماعی رخ خواهد داد. در این راستا فعالیت کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق بسیار بااهمیت است؛ هر چند در صورت عدم برنامهریزی در سیاستگذاری کلان در این خصوص توسط دولت، اقدامات اتاق اثرگذار نخواهد بود.
فرشته سلجوقی، فعال حوزه زنان و خانواده نیز عنوان کرد: گروه جدیدی از آسیب دیدگان اجتماعی وجود دارند که در جلسات نیز نام آنان بیان نمیشود. کودکان کار، خیابانی، بدسرپرست و بیسرپرست قشر آسیبپذیری هستند که در خانواده و کشور دیده نمیشوند. چطور میتوان از این حلقه معیوب جلوگیری کرد؟ تنها همدردی با این کودکان مشکلات آنان را حل نمیکند.
وی افزود: این کودکان نیازمند توجه و آموزش در مدارس هستند. اغلب آنان مهارت در خصوص زندگی و کار ندارند. از تحصیل این کودکان نباید غافل گشت. به نظر میرسد که یکی از جلسات کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی باید به این موضوع اختصاص پیدا کند تا اقداماتی که میتوان برای آنان انجام داد، بررسی گردد. باور داریم که سرنوشت یک ملت را دولت و مردم همان کشور تغییر خواهند داد. این امر سبب تبدیل شهروند منفعل به فعال میشود. ۱۷ میلیون از جمعیت کشور کودکان هستند. آنان آینده سازان این کشور خواهند بود.
بی توجهی به هوای پاک به عنوان یکی از عرصه های مسئولیت اجتماعی
در ادامه محمد رضوانی، مدیرعامل جمعیت سبز ایران با بیان اینکه به مسئولیتهای اجتماعی در زمینه هوای پاک و محیط زیست توجه نمیشود، گفت: زندگی سالم در محیط زیست سالم معنا می یابد. با آلودگی هوا مرگ تدریجی رخ خواهد داد. لذا لازم است به حل مشکلات محیط زیست و به ویژه مسئله آلودگی هوا توجه بیشتری شود.
وی ادامه داد: جمعیت سبز ایران آمادگی کامل برای ارائه راهکارهایی در زمینه کاهش آلودگی هوا و توجه به محیط زیست دارد. ساخت مدرسه، حسینیه و… خوب است اما اگر محیط زیست سالمی وجود نداشته باشد، فرد سالم برای استفاده از این امکانات وجود نخواهد داشت. برای صدقه جاریه میتوان درخت کاشت.
سید ابوالفضل احمدی، عضو کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد نیز با بیان اینکه استفاده از کالای ایرانی بسیار خوب است اما در راستای سالمسازی و حمایت از مصرفکننده چه اقداماتی از سمت صنعتگر انجام میگیرد؟ گفت: چطور درخواست خرید کالای ایرانی را از شهروندان داشته باشیم در صورتی که برخی کالاها فاقد کیفیت هستند. باید از کالای ایرانی که کیفیت، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش داشته باشد، حمایت کرد.
وی ادامه داد: نیروهای متخصص و تحصیل کرده کشور به دنبال فضای باز کاری از کشور خارج میشوند. اگر نیروی متخصص در کشور وجود نداشته باشد، دیگر ایران توسعه پیدا نخواهد کرد اما در فضای فعلی جامعه چطور میتوان درخواست عدم خروج جوانان از کشور را داشت؟ مصوبات روزانه، بخشنامههای عریض و طویل، وضعیت اینترنت، فیلترینگ و… از مشکلات هر روزه یک نیرو متخصص است.
سهیل پروازی، دبیر کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد نیز در بخشی از این نشست در خصوص تهیه و تدوین کتابچه اقدامات این کمیسیون عنوان کرد: بسیاری از اعضا در کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی، خدمات ارزشمندی انجام داده و در راستای تحقق اهداف کمیسیون تلاش میکنند. پیشنهادی مطرح شد که کتابچه این خدمات تهیه و منتشر گردد. این کتابچه تحت وب، آنلاین و با هدف الگوسازی منتشر خواهد شد.