به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی،«محسن خنداندل» با اشاره به تاثیرگذاری پاندمی ویروس کرونا بر تمامی بخشهای اقتصادی در سه سال اخیر، میگوید: خدمات فنی و مهندسی یکی از بخشهایی است که به طور جدی از این همهگیری و عواقب آن بر بازارهای خدماتی و صادراتی متاثر شد. کرونا بخش بزرگی از ارائهدهندگان خدمات در حوزه فنی، مهندسی و عمران شامل زیربخشهای ابنیه، راه، ساخت، تجهیز و… را به طور چشمگیر به خسارت دچار نمود و این مسئله رسالت کمیسیون را بسیار جدیتر از پیش نشان داد.
وی توضیح میدهد: به واسطه اینکه کمیسیون بایستی در جهت منافع فعالان این حوزه و تطبیق قوانین در شرایط حاد به درستی اقدام کند، بحث تطبیق و اجرای شرایط فورس ماژور یا قوه قهریه در قراردادها را از زمان شیوع کرونا مدنظر قرار دادیم.
خنداندل در ادامه متذکر میشود که قوانین مخل در این بخش هم کم نیست و عوارض آن بعضا حتی تا مرز تعطیلی بنگاههای اقتصادی در این حوزه پیش می رود و اضافه میکند: کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق مشهد در این دوره در حوزه تطبیق قوانین حقوقی برای اجرای پروژهها و نیز بررسی مسائل مالیاتی و تامین اجتماعی فعالان عرصه خدمات فنی و مهندسی نیز ورود کرد و رایزنیهایی را به منظور حلوفصل این مشکلات انجام داد. مجموعهای از قوانین مخل در این بخشها به انضمام پیشنهادات اصلاحی ما احصاء شد و در اختیار مجاری مربوطه قرار گرفت.
وی از تحلیل طرحها، لوایح، دستورالعملها و قوانین صادره توسط مجلس و روشهای اجرایی آن توسط دولت، در جلسات متعدد کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق مشهد میگوید و اظهار میکند: در جریان این تحلیلها، تعارضاتی بین قوانین جدید و قوانین ابطال نشده پیشین، به دست آمد و در جلسات مختلفی با مدیران زیر بخشهای دولتی، مدیران عالی شرکتهای خصوصی و نمایندگان مجلس، توانستیم موارد مذکور را به آنها ارائه کنیم.
* رایزنی برای رفع مشکلات صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به افغانستان
تغییر شرایط سیاسی و حکومتی افغانستان به عنوان یکی از کشورهای هدف صادراتی، بر حجم و روند فعالیت شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی استان تاثیر چشمگیری داشته است. رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق مشهد، در خصوص اقدامات این کمیسیون در راستای رفع مشکلات فعالان این عرصه میگوید: با توجه به این وضعیت، ما در کمیسیون اتاق از طریق رایزنیهای مختلف، به دنبال اصلاح قوانین موجود برای بهرهبرداری از صندوقهای ضمانت و صندوقهای بیمهای، اصلاح صدور ویزاهای کار و بازگشت فعالان اقتصادی به کشور افغانستان بودهایم.
وی از رایزنی با نهادهای دولتی متولی در این رابطه خبر میدهد و در عین حال شرایط تداوم فعالیت در این کشور را با توجه به بحران اقتصادی و شرایط امنیتی آن دشوار توصیف میکند.
«خنداندل» به تشکیل کمیتههای تخصصی در کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق مشهد اشاره و اضافه میکند: کمیته حقوقی، کمیته آموزش فناوری اطلاعات، کمیته عمران و کمیته دانشجویی، شاخصترین کمیتههای کمیسیون هستند. رسالت ما در کمیته دانشجویی، شاید آینده اتاق را رقم بزند؛ چراکه ما به دنبال برقراری ارتباط بین اتاق و دانشجویان به عنوان اندیشمندان آینده کشور و اتاق بازرگانی هستیم و امیدواریم بتوانیم از مسیر ارتباطی سازنده و متقابل، در انتقال تجربیات به دانشجویان و استفاده از نیروی جوانی آنان برای آینده اتاق، اثرگذار باشیم.
او توضیح میدهد که در بازه فعالیت این کمیسیون، بازدیدها، آموزشها و جلسات ویژهای برای انتقال تجارب فعالان اقتصادی پیشکسوت، آشنایی با ظرفیتها و فضای اقتصادی استان و طرح مسائل نسل جوان این حوزه؛ برگزار شده است.
خنداندل پاسداشت مقام و خدمات مهندسان نامدار و صاحب کسوت استان را یکی از برنامههایی عنوان میکند که در راستای شناسایی و معرفی ظرفیتهای فعالان این حوزه انجام گرفته است.
به گفته وی، یکی از اقدامات مهم این کمیسیون که محور تمایز آن بوده، انجام یک نظرسنجی از اعضای آن بوده که در آن نظرات و دیدگاهها و ضعفها و قوتها احصاء شدهاند. خنداندل امیدوار است که همه این تلاشها در آتیه به ثمرات مثبتی برای فعالان این حوزه منجر شود.